Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2000 / 120 / 0
Hej. Zastanawia mnie jaka jest jakość heleny w sprzedaży.

Widziałem oferty jakiś ręcznych "testów" czystości, za 30pln około, ale nie wiem jak bardzo to skuteczne i wiarygodne. Czy są jakieś opcje anonimowego testowania czystości h w Polsce?

Będę miał niedługo opcję na białą h, podobno bardzo czysta, więc jestem ciekawy co to znaczy "bardzo". Cena wyższa od brauna, ale w nim to już chyba teraz praktycznie nie ma helu. Chciałbym mieć porównanie żeby wiedzieć, czy wyższa cena nadrabia jakością.
  • 15 / 3 / 0
Hej, zainteresowało mnie to szczerze. Możesz podać jakieś głębsze info o tym wszystkim? Na jakiej zasadzie to działa? Oferują to jakieś laby czy raczej osoby prywatne? Jeśli by to było możliwe, to podrzuć jakieś linki, może komuś się to serio przyda, w końcu to dobra metoda redukcji szkód :)
No i też widziałam ostatnimi czasy helupę najwięcej 26%, jak dobrze pamiętam, czego resztę „jej” mocy nadrabiały produkty uboczne syntezy i znajdowały się tam takie kwiatki jak noskapina czy tebaina, w całkiem dużych, nawet, ilościach
  • 3194 / 376 / 0
25 sierpnia 2025jacok pisze:
Widziałem oferty jakiś ręcznych "testów" czystości, za 30pln około, ale nie wiem jak bardzo to skuteczne i wiarygodne. Czy są jakieś opcje anonimowego testowania czystości h w Polsce?
Jedyna opcja w Europie o której wiem to Energy Control z Hiszpanii.
https://energycontrol-international.org ... -a-sample/
Koszt to 120 euro za badanie GC/MS próbki, gdzie dostajesz skład plus proporcje . Test za 30 zł to może jedynie wykryć obecność danej substancji, a nie jej ilość.
  • 353 / 96 / 0
Niby byl jakos wiosna zeszlego roku vendor na cebuli, ktory wrzucal wyniki analizy. Wychodzilo niecale 40% diacetylomorfiny, ulamki procenta monoacetylowych i resztek morfiny. Czyli wzorowo jak na browna, natomiast czy taki temat szedl finalnie do zamawiajacych to po opiniach tychze (a odnioslem wowczas wrazenie ze to raczej goscie walacy na sportowo) juz bym taki pewny nie byl.
ODPOWIEDZ
Newsy
Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.

Tysiące nielegalnych roślin konopi indyjskich usunięte z popularnego parku narodowego

W mediach pojawiła się niedawno informacja o likwidacji gigantycznej, nielegalnej plantacji marihuany w sercu Parku Narodowego Sekwoi. Dla wielu to kolejny „dowód” na szkodliwość konopi. Ale dla nas [społeczności FaktyKonopne.pl], ta historia jest czymś zupełnie innym. To potężny dowód na to, jak destrukcyjny jest czarny rynek i dlaczego tak bardzo potrzebujemy świadomej, legalnej i w pełni regulowanej branży.

Rozpędza się nowa epidemia. Gwałtownie rośnie liczba zatruć

W 2024 r. liczba zatruć dopalaczami wzrosła aż o 40 proc. w porównaniu z rokiem 2023 – alarmuje GIS. Po niebezpieczne substancje coraz częściej sięgają także dzieci.