4-MMC, M-CAT, metyloefedron
Więcej informacji: Mefedron w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 7 / 3 / 0
28 lipca 2025Szymix6908 pisze:
Witam, pisze w ogólnym bo nie mogłem znaleźć działu który by pasował do mojego pytania. Jak dużych uszkodzeń w mózgu mogłem się nabawić zażywając około po 1,5g mefedronu przez 3 soboty z rzędu. Po każdej z imprez na której to brałem udawało mi się zasnąć nad ranem przy pomocy hydroksyzyny. Czy jeżeli są możliwe jakieś uszkodzenia w mózgu, to czy jest jakiś sposób na regenerację?
Dieta, sen, sport, omega 3, uzupelnij braki mineralow i witamin, jesli takowe sa (trzeba przyjrzec sie temu, co jesz).
Moze ewentualnie cos na odbudowe sero, chociaz ja bym po prostu skupil sie na podstawach.
Nawet dobrze, ze cie porylo, bo sie nie wjebiesz w towar (do nastepnej soboty).

Ewentualnie cos z nootropow dorzuc, one dzialaja neuroprotekcyjnie i tez ponoc pomagaja odbudowac pewne szkody
  • 73 / 17 / 0
Witam, pisze w ogólnym bo nie mogłem znaleźć działu który by pasował do mojego pytania. Jak dużych uszkodzeń w mózgu mogłem się nabawić zażywając około po 1,5g mefedronu przez 3 soboty z rzędu. Po każdej z imprez na której to brałem udawało mi się zasnąć nad ranem przy pomocy hydroksyzyny. Czy jeżeli są możliwe jakieś uszkodzenia w mózgu, to czy jest jakiś sposób na regenerację?
Czy uszkodzenia są trwałe, to zależy od tylu czynników, które nawet jak byś znał ( a nie znasz bo np nie znasz dodatków jakie były oprócz mefedronu temp pomieszczenia przy zażywaniu, ilości godzin snu głębokiego przed spożyciem i tak możnaby wymieniać) że to wgl jest tak sensowne, jak próba przewidzenia przyszłości za 10 lat. Można jakiś kierunek próbować obrać, ale on i tak będzie się różnił od rzeczywistości bo realna neurotoksyczność to są TYSIĄCE czynników. Niektóre z nich, są praktycznie nieodgadnione. Na logikę czy tzw chłopski rozum tysiące ludzi jak nie dziesiątki tysięcy brały taką ilość o której opisujesz więc gdyby skutki były co najmniej "średnie" to raczej może w sposób zniekształcony, ale jakoś by i narkomanów była wiedza, że mefedron bardzo upośledza mózg nawet przy małej ilości zażyć. Niestety oprócz tej prostej logiki myślę, że nie dostaniesz lepszej odpowiedzi, bo pytasz o coś co ma tysiące nieznanych zmiennych.
  • 4 / 1 / 0
a więc tak, planuje wziac mefedron z moim partnerem po bardzo długiej przerwie, nieco ponad 1,5 roku, wiec tolerancja wyzerowana. Ktoś doradził mi aby zażyć dla mojej wagi i wzrostu (162, 52kg) - 250mg oralnie, a potem dociągnąć 100mg. Nie przekręcę się po tym? Zalezy mi na fajnym utrzymaniu peaku,
Nie mam zadnego doswiadczenia w braniu mefedronu oralnie. Przerobiłam kilka gramow ketonów- nocki ze znajomymi, raz jedną poleciałem sama i to srogo.
Dawki byly na oko, ale zawsze towarzyszylo mi dosyc mocne ucpanie, po prostu uczucie ze jest sie mocno odurzonym, ogromna euforia.
Nie chce zabrzmiec jak jakas gowniara, ale zalezy mi na mocnej fazie, jako iz nie planuje brac przez nastepny rok zadnych dragow. Naprawde wiele czytalam roznych forow i wpisow, ale wole zasiegnac informacji z pierwszej reki co do mojego przypadku :)
  • 73 / 17 / 0
250mg oralnie to dużo. Ja takie dawki waliłem jak leciałem nockę i nigdy jako pierwsza wrzuta a moja waga to 75-80 kg w zależności, jak trenuje dieta itp. Może zacznij od 150 co jak naprawdę masz dobre 4mmc i zerową/mocno wyzerowaną tolerkę, mało nie będzie. mefedron ma tą "zaletę" że można przykontrowac nosem. Zmieni się trochę profil działania, ale będzie spoko. Zrób 150 i potem 100 rozbij na 50mg i za pół h znowu 50. Ktoś ci proponuje naprawdę duże dawki na twoją masę ciała. Pewnie i byś się nie przekręciła l, ale to mogłoby już nawet przyjemne nie być tylko panikogenne.
  • 9400 / 1837 / 2
28 lipca 2025faltaderespeto pisze:
Czy uszkodzenia są trwałe, to zależy od tylu czynników, które nawet jak byś znał ( a nie znasz bo np nie znasz dodatków jakie były oprócz mefedronu temp pomieszczenia przy zażywaniu, ilości godzin snu głębokiego przed spożyciem i tak możnaby wymieniać) że to wgl jest tak sensowne, jak próba przewidzenia przyszłości za 10 lat. Można jakiś kierunek próbować obrać, ale on i tak będzie się różnił od rzeczywistości bo realna neurotoksyczność to są TYSIĄCE czynników. Niektóre z nich, są praktycznie nieodgadnione. Na logikę czy tzw chłopski rozum tysiące ludzi jak nie dziesiątki tysięcy brały taką ilość o której opisujesz więc gdyby skutki były co najmniej "średnie" to raczej może w sposób zniekształcony, ale jakoś by i narkomanów była wiedza, że mefedron bardzo upośledza mózg nawet przy małej ilości zażyć. Niestety oprócz tej prostej logiki myślę, że nie dostaniesz lepszej odpowiedzi, bo pytasz o coś co ma tysiące nieznanych zmiennych.
Apoptoza jest trwała. Bardziej chyba chodzi o zakres zniszczeń.
Ps. Trzeba też rozróżnić obumarcie neuronu od odwodnienia, hipoglikemii czy wyprucia z niektórych witamin czy burdelu w hormonach.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 2 / / 0
Wita, ogólnie to się zastanawiam co za substancje posiadam oczywiście sprzedawana jako "mefedron", Kryształy są biało przezroczyste ogromne wręcz (jeden waży 1,5g) tak twarde że ciężko je rozbić. Ogólnie pierwszy strzał 150mg weszło srogo i później poprawiane było 50mg max kilka razy, euforia słabo odczuwalna, cały czas sikałem jak głupek... Pić też mi się chciało i odziwo głodny byłem. Faza poprostu stymulująca było normalnie od 21 do 4:30 niecałe 05g poszło na początku.nir było ciśnienia na kreski ale teraz już pod koniec niestety jest ale do zniesienia, dodam że dziwnie pachniał strasznie słabo ale jednak jak jakiś ocen tylko że zamiast zapachu octu chemia, co to mogł być za związek ?
  • 1920 / 437 / 4
@Morfeusz136 prawdopodobnie ktoś Ci wcisnął 4CMC jako mefedron.
- ciężkie do rozbicia kryształy
- chemiczny zapach
- jak miałeś samego stima prawie ( z aplikacji donosowej ) to już niemalże pewne, że to chlor
- pewnie też ładnie szczypało?piekło?

