Dział poświęcony przede wszystkim chorobom i nadzwyczajnym skutkom kombinacji tychże z substancjami psychoaktywnymi.
Regulamin forum
Uwaga! Dział zawiera wątki na temat chorób, gdzie osoby dotknięte daną chorobą mogą dyskutować o szczególnych dla siebie problemach!
Nie jest to dział, w którym właściwe są wątki "czy XYZ powoduje ABC-emię" – takie pytania należy kierować do działu/wątku o substancji XYZ!
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Mam zdiagnozowane ADHD i problem z niskim poziomem energii, i u mnie Concerta nic nie dała, bupropion też praktycznie nic, za to działają na mnie pewne tabletki nasenne. Miałam je odstawić, ale testujemy z psychiatrą coraz to nowsze leki i każdy jeden słabo działa.
  • 1203 / 327 / 2
@noelia36 nasen? XD
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 828 / 198 / 0
Sugerujesz zolpi czy spacji nie dałeś? XD
  • 3 / / 0
wczorajnoelia36 pisze:
Mam zdiagnozowane ADHD i problem z niskim poziomem energii, i u mnie Concerta nic nie dała, bupropion też praktycznie nic, za to działają na mnie pewne tabletki nasenne. Miałam je odstawić, ale testujemy z psychiatrą coraz to nowsze leki i każdy jeden słabo działa.
Tak czasami przy ADHD bywa, że stymulanty zawodzą. Bardzo dobrze funkcjonowałem po depraxolet mianserynie, w nocy spałem jak dziecko za dnia byłem terminatorem nie do powstrzymania ale ten stan przerastał otoczenie. Jakie leki już przetestowałeś ?
używamy nazw substancji czynnych, a nie nazw handlowych. /Devixo
  • 1203 / 327 / 2
wczorajDobryWujas pisze:
Sugerujesz zolpi czy spacji nie dałeś? XD
zolpi dziala akurat w chuj specyficznie na osoby z adhd. normalnie jak najlepszy lek na adhd, szkoda, ze ma swoje minusy XDDDD
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 2661 / 560 / 0
@PsychoADHD Co dokładnie masz na myśli? Proszę opisz bardziej przygodę z tym lekiem.
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
  • 3 / / 0
@Vetulani44 Lek został mi przepisany z powodu problemów ze snem w dawce 20mg. Oczywiście nie do końca zastosowałem się do zaleceń psychiatry i wziąłem o 2h za późno. Zasnąłem jak dziecko ale wybudzałem się w nocy i miałem silną potrzebę ocierania stopy o stopę sprawiało mi to przyjemność. Rano jak wstałem, zawroty głowy do tego stopnia że, przez 4m bramę wyjeżdżałem na 3 razy chwila przerwy ogarnąłem głowę i udało się dotrzeć do pracy
W pracy siedziałem do godziny 9 zamkniętymi oczami bo było mi tak dobrze. Pomyślałem że, to jednak nie dla mnie szczególnie iż, nie mogę sobie pozwolić żeby kłaść się o 21 tak żeby rano nie było jakiś skutków ubocznych. Lek odstawiłem. Po jakimś czasie zdiagnozowano u mnie adhd. Miałem któregoś dnia wolne i problem żeby zasnąć więc zażyłem mianseryne. Nie pamiętam dokładnie co zażywałem już na stałe. Napewno metylofenidat ale czy do tego była duloksetyne czy Wortioksetyneciężko stwierdzić ale:
- sen był ciągły nie przerywany
- wstawałem bez “śmigła”
-tryb terminator czyli wszystko szybko, wszystko dokładnie, ryzykowana jazda samochodem, pewność siebie, zwiększona frustracja na ludzi, wielozadaniowość.
Niestety nie spodobało się to mojej psychicznie chorej żonie i części współpracownikom ponieważ moje zachowanie pośrednio obnażało ich lenistwo brak zaangażowania, głupotę ludzka. Także po przeanalizowania sytuacji strategicznie podjąłem wtedy że nie potrzebne mi są zwady w pracy i rozpad małżeństwa.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Legalizacja marihuany a młodzież: Nowy raport z USA obala mity

Czy legalizacja marihuany dla dorosłych sprawi, że nastolatki zaczną masowo po nią sięgać? To jeden z najczęstszych argumentów przeciwników zmian w prawie. Najnowszy, obszerny raport federalny ze Stanów Zjednoczonych pokazuje coś zupełnie innego. Użycie marihuany przez młodzież nie tylko nie rośnie, ale w niektórych grupach nawet spada. Czas przyjrzeć się faktom.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.