Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 804 / 102 / 22
Baklo to najgorszy badziew jaki brałem. 3 lata temu łyknąłem 100 mg i było miło bardzo, więc po ćpuńsku dorzuciłem jeszcze 50 mg. Efekt: urwał mi się film i rano sąsiadka znalazła mnie nieprzytomnego i obszczanego na podłodze. Wszędzie były porozsypywane tabletki i podobno na nieświadomce łyknąłem jeszcze kilkanaście... Wezwała pogotowie i wylądowałem na SORze z ciśnieniem górnym 220 i gadałem od rzeczy. Później wywieźli mnie do psychuszki podejrzewając próbę samobójczą (nie była). Potrzymali mnie tam tydzień dając rolki 3 x po 5 mg. Niestety po powrocie do domu przez jakieś 3 tygodnie byłem prawie odmóżdżonym warzywem z IQ jakiś 50. Pisałem na fejsie od rzeczy, dzwoniłem po znajomych w nocy i inne głupawki. Myślałem, że mi tak już zostanie... UWAŻAJCIE na to dziadostwo - wystarczy niewielkie przedawkowanie i może stać się straszne qq na psyche... Od tamtej pory nie łykam go, a miałem przepisany legalnie na sztywne mięśnie karku.
  • 380 / 119 / 0
Raz na jakiś czas zarzucam 50-75mg baklo na aktywatorze, czyli 100mg pregabaliny. Niestety od następnego dnia mam pisk w uszach, który utrzymuje się wiele dni, stopniowo z każdym dniem malejąc. Macie jakieś rady, czym można ten pisk wyciszyć? Poza tym piskiem nic więcej mi po takim locie nie dolega.
ODPOWIEDZ
Newsy
Skandaliczne sceny na SOR-ach w wakacje. Pacjenci pod wpływem alkoholu i narkotyków

Skaczą po łóżkach, demolują sufit, są agresywni i niebezpieczni – a to wszystko dzieje się na oddziałach ratunkowych, gdzie inni pacjenci czekają na pomoc. W wakacje SOR-y pękają w szwach, a liczba pacjentów pod wpływem alkoholu i narkotyków lawinowo rośnie.

Maleńczuk bez ogródek o przeszłości. „Tęsknię za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie”

Chociaż dziś Maciej Maleńczuk prowadzi względnie ułożone i spokojne życie, w młodości był uosobieniem hasła „sex, drugs, rock and roll”. Jak wielokrotnie wspominał, brakuje mu niektórych aspektów tamtych lat – przede wszystkim heroiny. – Tęsknię zwłaszcza za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie – mówił bez ogródek muzyk.

Z Brazylii do Europy z kawą i kokainą. Kulisy sprawy drobnicowca Blume

Drobnicowiec Blume, który w 2023 roku obsługiwał transatlantycką trasę handlową pod togijską banderą, dziś stał się symbolem jednego z największych przejęć narkotyków na wodach europejskich. Wydarzenia związane z jego zatrzymaniem obnażają skuteczność współpracy służb międzynarodowych oraz skalę wykorzystywania żeglugi morskiej przez zorganizowane grupy przestępcze.