Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 1256 / 342 / 2
@yoshi420 bo ból głowy jest tak specyficznym bólem, że tu akurat nie ma lepszego leku od kofeiny. A to fakt, że mj 'wyostrza' ból głowy.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 1941 / 315 / 0
Albo trzeba celować w inne terpeny i na pewno jak najwyższe stężenie THC. Mnie interesują terpeny typu mircen, farnsesen pomagające wyciszyć umysł i odprężyć się po stresującym dniu. Albo w trakcie, zależnie od sytuacji. Mac1 (od 420Pharma) ma ciekawy dominujący terpen - farnesen (27%) który po pierwsze daje wyciszenie umysłu, po drugie to on nadaje Miracle Alien Cookies owocowy (jabłkowy) mega specyficzny aromat. Osobiście nigdy się z takim zapachem nie spotkałem, jak już cytrusowy.
konto od 2011 roku (ban kiedyś, totalnie nieważne)
  • 96 / 40 / 0
@Jezus Chytrus byłeś ciekawy czy u niemca też przepakowywują MM do zastępczych opakowan.
Zrealizowałem już sporo recept i nigdy nie dostałem suszu w oryginalnym opakowaniu.
Przeważnie są to słoiczki albo doypacki,każde opakowanie jest imienne.
Mnie to nie przeszkadza bo ceny ziela to rekompensują. Większość odmian 30%+ (a jest ich kilkanaście)kosztują poniżej 10e a dobry susz mozna już wyrwać za 5e.
Żadna apteka nie dolicza też kosztów przepakowania,zawsze płacę tylko za MM.
Ważyłem kilka razy taką piątkę i zawsze było górką, raz 5,10 innym razem 5,15.
Do każdego zamówienia dostaje regulator wilgotności i jakieś gratisy typu cukierki,lizaki jakieś kremy maście itp.
Na niemieckie apteki nie można narzekać, widać że jest tam duża konkurencja i apteka walczy o klienta.
  • 1256 / 342 / 2
no czyli tylko Polaka trzeba j3bać na hajs nawet głupimi opakowaniami xD norma i klasyk, jak największy wyzysk byle wycisnąć z pacjenta ostatni grosz.
  • 96 / 40 / 0
Niestety tak to wygląda. Jeszcze jak ktoś mieszka w dużym mieście to ma jakiś wybór, w małych miastach jest lipa bo skazany jesteś na powiedzmy jedną aptekę.
A co z pacjentami z wiosek?
Jakaś masakra!
Ceny to druga sprawa, te same odmiany o połowę tańsze u niemca. Można? Można.
Dużo by zmieniła wysyłka kurierem tak jak jest u niemca. Odbierasz z dowodem i tyle. Wtedy każdy pacjent miałby równe szansę żeby zdobyć taką odmianę jaką chce, a nie taką jaką ma apteka. Ceny pewnie też by się zmieniły bo wieksza konkurencja itp.
  • 2265 / 387 / 0
Profesjonalizacja w niemieckiej gospodarce, a polskiej to przepaść. Niemcy to kraj, który ma towary eksportowe, w tym sprzedawana u nas Aurorę ....
  • 12558 / 2434 / 0
Samo przepakowanie mi tak nie przeszkadza (choć nadal uważam, że to bezsensowna robota i więcej zbędnego plastiku), a właśnie ta śmieszna opłata za nic. Nie dosyć, że trzeba zwykle zostawić 6 stów za 10g, to jeszcze wydoją na tym pudełeczku, które sami kupują pewnie za 50 groszy.
To ile mniej więcej w RFN jest dostępnych odmian? Ale tak, że faktycznie dostępnych, a nie tylko zarejestrowanych i kiedyś spotykanych.
  • 96 / 40 / 0
@Jezus Chytrus na stronie mojej kliniki jest napisane że kwiatów jest 1000+ z ponad 200+ aptek.
Niektóre odmiany się dublują ale różnią się stężeniem THC
Ghost Train Haze od Aurory ma 22% a od Cannamedical24%
Są też odmiany które występują w różnych stężeniach THC,taka Amnesia Haze Cake którą teraz posiadam ma32% ale jest też w stężeniu 28% od tego samego producenta.
W tym momencie moja klinika pokazuje że od ręki jest dostępnych 1298 kwiatów. Na potwierdzenie tego wrzuciłem zdjęcie. Ile jest w faktycznie tego nie wiem bo nie liczyłem.
Z kolei inna klinika z której jeszcze nie korzystałem reklamuję na swojej stronie że ma 1500 kwiatów z 300+aptek.
Co ciekawe są też ekstrakty.
https://flowzz.com/
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 2265 / 387 / 0
W Czechach od 1 stycznia 2026 depenalizadji marihuany - 100g na własny użytek - uprawa do 3 krzaków.
  • 1256 / 342 / 2
a ja przypominam iż wątek dot. Medycznej marihuany w P O L S C E

dlatego póki co uprzejmie proszę o zaprzestanie offtopu.

zdrówka
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
CBŚP rozbiło kilka grup przestępczych zajmujących się transgranicznym obrotem narkotykami

Policjanci CBŚP pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Gliwicach rozpracowali kilka powiązanych ze sobą i ściśle współpracujących zorganizowanych grup przestępczych zajmujących się transgranicznym obrotem znacznymi ilościami środków odurzających. Część zatrzymanych wywodzi się ze środowiska pseudokibiców śląskich klubów piłkarskich. Zabezpieczono ponad 800 kg narkotyków.

Właściciele sklepów z marihuaną pozywają stan. Urzędnicy pomylili się przyznając im licencję

Grupa kilkunastu punktów sprzedaży marihuany w Nowym Jorku wniosła w piątek pozew przeciwko stanowi. Właściciele domagają się uznania, że lokalizacje ich sklepów są zgodne z prawem pomimo błędu urzędników, którzy przyznali, że przez lata źle interpretowali przepisy dotyczące minimalnej odległości od szkół. Sprawa trafiła do stanowego sądu najwyższego w Albany.

Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.