Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1632 / 262 / 0
@mietowy3 a o chuj tobie chodzi? Co ci nie pasuje z fluoksetyną?
  • 1930 / 191 / 0
@zburzony nie zawsze więcej znaczy lepiej. Skoro już brałeś taki miks, a nadal musisz się leczyć, to może nie warto wracać do czegoś co niekoniecznie się sprawdziło? Jeżeli Twój lekarz ma łeb na karku to mu zaufaj i tym razem spróbuj współpracować zamiast samemu ustawiać sobie leczenie. Pamiętaj też, że same leki raczej niewiele pomogą. Ważna jest też praca nad sobą, jakaś terapia czy wizyty u terapeuty / psychologa. Jak to się mówi - leki same z domu za ciebie nie wyjdą.
Take DXM and Be Happy
  • 1632 / 262 / 0
@Demis ale kto mówi że fluoksetyna się nie sprawdziła? Kilkukrotnie ją brałem i może na lęk się nie nadaje ale potrafi aktywizować a tego mi teraz potrzeba. Leki zamierzam brać do końca życia bo nigdy nie dopuszczę żeby było to źle jak przed nimi.
Terapia, psycholog? To nie dla mnie. A próbowałem. Pozostaje mi niwelowanie zaburzeń osobowości lekami, na ogół całkiem dobrze się to sprawdza. Ale dziękuję za troskę;)
  • 7 / / 0
po ajkim czasie znika u was lęk indukowany przez fluo? ja czekam 2 miesiąc i nie chce ustąpić, czy olanzapina w niskiej dawce może pomóc, tak proponuje lekarz
  • 1632 / 262 / 0
@olanzapina12345 u mnie minął po paru tygodniach, ale nadal spinam się bardziej niż bym chciał przy ludziach. Tak samo było kiedy brałem dawno fluoksetynę solo, objawy fobii społecznej zwiększone. Ale takiego stałego niepokoju nie odczuwam.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.

CBŚP rozbiło kilka grup przestępczych zajmujących się transgranicznym obrotem narkotykami

Policjanci CBŚP pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Gliwicach rozpracowali kilka powiązanych ze sobą i ściśle współpracujących zorganizowanych grup przestępczych zajmujących się transgranicznym obrotem znacznymi ilościami środków odurzających. Część zatrzymanych wywodzi się ze środowiska pseudokibiców śląskich klubów piłkarskich. Zabezpieczono ponad 800 kg narkotyków.

Bransoletka, która chroni przed „pigułką gwałtu”. Wynik w kilka sekund

Naukowcy z Portugalii i Hiszpanii opracowali papierową bransoletkę wyposażoną w miniaturowy czujnik, który w ciągu kilku sekund potrafi wykryć w napoju najczęściej stosowane substancje odurzające, m.in. GHB, skopolaminę, ketaminę czy metamfetaminę.