małe parcie na dorzutę? - przy mefie chęć przyjęcia kolejnej dawki jest ogromna
DXM
  • 2 / / 0
@DuchPL

Wszystko co opisałeś to prawda,
Chlor to bardzo możliwe bo niemiłosiernie wali w nos, pieczenie ból i później oczywiście krew krew i krew. Strupki spuchnięty nos i w moim
przypadku często pryszcze w środku nosa i na zewnątrz i to kurewsko
bolesne. Nie muszę brać często
wystarczy jeden dzień raz na miesiąc i
znowu mam te pryszcze i bolący nos
który się goi do pełna co najmniej 2tyg.

Jeśli chodzi o dorzute to zależy, czasami tak czasami nie ale przeważnie po pierwszym jest ale po bardzo długim czasie np 1,5h jeśli biorę cały czas to to ciśnienie na dorzucę jest i dosyć mocne ale na spokojnie mogę się powstrzymać jeśli.ktis wali i to widzę to.np jak nie chce to nie wale i nie mam tak że muszę czy coś, ogólnie dziś akurat poddałem się działaniu tej substancji i znowu kamień bez młotka nie podchodz pierwszej euforii po 200mg prawie nie czuć i ogólna stymulacja ale za to tak mnie bolał kinol że się popłakałem, żeby nie było tolerki nie mam bo rzadko biorę a od ostatniego razu nie licząc dziś minęło sporo czasu więc to nie kwestia tego że za często używam, Kolejna sprawa na "drugi dzień" jak się prześpię też mnie nie ciągnie ani nic zwala jest w miarę do przeżycia tylko ogólne osłabienie wiadomo,

Ps: dzięki za odpowiedź jeśli chcesz mi poopowiadać więcej to możemy na czat z chęcią popisze, Dzięki.
  • 13 / 3 / 0
Cześć,
planuję wrócić do chemsexu na mefedronie po 4 miesiącach przerwy i chciałbym to zrobić możliwie naj… mądrzej i efektywniej. Mam kilka przemyśleń z poprzednich sesji i szukam porad nt. tolerancji, dawkowania, suplementacji.

Od ok. 3 lat bawię się w tym temacie. Przed obecną przerwą miałem dwie 2-miesięczne pauzy, wcześniej przerwy 4/6/8 tygodni. Ze dwa razy poszło dzień po dniu (ale nie ciągiem). Sesje max 12h, zwykle 2–3 g doustnie w kapsułce. Zwykle: start - 200 mg i redose - 150 mg, co ok. 1h. Po sesji zawsze suplementacja magnezu, kompleksu witamin B i tryptofanu.

