...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 2017 / 236 / 0
Tak, to naturalne. Podjąłeś decyzję o odstawieniu, walczysz z objawami odstawienia, masz inny mindset niż szukanie oxy. Czy się jeszcze pojawi chęć? Może się nie pojawić w takim sensie, że będziesz chciał wziąć, szczególnie jeśli dobrze przemyślałeś swój krok i podjąłeś mocną decyzję. Może za to wrócić, myślenie o oxy, takie bez furtki na wzięcie. To częste szczególnie przy dołkach, które mogą często u Ciebie gościć
  • 6 / 1 / 0
Nadmienię, że całe opakowanie tych cudownych tabletek leży w szufladzie tuż obok mnie…, czuję do nich wstręt i awersję… nawet nie myślę o sięgnięciu po nie żeby zakończyć te męki…
  • 2017 / 236 / 0
Ważne, żebyś się ich pozbył. Najlepiej jak najszybciej. Stany umysłu są zmienne, zaobserwujesz z resztą.

Ja pozbyłem się zapasów słomy po 3 miesiącach, jak poczułem że mogę dać radę bez narkotyków. Nie polecam jednak czekać aż tak długo. Szczególnie jak masz to na wyciągnięcie ręki. Wystarczy impuls. Musisz teraz uważnie obserwować swój umysł, musisz się nauczyć jak on funkcjonuje
  • 6 / 1 / 0
Oczywiście masz rację… ale jest kilka innych pułapek… nawet jeśli się ich pozbędę to w gabinecie mamy sejf z narkotykami… lejem dostęp do MF, fentanylu,oxy…. Także to w mojej ocenie niczego nie zmienia…. Przepraszam, że mam odmienne zdanie,.. ale czuję w sobie siłę i determinację,,. Nigdy tak daleko nie dotarłem… za dużo nowych priorytetów i spraw które muszę wyprostowac…. Dostałem olbrzymi bodziec…,właściwie wróciłem z dalekiej podróży…. A nie powinienem… wiem,że to co się stało to dany mi czas, który muszę właściwie wykorzystać… dlatego to 3 dzień mojego nowego życia

Czy możemy pogadać przez tel ? Myślę że coś dobrego z tego wyniknie
  • 3191 / 374 / 0
Tak na prawdę nie jesteś w stanie tej paczki tak łatwo wyrzucić bo ona ci daje poczucie bezpieczeństwa, nawet nie musisz brać w tej chwili, wystarczy że jest zawsze pod ręką w razie co. Jeśli zrozumiesz jak działa twój nałogowy umysł, jak mota i jakie pułapki zastawia, to może ci się uda do tego nie wrócić.
  • 2942 / 245 / 0
Blu mógłbyś wyjaśnić (lub dać linka do wyjaśnienia) jak działa ten mechanizm ? Sam się na tym łapałem wielokrotnie i to przy głupim Thiocodinie, z którego mam problemy zejść, mimo że w pełni zaspokajają mnie dziennie 4 (czasem 6) paczek, czyli 1g/1,5g. Minimum aby przetrwać dzień to 2 syropy Pini*, chociaż na jednym skrajnie też daję radę, ale muszę się wkręcić w jakąś grę a i tak dzień jest bardzo ciężki.

* jak sprawdziłem, że to zawiera 75mg kodeiny ( %-D ) to się szczerze z siebie roześmiałem. Nie sądziłem, że placebo ma taką moc.

@Motorbiker ostatni post brzmi jakbyś był po jakieś podróży psychodelicznej albo po sesji z ibogainą, mam rację ?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Legalizacja marihuany a młodzież: Nowy raport z USA obala mity

Czy legalizacja marihuany dla dorosłych sprawi, że nastolatki zaczną masowo po nią sięgać? To jeden z najczęstszych argumentów przeciwników zmian w prawie. Najnowszy, obszerny raport federalny ze Stanów Zjednoczonych pokazuje coś zupełnie innego. Użycie marihuany przez młodzież nie tylko nie rośnie, ale w niektórych grupach nawet spada. Czas przyjrzeć się faktom.

Ogromne ilości narkotyków przejęte na Śląsku. Za procederem mieli stać obywatele Ukrainy

Na ponad milion złotych oszacowana została czarnorynkowa wartość narkotyków przejętych przez mundurowych ze Śląska. W ich rękach znalazły się ponad 43 kilogramy pseudoefedryny. - Z zabezpieczonej ilości, można było uzyskać ponad 32 tysiące działek dilerskich metamfetaminy - wskazują policjanci. Za nielegalnym procederem stała 51-letnia obywatelka Ukrainy i jej 17-letni syn.

Zatrzymano oficera żandarmerii który kierował gangiem handlującym heroiną!

Policja w Portugalii zarekwirowała 1,5 tony kokainy od międzynarodowej grupy przestępczej, którą kierował kapitan żandarmerii z Porto.