Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. fenmetrazyna i metylofenidat.
ODPOWIEDZ
  • 9393 / 1834 / 2
22 lipca 2025dlaczegojaja pisze:
kwasiarz dzięki za odpowiedź. Mam skłonności do uzależnień, nie chcę ryzykować z wersją którą można ćpać jak amfetaminę. No i działałoby za krótko, dlatego wolę SR (? opóźniona tab) - ale uważam, że po prostu eksplodowałbym od ciśnienia jak miałbym brać 2x20 mg dziennie, stąd trzymam się jednej dawki. Mam wrażenie, że serce jest przyspieszone jeszcze nawet wieczorem chociaż to mogą być po prostu moje schizy.
Ogólnie trochę się boję tego leku, ponieważ czuć, że nie jest to rozmienianie się na drobne a poważny lek zmieniający świadomość obciążający całe ciało.
Zmierz sobie raz tętno. Nie mierz go więcej, bo możesz się nakręcić.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 13 / / 0
Hej!
W sobotę zaczynam terapię Concertą - 18mg. Jestem dość wyczulony na wszelkie objawy kardiologiczne, nawet przy głupim wysiłku potrafię się zeschizować, że serducho mi zaraz wykurwi (a wcale tak nie jest... W stanach braku "świadomości" serce pracuje poprawnie co wykazały liczne badania holterami. kwestia czysto psychologiczna :/ swoją drogą potrafię wyjebać litr energetyka dziennie i nie poczuć nic w zakresie serduchowo-naczyniowym)
Nie mam dostępu do klonidyny - nie wiem też jak powinienem się za to zabrać, czy magik przepisze na erecepcie bez problemu? z resztą nie mam pomysłu na dawkowanie.
Od kilku dni wpieprzam "suple" - mianowicie dostarczam elektrolity i minerały których miałem braki, co prawda korzystam z tubkosuplementu 4 tabsy dziennie do wody i nie wiem czy to placebo, ale czuję, że jest mi nawet trochę lepiej. Czuję się bardziej "nawodniony" - a z tym też bywa u mnie problem.
Jestem jednocześnie podekscytowany, ale też przerażony :) Macie jakieś tipy? Teoretycznie Concerta wydaje mi się być bezpiecznym rozwiązaniem, lecz to 18 miligramów przeraża... ja wiem, że to OROS i dawka będzie uwalniana przez cały dzień, no nie wiem... piszę bo chcę się pozytywniej nastawić! odschizować! i ewentualnie ogarnąć klonidynę przed próbą generalną.
W razie czego mam też alprę - mam nadzieję, że gdy dojebie sobie moją codzienną dawkę po 12 godzinach od przyjęcia MPH nie będę mieć problemu
Pozdrawiam.
  • 2001 / 491 / 0
7 letnie dzieci mogą przyjmować Consorte, a Ty się boisz. Nie kombinuj z żadnymi lekami kardilogicznymi jak nie masz wskazań, bo sobie jeszcze krzywdę zrobisz np. beta blokery są niebezpieczne w połączeniu z amfetaminami. Przy przedawkowaniu tych grup substancji podaje się zazwyczaj w szpitalu benzodiazepiny, więc alpra jest dobrym wyborem. Ale nic Ci nie będzie. Po za tym MPH to często dodaje odwagi, więc nawet jak masz tendencję do wkrętek to może się ona osłabić.
  • 9393 / 1834 / 2
Jak ktoś ma tendencję do schiz to nawet MPH może ją pogłębić. Potwierdzam.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 2659 / 559 / 0
Pytanie do doświadczonych w stosowaniu MPH i czystej amfetaminy, aptecznej lub nie.

Jeżeli wolicie MPH, to z jakiego powodu? Jeżeli z MPH przeszliście na to drugie i jesteście zadowoleni również proszę o opinię.

Z mojej perspektywy:

Minusy:
- nieporównywalnie większy "zjazd", nawet nie chcę wiedzieć jak wygląda przy używaniu rekreacyjnym
- Skutki uboczne budzą obawy kiedy wchodzi się na MPH. Po dłuższym zażywaniu wiele przemija
- Wejście na układ pokarmowy
- "fenidatowy wkurw", choć nie zawsze się pojawia
- krótkie działanie jest okrutnie skurwiałe, trzeba wielokrotnie dawkować
- formy CR to gówno
- jest dosyć nieprzewidywalny pod względem działania, np. czy po wrzuceniu wyjebie do spania (typowe przy CR) czy zaktywizuje

Plusy:
+ rzadziej i w mniejszym stopniu wywołuje lęki
+ brak jadłowstrętu
+ jeśli chodzi o efekty, jest lżejszą alternatywą
+ mniejsze ryzyko przy zażywaniu innych substancji przed lub po MPH

+/- Prawdopodobnie bardziej redukuje impulsywność ale przez krótkie działanie łatwo o efekt jojo.
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
ODPOWIEDZ
Newsy
Dopalacze rozsyłali paczkomatami. Handlowali narkotykiem "zombie"

Patent na "bezpieczną" dystrybucję środków psychotropowych opracowała ukraińsko-polsko-białoruska grupa przestępcza. Mężczyźni magazynowali, sortowali, a następnie rozsyłali do paczkomatów środki psychotropowe. W ramach śledztwa nadzorowanego przez Prokuraturę Rejonową w Pruszczu Gdańskim zatrzymano 8 mężczyzn i zabezpieczono flakkę o wartości miliona złotych.

19-latek po narkotykach zadzwonił na policję. Wydawało mu się, że ktoś chce się włamać do jego domu

Rudzcy policjanci podczas interwencji w jednym z mieszkań w Wirku ujawnili marihuanę i metamfetaminę. 19-letni rudzianin został zatrzymany, usłyszał zarzut posiadania narkotyków i objęto go policyjnym dozorem.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.