Problemy z ostatnich razów:
1. po ok. 6h mam trudności z podnieceniem w ogóle – towarzyszy mi brak skupienia, nic mnie nie kręci, nie angażuje. Mimo że ogólnie chcę kontynuować, to mentalnie odpadam, nie czuję chuci,
2. brak eksplozji chuci podczas peaku – kumam, że magii z pierwszego razu nie doświadczę i za tym nie gonię od dawna, ale wiele razów wcześniej aż mnie roznosiło z chuci podczas peaków.

Słyszałem o orgiach trwających 2 doby ciągiem, więc chyba coś robię źle, skoro po 6h redose przestają działać i odpadam mentalnie. Raz dorzuciłem 0.5g i wtedy coś tam znowu weszło, ale ledwo mogłem utrzymać popęd. Sytuacja powtórzyła się podczas 3 ostatnich sesji (stąd przerwy). Erekcja na sildenafilu, więc mechanicznie wszystko ok.

Pytania do Was:
1. Ile powinna trwać przerwa, by zregenerować organizm i receptory?
2. Czy brak podniecenia to przedawkowanie, a może tolerancja i za małe dawki w redose?
3. Jakie odstępy między redose polecacie przy doustnym braniu, aby nie przedobrzyć?
4. Jaki schemat dawkowania polecacie przy mefedronie (mocny start i mniejsze dawki czy łagodny start i stopniowe zwiększanie)?
5. Jakie suplementy warto brać przed sesją, żeby wzmocnić efekt? I przez jaki czas przed?

Z góry dzięki za czas na sczytanie i (p)odpowiedzi!

PS Drodzy moderatorzy, dotykam kilku tematów naraz, więc nie wiedziałem czy i do którego już istniejącego wątku dołączyć.
  • 4 / / 0
Nie tylko zredukuj dawkę na start, ale:
1. Zadbaj o dobra atmosferę i brak stresu.
2. Posil sie i wyposaz w witaminki.
3. A trakcie sprawdzaj częstotliwość skurczów łydek i brzucha przy wstawania. Ogólnie warto sie teoche ruszyć z miejsca, bo jak sie rozsiądziesz to potem ciężko wstać.
29 lipca 2025cr0ssed pisze:
a więc tak, planuje wziac mefedron z moim partnerem po bardzo długiej przerwie, nieco ponad 1,5 roku, wiec tolerancja wyzerowana. Ktoś doradził mi aby zażyć dla mojej wagi i wzrostu (162, 52kg) - 250mg oralnie, a potem dociągnąć 100mg. Nie przekręcę się po tym? Zalezy mi na fajnym utrzymaniu peaku,
Nie mam zadnego doswiadczenia w braniu mefedronu oralnie. Przerobiłam kilka gramow ketonów- nocki ze znajomymi, raz jedną poleciałem sama i to srogo.
Dawki byly na oko, ale zawsze towarzyszylo mi dosyc mocne ucpanie, po prostu uczucie ze jest sie mocno odurzonym, ogromna euforia.
Nie chce zabrzmiec jak jakas gowniara, ale zalezy mi na mocnej fazie, jako iz nie planuje brac przez nastepny rok zadnych dragow. Naprawde wiele czytalam roznych forow i wpisow, ale wole zasiegnac informacji z pierwszej reki co do mojego przypadku :)
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP rozbiło kilka grup przestępczych zajmujących się transgranicznym obrotem narkotykami

Policjanci CBŚP pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Gliwicach rozpracowali kilka powiązanych ze sobą i ściśle współpracujących zorganizowanych grup przestępczych zajmujących się transgranicznym obrotem znacznymi ilościami środków odurzających. Część zatrzymanych wywodzi się ze środowiska pseudokibiców śląskich klubów piłkarskich. Zabezpieczono ponad 800 kg narkotyków.

„Adwokat od trumien na kółkach” i jego żona z zarzutami w sprawie narkotyków

Znany łódzki prawnik, nazwany przez media „adwokatem od trumien na kółkach”, ponownie ma problemy z prawem. Paweł K. został w kwietniu, nieprawomocnie, skazany przez sąd w Olsztynie za spowodowanie śmiertelnego wypadku na drodze z Jezioran do Barczewa. W wypadku zginęły dwie kobiety.

Marihuanoholik – nowa definicja dla nowego języka debaty o uzależnieniu

W świecie, w którym alkoholik nie jest „ćpunem”, tylko „osobą z chorobą alkoholową”, a osoby uzależnione od leków otrzymują wsparcie zamiast pogardy i aresztów – czas również na zmianę języka wokół marihuany, która prędzej niż później zostanie w Polsce zdepenalizowana. Dlatego proponujemy wprowadzenie nienaukowego terminu „marihuanoholik” – jako neutralnego określenia osoby, która straciła kontrolę nad swoim używaniem marihuany i odczuwa tego konsekwencje w codziennym życiu. Zaznaczamy, że definicja ta nie ma zastąpić klasyfikacji medycznej, a jedynie usunąć stygmantyzację.