Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 5 / / 0
O, to może być wyjaśnienie, bo kiedyś jedliśmy grzyby z chłopakiem i w ogóle na nas nie zadziałały, a były od zaufanego sprzedawcy (ale grzyby wzięliśmy u niego po raz pierwszy). Oboje bierzemy ssri, więc może to wpłynęło. Dotąd zastanawiało mnie, czy ma to jakieś powiązanie z tym, że marihuana też na mnie nie działa (próbowałem wiele razy od kilku sprzedawców)
  • 1 / / 0
Re: Grzyby i SSRI
Post autor: myxav »
A ja mam pytanie czy jak danego dnia nie wezmę wenlafaksyny to grzyby dobrze zadziałają? Jeżeli będzie 24h po odstawienniu jednodniowym na rzecz grzybów?
  • 975 / 179 / 0
@myxav bierz normalnie wenle i nic nie odstawiaj żeby grzyby zarzucić.Ja brałem na wenli i trip był super.Jedni twierdzą że działanie jest osłabione na antydepach a innym działają normalnie.Ominiesz dawkę a niech lek się zresetuje i potem będziesz znowu czekał tygodniami na efekt terapeutyczny?
ODPOWIEDZ
Newsy
Sandomierz: Mężczyźnie grozi 10 lat więzienia za 60g liści konopi?

Policjanci z Sandomierza zatrzymali 42-latka, u którego znaleźli amfetaminę i marihuanę. Prawdziwe „znalezisko” czekało jednak w ogrodzie. W krzewie tui policja odkryła 60 gramów suszu. Sprawa jest poważna, mężczyźnie grozi 10 lat. Jest tylko jeden problem: zdjęcie policyjne pokazuje coś, co bardziej przypomina liście lub herbatę konopną niż marihuanę.

Grzyby halucynogenne zdumiały wszystkich. Są dziwniejsze niż myślimy

Psylocybina - substancja odpowiadająca za "magiczne" działanie niektórych grzybów - wyewoluowała niezależnie co najmniej dwa razy. Do takiego wniosku doszli naukowcy z Niemiec i Austrii, którzy opisali zaskakujące różnice biochemiczne między dwoma rodzajami grzybów wytwarzających ten sam związek.

Joint przed badaniem. Lider Lewicy zachęca młodych do unikania poboru do wojska

Młodzi mężczyźni, którzy chcą uniknąć poboru, powinni zapalić jointa przed wojskowym badaniem lekarskim – poradził współprzewodniczący partii Lewica (Die Linke) Jan van Aken. Ugrupowanie przygotowuje poradnik, jak uniknąć służby wojskowej.