Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 23 / 1 / 0
Po trazodonie też miałam paradoksalnie problem ze snem (a został zapisany na spanie, iks de) i z tego co czytałam na forach to taka jego uroda. Jesli położy spać to położy, a jeśli przegapisz jego „okienko dzialania” to nie śpisz całą noc
  • 1571 / 252 / 0
Ja z reguły po trazodonie szybko robiłem się senny, aż trudno było myśleć albo i chodzić, rano trochę zamulony ale w ciągu dnia przechodziło to w spory napęd. Przy 150 mg oraz braniu innych leków nie robiłem się już senny wcale, mógłbym wtedy spokojnie brać trazodon rano. Teraz biorę 300 mg i dobrze śpię, czuję że bez tego ciężko byłoby zasnąć, ale między 150 a 300 mg nie poczułem różnicy jeśli idzie o napęd, nastrój czy inne parametry, nie zmieniło się też libido niestety.
  • 180 / 63 / 0
Mnie tylko kilka pierwszych nocy po rozpoczęciu brania 50mg ścinało totalnie. Silne rozluźnienie ciała i natychmiastowy, długi sen. Po kilku dniach już ten efekt zanikał, by po ponad tygodniu wrócić do punktu wyjścia i przekręcać się godzinami z boku na bok. Zwiększenie do 75mg nie pomogło, a dodatkowo wjechały nieakceptowalne efekty uboczne. Ten lek zdecydowanie nie jest dla mnie.
  • 86 / 9 / 0
06 lipca 2025ThrowawayReddi pisze:
Po trazodonie też miałam paradoksalnie problem ze snem (a został zapisany na spanie, iks de) i z tego co czytałam na forach to taka jego uroda. Jesli położy spać to położy, a jeśli przegapisz jego „okienko dzialania” to nie śpisz całą noc
No i ja właśnie te okienko ostatnio przegapiłem i o 3 w nocy sie zetką ratowałem. I na drugi dzien lęk wolnopłynący od rana "a jak dzis tez nie bede mogl zasnac?" 😅 Lęk przed bezsennością to mój najsilniejszy lęk. Jebany GAD. Odstawilem to wczoraj ,pierdole ja musze spac. Wczoraj na spanie wzialem swoj zestaw i dorzucilem 1/3 trittico +2 blanty - spałem ładnie 8h i dzien bez lęku ,baja. Takze Trazodone nie dla mnie, a tak liczylem na poprawe libido..
  • 1571 / 252 / 0
Biorę 300 mg trazodonu ale jedyna różnica jaką zauważyłem po podniesieniu ze 150 to dużo łatwiejsze zasypianie. Biorę kilka leków także trudno ocenić który jak działa, trochę to wkurwia ale jednak najważniejsze jest moje samopoczucie i obecnie bardzo daje radę. Trochę zaskakuje mnie że rano jestem trochę niedorobiony, przy 150 mg prawie wyskakiwałem z wyra i czułem się gotowy ale spałem zbyt krótko. Nadal śpię ok. 6 h tylko ale zupełnie mi to wystarcza, wcześniej to było max 4 godziny. Jestem pewien że trazodon w jakimś stopniu przyczynia się do dobrego samopoczucia i formy, ten pakiet który biorę to z grubsza leki które najlepiej wspominam i takie które działają na różne receptory i neuroprzekaźniki.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Używanie marihuany znacznie zwiększa ryzyko śmierci. „Byli młodzi i nie mieli wcześniejszych chorób

Regularne używanie marihuany może niemal podwoić ryzyko śmierci z powodu chorób sercowo-naczyniowych – wynika z najnowszej metaanalizy danych medycznych obejmujących blisko 200 milionów osób w wieku od 19 do 59 lat. Niepokoi fakt, że dotyczy ono również młodych osób, które do tej pory uważano za mniej narażone na takie zagrożenia.

Stan opublikował raport o spożyciu marihuany. Niemal 15 proc. nowojorczyków zażywa ją regularnie

Tylko 14,7 proc. dorosłych nowojorczyków regularnie spożywa konopie indyjskie – zgodnie z najnowszym raportem stanowego Departamentu Zdrowia. Najwyższy odsetek korzystających z marihuany w dowolnej formie występuje u osób w wieku 21-24 lat. Z raportu wynika ponadto, że większą tendencję do zażywania konopi mają osoby, które jednocześnie nadużywają innych używek.

Rozbita grupa narkotykowa. Marcin K. odpowie za handel heroiną i kokainą wartą miliony

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku stanie mężczyzna oskarżony o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem heroiną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Śledztwo w tej sprawie, pod nadzorem prokuratora Prokuratury Regionalnej w Gdańsku, prowadzili funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji w Gdańsku.