Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1647 / 558 / 0
Straciłem przed cpaniem z różnych przyczyn. Miałem kilka lat korony porcelanowe ale w ciągu ostatnich 3 lat albo wypadły akurat po gwarancji albo przekopka na ryj i inne takie.
  • 37 / / 0
Siema ostatnio w mojej zaprzyjaźnionej aptece do której chodzę od 4 lat pani farmaceutka powiedziała że musi sprawdzić mój dowód bo jest jakaś akcja i dlatego wychodzę do was z pytaniem czy spotkaliście się z czymś takim? Czy to bardziej akcja na poziomie apteki lub regionu? Dodam jeszcze że w innych aptekach też zaczęli mnie częściej prosić o dowód.
  • 403 / 157 / 0
@PowolnyM402 tak, farmaceuta ma prawo prosić o dowód i odmówić sprzedaży jeśli podejrzewa, że lek zostanie użyty niezgodnie z przeznaczeniem.
W ogóle poszła petycja do MZ o to, żeby wszystkie preparaty zawierające kodeinę były tylko i wyłącznie na receptę.
  • 1647 / 558 / 0
Z tego co widzę to jest tylko ta trzyletnia
  • 75 / 3 / 0
17 lipca 2025PowolnyM402 pisze:
Siema ostatnio w mojej zaprzyjaźnionej aptece do której chodzę od 4 lat pani farmaceutka powiedziała że musi sprawdzić mój dowód bo jest jakaś akcja i dlatego wychodzę do was z pytaniem czy spotkaliście się z czymś takim? Czy to bardziej akcja na poziomie apteki lub regionu? Dodam jeszcze że w innych aptekach też zaczęli mnie częściej prosić o dowód.
A spotkałam się, ale nawet w wieku 17 lat mi sprzedali (to było 2 lata temu), ale to było w aptece w mieście, bo na mojej wsi nie pytają. Tak czy tak jak masz odpowiednio lat to nie ma co się bać
I'm a fan of pro-ana nation
I do them drugs to stop the f-food cravings

~Lana Del Rey "Boarding school"
  • 1317 / 334 / 12
17 lipca 2025ladyinnaightmares pisze:
@PowolnyM402 tak, farmaceuta ma prawo prosić o dowód i odmówić sprzedaży jeśli podejrzewa, że lek zostanie użyty niezgodnie z przeznaczeniem.
W ogóle poszła petycja do MZ o to, żeby wszystkie preparaty zawierające kodeinę były tylko i wyłącznie na receptę.
aż smutłem trochę bo też kilka razy się mię pytali i przez chwilę pomyślałem, że nawet sexi małolat ze mnie %-D

a jeśli to prawda z tą receptą to imho bardzo dobrze, na pewno mniej osób by się wpierdolilo ale bigpharma potrafi zatkać mordy i kieszenie… także narkusy opiatusy szykujcie lepiej recki albo wątroby na nowy ulepszony antidol 5mg :świnia:
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 75 / 3 / 0
Jak z tą recką będzie prawda to chyba będe musiała już na całe życie sie wyrzec kodeiny. Skończom mi kinderćpunstwo :(

• 1647 / 558 / 0
Kartę lojalnościową bym zrobił jakbym miał aptekę, co dziesięć paczek tjoko antyhistamina gratis.
  • 1317 / 334 / 12
17 lipca 2025Poluska pisze:
Jak z tą recką będzie prawda to chyba będe musiała już na całe życie sie wyrzec kodeiny. Skończom mi kinderćpunstwo :(
spokojnie… jeszcze zdążysz się wjebac w mst i oxy kombinując po drodze tramal - jakbym mógł się kurwic to już dawno bym to zrobił
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 75 / 3 / 0
Spokojnie, dopóki nie zdobędę pracy i nie wjebie się w kodeinę, to może mi nie grozi dalsze wjebywanie się. Taką nadzieją żyję, bo znowu mam ponad miesiac trzeźwości i chce to pociagnać jak najdalej

ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Narkopandemia w Niemczech. Umiera coraz więcej młodych ludzi

Liczba zgonów spowodowanych zażywaniem narkotyków utrzymuje się w Niemczech na wysokim poziomie. W ubiegłym roku 2137 osób zmarło z powodu konsumpcji narkotyków. To o 90 niż rok wcześniej – przekazał Hendrik Streeck, pełnomocnik niemieckiego rządu ds. uzależnień i narkotyków.

Jest niebezpieczny jak alkohol i narkotyki. „Byliśmy zbyt zaślepieni”

Światowy Dzień Bez Telefonu Komórkowego obchodzony jest 15 lipca. Z tej okazji Instytut Spraw Obywatelskich wystosował list otwarty do rodziców, w którym przestrzega przed zgubnym wpływem tego urządzenia na dobrostan najmłodszych. „Smartfon uzależnia tak jak alkohol, papierosy czy kokaina” – wskazuje ISO.

Medyczna marihuana kolejnym krokiem rozwoju karaibskiej Dominiki?

Dominika to niewielka karaibska wyspa, często mylona ze względu na podobną nazwę z o innym, większym państwem – Republiką Dominikany. Niemniej jednak, w obszarze legislacji konopnej to właśnie Wspólnota Dominiki zdaje się wytyczać kierunek dla wielu okolicznych państw.