ODPOWIEDZ
  • 1583 / 253 / 0
@yoshi420 no muszę saszetami pierdolnąć bo jest co raz gorzej z dziąsłami, czerwone jak cholera i jeszcze jakieś białe dziadostwo się zrobiło, dopiero dziś zobaczyłem. Ewentualnie poczekam aż wróci do normy i spróbuję z najsłabszymi, jak się powtórzy to ciul z nimi.
Acha, pewnie się pogorszyło tak bo wczoraj parę godzin przespałem z tym szajsem w japie. Kiedyś w ogóle nie miałem problemów z saszetami, nie wiem o co chodzi.
  • 1926 / 312 / 0
Te 9tki i 6tki to ja ich po stazu z 10.5-11 mg nie czuje/ nie czulbym.

Za to czuje wyraznie 4mg Nicorette (zywica nikotynowa) a te gumy podobnie rozgryzasz co jakis czas i na dziaslo dajesz. Wiekszosc nawet nie wie i zuje je jak orbit. Dziwne zaspokajaja mnie nawet lepiej niz 11mg z bialego snusa
konto od 2011 roku (ban kiedyś, totalnie nieważne)
  • 332 / 58 / 3
W ostatnim czasie trochę popaliłem, więc tolerka powinna pójść w górę. Mimo to, po 2 dniach abstynencji nikotynowej, snus walnął naprawdę mocno. A dziwne, bo trzymałem go dłużej w przeszłości i zero efektów. Po kolejnym doświadczeniu mogę śmiało powiedzieć, że nie jestem fanem tej używki. U mnie powoduje tylko chwiejny krok i ból żołądka. Fajniejsze efekty daje palenie, nie jest tak nachalne i w razie czego szybciej schodzi z człowieka. Z kolei jak po snusie zaczyna się robić niedobrze, to nawet po wyjęciu nikotyna wciąż wchodzi do krwioobiegu. Swoją drogą, wie ktoś ile nikotyny uwalnia się podczas kilku pierwszych minut? Bo odnoszę wrażenie, że chyba spora część wchodzi już na starcie. Myślałem też by se ogarnąć zyny 3mg, a przeczytałem nawet o 1,5mg. Trójki nawet widziałem, ale 1,5 brzmi idealnie dla mnie. Wiecie czy jest to dostępne w tym kraju?
  • 1926 / 312 / 0
Jak kupisz jakieś 3-ki gorzej na tym wyjdziesz, będziesz po prostu więcej zużywał. Dla mnie to prawie placebo, uważam że minimum to 9mg. Wtedy 1 saszeta starczy an tyle, że opakowanie można opróżniać 4 dni, a nie w ciągu doby.
Niedobrze od połykania śliny ja wypluwam wygląda jak jad węża fuj na bank nautralne dla gardła i bebechów lol
Wiem tyle że np. 11 mg ZYN 1 saszta ma nikotyny co 1 papieros, działa pół godziny osobiście po 20min mam wrażenie że jest po temacie.
Nie grozi rakiem jak snus ale recesja dziąseł grozi palcem i jak ktoś ma słabe serce to też może sobie zaszkodzić.
konto od 2011 roku (ban kiedyś, totalnie nieważne)
  • 332 / 58 / 3
Może i jeden papieros ma 11mg nikotyny, ale wchłania się znacznie mniej.

Ty masz tolerancję po prostu, dlatego wolisz wyższe moce. Mnie np 6 mg wystrzeliwuje bardzo szybko, a wolę sobie na spokojnie to rozłożyć na niższych stężeniach. Nie używam tej samej saszetki kilka razy, także jest tak samo ekonomicznie, tylko efekty imo lepsze przy słabszych snusach. Dlatego chyba sobie kupię i dam znać jak siedzą.
  • 1583 / 253 / 0
Odstawiłem saszety na dwa dni i dziąsła wróciły do normy, także zgodnie z planem kupiłem Zyn 3 mg i spróbowałem od nowa ale znowu lipa, wystarczyło kilka żebym ponownie zaczął czuć dziąsła i pojawiło się zaczerwienienia. Próbowałem umieszczać saszetę pod językiem, głęboko z tyłu ale i wtedy dochodziło do podrażnienia dziąseł z przodu twarzy. Ale muszę dodać że całkiem fajne odczucia były kiedy torba trafiła pod język, czuć było nikotynę dość intensywnie, podobnie jak i smak.
Także chcąc nie chcąc rezygnuję bo i mój masochizm ma swoje granice, i trochę jestem zły na siebie że w ogóle po saszety sięgnąłem, nie było tego w planie, miałem po prostu odstawić kiepy tylko.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana kolejnym krokiem rozwoju karaibskiej Dominiki?

Dominika to niewielka karaibska wyspa, często mylona ze względu na podobną nazwę z o innym, większym państwem – Republiką Dominikany. Niemniej jednak, w obszarze legislacji konopnej to właśnie Wspólnota Dominiki zdaje się wytyczać kierunek dla wielu okolicznych państw.

Narkopandemia w Niemczech. Umiera coraz więcej młodych ludzi

Liczba zgonów spowodowanych zażywaniem narkotyków utrzymuje się w Niemczech na wysokim poziomie. W ubiegłym roku 2137 osób zmarło z powodu konsumpcji narkotyków. To o 90 niż rok wcześniej – przekazał Hendrik Streeck, pełnomocnik niemieckiego rządu ds. uzależnień i narkotyków.

Jest niebezpieczny jak alkohol i narkotyki. „Byliśmy zbyt zaślepieni”

Światowy Dzień Bez Telefonu Komórkowego obchodzony jest 15 lipca. Z tej okazji Instytut Spraw Obywatelskich wystosował list otwarty do rodziców, w którym przestrzega przed zgubnym wpływem tego urządzenia na dobrostan najmłodszych. „Smartfon uzależnia tak jak alkohol, papierosy czy kokaina” – wskazuje ISO.