Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 965 / 302 / 5
@CristianoRonaldo Zupełnie co innego. Nie do porównanie. tyle w temacie.

Ale wiadomo każdy reaguje inaczej, może ty czujesz gdzieś tam podobny profil działania, ale to naprawdę zupełnie dwie różne substancje.
Powiedziałbym wręcz, że nie ma drugiej podobnej substancji do baclofenu,
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 192 / 6 / 0
W ogóle mi nie służyła. Po zjedzeniu ćwiartki tabletki, owszem, mięśnie trochę mniej spięte, ale wystąpił ogromny problem ze snem. Przy zasypianiu przedziwne uczucie z przymgloną świadomością, że w sumie nie wiadomo było czy to jawa czy sen. Tak jakbym spadał z wysokości lub umierał, połączone z silnym lękiem. Przypominało to jakiś paraliż przysenny.
Wstałem z gównianym mętlikiem w głowie i złym samopoczuciem. Dalsze próby zaśnięcia były niemożliwe , więc tylko czekałem aż to zejdzie. Po wstaniu mięśnie bolały nawet jeszcze bardziej.
2 osoby z mojej rodziny w tym seniorka miały bardzo podobne odczucie że pierdzieli coś ze snem, więc nie był to odosobniony przypadek nadwrażliwości, nikt nie chciał ponownie spróbować więc tabletki poszły w kibel. Już lepszy ból niż to gówno.
  • 1487 / 91 / 2
17 września 2023jezusekchytrysek pisze:
Porobiony wzialem 16mg, spodziewalem sie lepszych efektow po przeczytaniu wszystkich opinii, fazy fety nie zbilo
feta jak ostro wejdzie to nawet ci 20 mg eszolpiklonu nie zbije czy 4 mg Xana, zależy czy uspi.
action movie:gun:
ODPOWIEDZ
Newsy
Flara wyniuchała narkotyki. Były ukryte w paczce

Ponad pół kilograma amfetaminy przechwycili funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego podczas rutynowej kontroli przesyłek w sortowni w Pruszczu Gdańskim. Narkotyki ukryte w paczce zostały wykryte dzięki czujności psa służbowego Flara.

Marihuana a ciąża i płodność – badacze z UM Wrocław: „Nie ma bezpiecznej dawki”

Normalizacja marihuany w debacie publicznej idzie w parze z rosnącym przekonaniem, że to „naturalna” i mniej inwazyjna alternatywa dla farmakoterapii. Jednak najnowszy przegląd 64 badań przeprowadzony przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu pokazuje, że THC nie jest obojętne dla układu rozrodczego ani dla rozwijającego się płodu. Eksperci wskazują, że kannabinoidy wpływają na centralne mechanizmy płodności, a skutki ich działania mogą być długofalowe – także dla przyszłych pokoleń.

Korea Południowa: Torebki wyglądające jak herbata wypływają na plaży. W środku narkotyki

Ketamina w torebkach przypominających herbatę - takie pakunki znajdują na plaży mieszkańcy południowokoreańskiej wyspy Jeju. Władze ostrzegają, aby ich nie dotykać i nie otwierać, a także informować policję.