Zrealizowałem już sporo recept i nigdy nie dostałem suszu w oryginalnym opakowaniu.
Przeważnie są to słoiczki albo doypacki,każde opakowanie jest imienne.
Mnie to nie przeszkadza bo ceny ziela to rekompensują. Większość odmian 30%+ (a jest ich kilkanaście)kosztują poniżej 10e a dobry susz mozna już wyrwać za 5e.
Żadna apteka nie dolicza też kosztów przepakowania,zawsze płacę tylko za MM.
Ważyłem kilka razy taką piątkę i zawsze było górką, raz 5,10 innym razem 5,15.
Do każdego zamówienia dostaje regulator wilgotności i jakieś gratisy typu cukierki,lizaki jakieś kremy maście itp.
Na niemieckie apteki nie można narzekać, widać że jest tam duża konkurencja i apteka walczy o klienta.
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
A co z pacjentami z wiosek?
Jakaś masakra!
Ceny to druga sprawa, te same odmiany o połowę tańsze u niemca. Można? Można.
Dużo by zmieniła wysyłka kurierem tak jak jest u niemca. Odbierasz z dowodem i tyle. Wtedy każdy pacjent miałby równe szansę żeby zdobyć taką odmianę jaką chce, a nie taką jaką ma apteka. Ceny pewnie też by się zmieniły bo wieksza konkurencja itp.
To ile mniej więcej w RFN jest dostępnych odmian? Ale tak, że faktycznie dostępnych, a nie tylko zarejestrowanych i kiedyś spotykanych.
Niektóre odmiany się dublują ale różnią się stężeniem THC
Ghost Train Haze od Aurory ma 22% a od Cannamedical24%
Są też odmiany które występują w różnych stężeniach THC,taka Amnesia Haze Cake którą teraz posiadam ma32% ale jest też w stężeniu 28% od tego samego producenta.
W tym momencie moja klinika pokazuje że od ręki jest dostępnych 1298 kwiatów. Na potwierdzenie tego wrzuciłem zdjęcie. Ile jest w faktycznie tego nie wiem bo nie liczyłem.
Z kolei inna klinika z której jeszcze nie korzystałem reklamuję na swojej stronie że ma 1500 kwiatów z 300+aptek.
Co ciekawe są też ekstrakty.
https://flowzz.com/
dlatego póki co uprzejmie proszę o zaprzestanie offtopu.
zdrówka
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
To w Czechach nie jest już legalnie?
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany
Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm
Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania
Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.