...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 2017 / 236 / 0
Tak, to naturalne. Podjąłeś decyzję o odstawieniu, walczysz z objawami odstawienia, masz inny mindset niż szukanie oxy. Czy się jeszcze pojawi chęć? Może się nie pojawić w takim sensie, że będziesz chciał wziąć, szczególnie jeśli dobrze przemyślałeś swój krok i podjąłeś mocną decyzję. Może za to wrócić, myślenie o oxy, takie bez furtki na wzięcie. To częste szczególnie przy dołkach, które mogą często u Ciebie gościć
  • 7 / 1 / 0
Nadmienię, że całe opakowanie tych cudownych tabletek leży w szufladzie tuż obok mnie…, czuję do nich wstręt i awersję… nawet nie myślę o sięgnięciu po nie żeby zakończyć te męki…
  • 2017 / 236 / 0
Ważne, żebyś się ich pozbył. Najlepiej jak najszybciej. Stany umysłu są zmienne, zaobserwujesz z resztą.

Ja pozbyłem się zapasów słomy po 3 miesiącach, jak poczułem że mogę dać radę bez narkotyków. Nie polecam jednak czekać aż tak długo. Szczególnie jak masz to na wyciągnięcie ręki. Wystarczy impuls. Musisz teraz uważnie obserwować swój umysł, musisz się nauczyć jak on funkcjonuje
  • 7 / 1 / 0
Oczywiście masz rację… ale jest kilka innych pułapek… nawet jeśli się ich pozbędę to w gabinecie mamy sejf z narkotykami… lejem dostęp do MF, fentanylu,oxy…. Także to w mojej ocenie niczego nie zmienia…. Przepraszam, że mam odmienne zdanie,.. ale czuję w sobie siłę i determinację,,. Nigdy tak daleko nie dotarłem… za dużo nowych priorytetów i spraw które muszę wyprostowac…. Dostałem olbrzymi bodziec…,właściwie wróciłem z dalekiej podróży…. A nie powinienem… wiem,że to co się stało to dany mi czas, który muszę właściwie wykorzystać… dlatego to 3 dzień mojego nowego życia

Czy możemy pogadać przez tel ? Myślę że coś dobrego z tego wyniknie
  • 3191 / 374 / 0
Tak na prawdę nie jesteś w stanie tej paczki tak łatwo wyrzucić bo ona ci daje poczucie bezpieczeństwa, nawet nie musisz brać w tej chwili, wystarczy że jest zawsze pod ręką w razie co. Jeśli zrozumiesz jak działa twój nałogowy umysł, jak mota i jakie pułapki zastawia, to może ci się uda do tego nie wrócić.
  • 2942 / 245 / 0
Blu mógłbyś wyjaśnić (lub dać linka do wyjaśnienia) jak działa ten mechanizm ? Sam się na tym łapałem wielokrotnie i to przy głupim Thiocodinie, z którego mam problemy zejść, mimo że w pełni zaspokajają mnie dziennie 4 (czasem 6) paczek, czyli 1g/1,5g. Minimum aby przetrwać dzień to 2 syropy Pini*, chociaż na jednym skrajnie też daję radę, ale muszę się wkręcić w jakąś grę a i tak dzień jest bardzo ciężki.

* jak sprawdziłem, że to zawiera 75mg kodeiny ( %-D ) to się szczerze z siebie roześmiałem. Nie sądziłem, że placebo ma taką moc.

@Motorbiker ostatni post brzmi jakbyś był po jakieś podróży psychodelicznej albo po sesji z ibogainą, mam rację ?
  • 7 / 1 / 0
Hej… kolejny dzień czystości. Najgorsze są noce. Bezsenność oraz palące bóle jakbym był opiekany nad ogniem. Duże dawki ibuprofenu nieco łagodzą. Niestety rośnie deficyt snu… a trzeba funkcjonować. Ale wybraliśmy się z rodziną na weekendowy wyjazd, żeby dostarczyć innych bodźców.

Amunicja pytasz co to za podróż… odpowiedź prosta. Zatrzymanie krążenia. W pracy. Na dyżurze… byłem po drugiej stronie. I ostatnia myśl jaką wykrzyczałem w moim umierającym mózgu to, że mam swoją rodzinę info nie jest ten czas. Oni nie mogą zostać same…. I wróciłem… brzmi mrocznie… ale to prawda… od kilku dni słucham dużo pisma świętego… zgłębiam religię… godzę się z Bogiem. Czynię dobro. I idę nowa droga…!p.s. nie jestem czubkiem 😉
ODPOWIEDZ
Newsy
Dopalacze rozsyłali paczkomatami. Handlowali narkotykiem "zombie"

Patent na "bezpieczną" dystrybucję środków psychotropowych opracowała ukraińsko-polsko-białoruska grupa przestępcza. Mężczyźni magazynowali, sortowali, a następnie rozsyłali do paczkomatów środki psychotropowe. W ramach śledztwa nadzorowanego przez Prokuraturę Rejonową w Pruszczu Gdańskim zatrzymano 8 mężczyzn i zabezpieczono flakkę o wartości miliona złotych.

Policjant złapany z narkotykami w Kołobrzegu. Prokuratura i policja ujawniły nowe fakty

Podczas festiwalu muzyki elektronicznej w Kołobrzegu zatrzymany został 40-letni policjant z Gdańska, który miał przy sobie narkotyki. - Została uruchomiona procedura zawieszenia policjanta w czynnościach służbowych - mówi o2.pl asp. szt. Mariusz Chrzanowski, rzecznik prasowy KMP w Gdańsku.

Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.