W ogóle poszła petycja do MZ o to, żeby wszystkie preparaty zawierające kodeinę były tylko i wyłącznie na receptę.
17 lipca 2025PowolnyM402 pisze: Siema ostatnio w mojej zaprzyjaźnionej aptece do której chodzę od 4 lat pani farmaceutka powiedziała że musi sprawdzić mój dowód bo jest jakaś akcja i dlatego wychodzę do was z pytaniem czy spotkaliście się z czymś takim? Czy to bardziej akcja na poziomie apteki lub regionu? Dodam jeszcze że w innych aptekach też zaczęli mnie częściej prosić o dowód.
I do them drugs to stop the f-food cravings
~Lana Del Rey "Boarding school"
17 lipca 2025ladyinnaightmares pisze: @PowolnyM402 tak, farmaceuta ma prawo prosić o dowód i odmówić sprzedaży jeśli podejrzewa, że lek zostanie użyty niezgodnie z przeznaczeniem.
W ogóle poszła petycja do MZ o to, żeby wszystkie preparaty zawierające kodeinę były tylko i wyłącznie na receptę.
a jeśli to prawda z tą receptą to imho bardzo dobrze, na pewno mniej osób by się wpierdolilo ale bigpharma potrafi zatkać mordy i kieszenie… także narkusy opiatusy szykujcie lepiej recki albo wątroby na nowy ulepszony antidol 5mg
16 października 2023Stteetart pisze: "mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
16 października 2023Stteetart pisze: "mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Produkcja metamfetaminy dla meksykańskiego kartelu? Są kolejne zatrzymania
Czterech Polaków podejrzanych jest o współdziałanie z Meksykanami, nieprawomocnie skazanymi w maju na 10-11 lat więzienia za wytwarzanie na dużą skalę metamfetaminy - poinformowała prokuratura. Możliwości produkcyjne zlikwidowanego przez CBŚP w Podlaskiem laboratorium sięgały 800 kg narkotyków.
Nastolatki po konopiach wolniej rozwijają pamięć. Wyniki z kohorty ABCD
Amerykańscy badacze śledzili ponad jedenaście tysięcy dzieci od dziewiątego roku życia aż do siedemnastego. Ci, którzy w międzyczasie zaczęli używać konopi, wolniej rozwijali pamięć, uwagę i szybkość przetwarzania. Różnice narastały z czasem, ale badanie nie dowodzi związku przyczynowego.
Palacze wiedzą, że tytoń wywołuje raka, gorzej znają zagrożenia dla serca
Nowe badanie obejmujące ponad 240 tys. palaczy w 46 krajach wskazuje, że wciąż słabo rozumiemy szkody sercowo-naczyniowe wywołane przez tytoń, co rodzi pytania, czy dziesięciolecia ostrzeżeń zdrowotnych przynoszą skutek.