Półsyntetyczna pochodna alkaloidów krasnodrzewu pospolitego.
Więcej informacji: Kokaina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 13 / / 0
Kiedyś próbowałem tą substancję, lecz miałem coś namieszane w neuroprzekaźnikach i było kiepsko. Kiedyś kofeina powodowała u mnie stany lękowe po przerobieniu połowy tablicy mendelejewa.

Teraz jest inaczej, uwielbiam kofeinę, stosuję ją kilka razy w miesiącu. Myślałem, że nie lubię już innych stymulantów. Amtefamina? Nienawidzę noradrenaliny, ble.

Do czasu. Spróbowałem ostatnio bardzo małą kreskę, przez jakiś czas byłem pobudzony, dosyć przyjemnie, szybko zeszło.
Skąd to całe halo?

Kilka dni później, na spokojnie usiadłem do tematu, leciały już normalne dawki. Doszedłem do wniosku, że koks jest zajebisty!

Małe linie, dosyć krótki czas działania, praktycznie brak zejścia, możliwość normalnego zaśnięcia.

Także na ten moment jestem oczarowany tą substancją i to na pewno jest bardzo złudne, ale hej, ja oceniam samo działanie i wszystko w okół, nie biorę pod lupę kwestii nadużywania oraz uzależnienia (żeby nikt na mnie nie naskoczył jak w innym wątku, z wątami typu "co ty gościu za bzdury wypisujesz :)).

Gdy dorzucałem 3-4 kreskę, zrobiłem trochę za dużą i przez jakiś czas czułem lekki nieogar, kardio. Trzymając się niskich/normalnych dawek jest naprawdę nieźle.
  • 5792 / 1188 / 43
Bo kokos trzeba szanować. Drogi jest przede wszystkim. Nie napierdala się kresek Bóg wie jakich, jk przy amfie. Trzeba delikatnie, pudrować nosek.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 1907 / 432 / 4
@J4WA to Ty piszesz o kofeinie czy kokainie w końcu ?
DXM
  • 13 / / 0
@DuchPL o kokainie. Na temat kofeiny wspomniałem o tym, że kiedyś powodowała u mnie lęki, obecnie mam ją na stałe w menu. Myślałem również, że brzydzę się mocniejszymi stymulantami a nie do końca tak jest. Mimo wszystko rozumiem skąd ta niejasność oraz mam nadzieję, że teraz wszystko jest zrozumiałe.

Wczoraj trochę przesadziłem, weszło na kardio, nie czułem się zbyt dobrze ale winnym za to jestem tylko i wyłącznie ja.

Worek się skończył, właśnie wchodzi mi Kratom - na ten moment mam zdecydowanie dosyć. W Niemczech oczywiście 50 euro, jakbym miał płacić za to ~400 pln w Polsce to puknął bym się w głowę i wolałbym przeznaczyć te pieniądze na inny cel.
  • 2004 / 232 / 0
01 sierpnia 2025J4WA pisze:
[...]Skąd to całe halo?[...]
Tu powinna zapalić się ostrzegawcza lampka właśnie. Trochą pobudza, rozjaśnia umysł, lekka przyjemność. Małe dawki są tak subtelne, że... "to nie może być niebezpieczne przecież"... Ciekawie skonstruowana ta pułapka kokainowa
  • 1 / 1 / 0
Moim zdaniem to już nie moment lampki ostrzegawczej, a czas kiedy powinien wyskoczyć czerwony check engine. Zbagatelizowanie tego momentu to cyrograf z szatanem, a właściwie z jego łupieżem‼️⛔️
ODPOWIEDZ
Newsy
Wystarczy sekunda i kolor się zmienia. Ten tatuaż wykrywa groźną pigułkę w twoim napoju

Chociaż dużo mówi się o zagrożeniu, jakie niosą ze sobą tzw. pigułki gwałtu, rozpoznanie ich na imprezie wciąż bywa trudne. Właśnie dlatego naukowcy z Korei Południowej zaprezentowali nowatorskie rozwiązanie, które działa błyskawicznie i jest niemal niewidoczne.

Z Brazylii do Europy z kawą i kokainą. Kulisy sprawy drobnicowca Blume

Drobnicowiec Blume, który w 2023 roku obsługiwał transatlantycką trasę handlową pod togijską banderą, dziś stał się symbolem jednego z największych przejęć narkotyków na wodach europejskich. Wydarzenia związane z jego zatrzymaniem obnażają skuteczność współpracy służb międzynarodowych oraz skalę wykorzystywania żeglugi morskiej przez zorganizowane grupy przestępcze.

Polacy robią to w samotności. W domach, nie na imprezach. A królowa jest tylko jedna

Coraz częściej używamy substancji psychoaktywnych w samotności. Szczególnie popalamy. I nie chodzi rzecz jasna o papierosy dostępne w kiosku. O czym to świadczy? – O tym, że te substancje są wykorzystywane do regulacji emocji, takich jak lęk, smutek czy napięcie – dr Gniewko Więckiewicz, psychiatra ze Śląskiego Uniwersytetu Medycznego komentuje wyniki raportu PolDrugs 2025.