Dział poświęcony przede wszystkim chorobom i nadzwyczajnym skutkom kombinacji tychże z substancjami psychoaktywnymi.
Regulamin forum
Uwaga! Dział zawiera wątki na temat chorób, gdzie osoby dotknięte daną chorobą mogą dyskutować o szczególnych dla siebie problemach!
Nie jest to dział, w którym właściwe są wątki "czy XYZ powoduje ABC-emię" – takie pytania należy kierować do działu/wątku o substancji XYZ!
ODPOWIEDZ
  • 4 / / 0
Mam zdiagnozowane ADHD i problem z niskim poziomem energii, i u mnie Concerta nic nie dała, bupropion też praktycznie nic, za to działają na mnie pewne tabletki nasenne. Miałam je odstawić, ale testujemy z psychiatrą coraz to nowsze leki i każdy jeden słabo działa.
  • 1209 / 328 / 2
@noelia36 nasen? XD
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 832 / 199 / 0
Sugerujesz zolpi czy spacji nie dałeś? XD
  • 3 / / 0
11 sierpnia 2025noelia36 pisze:
Mam zdiagnozowane ADHD i problem z niskim poziomem energii, i u mnie Concerta nic nie dała, bupropion też praktycznie nic, za to działają na mnie pewne tabletki nasenne. Miałam je odstawić, ale testujemy z psychiatrą coraz to nowsze leki i każdy jeden słabo działa.
Tak czasami przy ADHD bywa, że stymulanty zawodzą. Bardzo dobrze funkcjonowałem po depraxolet mianserynie, w nocy spałem jak dziecko za dnia byłem terminatorem nie do powstrzymania ale ten stan przerastał otoczenie. Jakie leki już przetestowałeś ?
używamy nazw substancji czynnych, a nie nazw handlowych. /Devixo
  • 1209 / 328 / 2
11 sierpnia 2025DobryWujas pisze:
zolpi dziala akurat w chuj specyficznie na osoby z adhd. normalnie jak najlepszy lek na adhd, szkoda, ze ma swoje minusy XDDDD
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 2664 / 560 / 0
@PsychoADHD Co dokładnie masz na myśli? Proszę opisz bardziej przygodę z tym lekiem.
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
  • 3 / / 0
@Vetulani44 Lek został mi przepisany z powodu problemów ze snem w dawce 20mg. Oczywiście nie do końca zastosowałem się do zaleceń psychiatry i wziąłem o 2h za późno. Zasnąłem jak dziecko ale wybudzałem się w nocy i miałem silną potrzebę ocierania stopy o stopę sprawiało mi to przyjemność. Rano jak wstałem, zawroty głowy do tego stopnia że, przez 4m bramę wyjeżdżałem na 3 razy chwila przerwy ogarnąłem głowę i udało się dotrzeć do pracy
W pracy siedziałem do godziny 9 zamkniętymi oczami bo było mi tak dobrze. Pomyślałem że, to jednak nie dla mnie szczególnie iż, nie mogę sobie pozwolić żeby kłaść się o 21 tak żeby rano nie było jakiś skutków ubocznych. Lek odstawiłem. Po jakimś czasie zdiagnozowano u mnie adhd. Miałem któregoś dnia wolne i problem żeby zasnąć więc zażyłem mianseryne. Nie pamiętam dokładnie co zażywałem już na stałe. Napewno metylofenidat ale czy do tego była duloksetyne czy Wortioksetyneciężko stwierdzić ale:
- sen był ciągły nie przerywany
- wstawałem bez “śmigła”
-tryb terminator czyli wszystko szybko, wszystko dokładnie, ryzykowana jazda samochodem, pewność siebie, zwiększona frustracja na ludzi, wielozadaniowość.
Niestety nie spodobało się to mojej psychicznie chorej żonie i części współpracownikom ponieważ moje zachowanie pośrednio obnażało ich lenistwo brak zaangażowania, głupotę ludzka. Także po przeanalizowania sytuacji strategicznie podjąłem wtedy że nie potrzebne mi są zwady w pracy i rozpad małżeństwa.
  • 4 / / 0
11 sierpnia 2025Merx pisze:
@noelia36 nasen? XD
No substancja bardzo do niego podobna, z tej samej grupy leków. Nie polecam się babrać z tym xD.
12 sierpnia 2025Merx pisze:
11 sierpnia 2025DobryWujas pisze:
zolpi dziala akurat w chuj specyficznie na osoby z adhd. normalnie jak najlepszy lek na adhd, szkoda, ze ma swoje minusy XDDDD
to nawet nie wiedziałam. To by wiele wyjaśniało... bardzo wiele.
11 sierpnia 2025PsychoADHD pisze:
11 sierpnia 2025noelia36 pisze:
Tak czasami przy ADHD bywa, że stymulanty zawodzą. Bardzo dobrze funkcjonowałem po depraxolet mianserynie, w nocy spałem jak dziecko za dnia byłem terminatorem nie do powstrzymania ale ten stan przerastał otoczenie. Jakie leki już przetestowałeś ?
używamy nazw substancji czynnych, a nie nazw handlowych. /Devixo
U mnie mianseryna fajnie na lęki działała, ale za bardzo zamulała.
paroksetynę, Setralinę, pregabalinę, wenflaksynę, Escitalopram, Sulpiryd, Anafranil, Buspiron, Concertę (ja ogólnie mam też anhedonię i lęki społeczne) na pewno coś pominęłam sprzed lat, no i teraz mix duloksetyna + bupropion + mizatrapina. Pozostał w sumie Medi do wypróbowania, pewnie psychiatra będzie z nim kombinował, ale już przestałam wierzyć, że podziała. Wiem, że jest jeszcze atomoksetyna, ale mechanizm działania ma w sumie jak dulosketyna. Ogólnie co ciekawe ten mix nawet na lęki mi średnio działa.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Zatrzymano oficera żandarmerii który kierował gangiem handlującym heroiną!

Policja w Portugalii zarekwirowała 1,5 tony kokainy od międzynarodowej grupy przestępczej, którą kierował kapitan żandarmerii z Porto.

Farmaceuta skazany na 2 lata więzienia za nieumyślne doprowadzenie do śmierci

Sąd Najwyższy rozpatrywał niedawno wniosek o kasację wyroku, jaki wydano w sprawie farmaceuty, który miał nieumyślnie doprowadzić do śmierci kobiety. Z akt sprawy wynika, że wsypał zmarłej narkotyk do napoju, co doprowadziło do jej śmierci. Farmaceutę skazano na 2 lata pozbawienia wolności.

Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.