treść ulotki również trochę przygasiła pierwotny entuzjazm, bo aż głowa rozbolała od zamieszczonych tam potencjalnych skutków ubocznych, powikłań i interakcji. zważywszy na to, iż jestem chronicznie uzależniony od opiatów.
dzisiaj jednak postanowiłem, iż wypróbuję ten neuroleptyk i do standardowego, wieczornego zestawu, tj. 25 mg tianeptyny, 5 mg winpocetyny, 800 mg gabapentyny + doraźny zolpidem 10 mg, dorzucę 1/2 drażetki Promazin Jelfa 25 mg i zobaczę swoją reakcję po tak niziutkiej dawce leku - co powinno nie przysporzyć żadnych większych kłopotów, czy też rannej zamuły. całą tabletkę zażyję dopiero, gdy próba uczuleniowa przejdzie pomyślnie, a lek się sprawdzi. nie jest najsłabszy, więc te 12.5 mg powinno pomóc. zważywszy na to, że przez długi czas takie 15-30 mg chlorprotyksenu starej generacji sprawdzało się znacznie lepiej niż np. kwetiapina (25 mg), która jest neuroleptykiem nowszym z rzekomo uboższą gamą uboków i przyjaźniejszym profilem działania - o dziwo po niej nie tylko nie mogłem usnąć, ale i dopadał mnie dziwny, specyficzny rodzaj niepokoju utrudniający położenie się + liczne nocne wybudzenia, a rano z kolei stan zwarzywienia, który oczywiście kontrować musiałem metylofenidatem, albo lisdeksamfetaminą - mniejsza z tym.
spodziewam się pozytywów - raport dot. działania i odnotowanych efektów sporządzę jutro w tymże dziale, jeśli możliwa będzie jeszcze szybka edycja, albo, w razie przeciwnym, temacie ogólnym dot. neuroleptyków.
skrzynkaprzodownik@protonmail.com
with regards, przodownik
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Grzyby halucynogenne zdumiały wszystkich. Są dziwniejsze niż myślimy
Psylocybina - substancja odpowiadająca za "magiczne" działanie niektórych grzybów - wyewoluowała niezależnie co najmniej dwa razy. Do takiego wniosku doszli naukowcy z Niemiec i Austrii, którzy opisali zaskakujące różnice biochemiczne między dwoma rodzajami grzybów wytwarzających ten sam związek.
Publikacja: ręczny system do wykrywania MDMA
Komunikat Instytutu Ekspertyz Sądowych im. Prof. dra Jana Sehna w Krakowie.
Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków
W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata