Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 62 / 5 / 0
A i borę dawkę typowo nasenną 50 mg
  • 62 / 5 / 0
@Hanalena zarzucam małe dawki alpry typu 0,5 -1mg ale to max 2 razy w tygodniu i miałem jeszcze clona doraźnie na sen ale teraz już go nie biorę bo nie mam
  • 105 / 14 / 0
Co do snów na trazodonie, to muszę powiedzieć, że nie jest źle. Jak brałem Trittico CR 75mg to sny bywały niezbyt przyjemne, zaś po Trazodone Neuraxpharm 50mg, który teraz biorę, to sny mam z kolei nawet przyjemne. Nie wiem, może forma uwalniania leku ma tu jakieś znaczenie. Bo z tego, co tu czytałem, to sporo osób relacjonuje nawet i koszmary po Trittico.
  • 84 / 9 / 0
Siema. paroksetyna mnie wykastrowała więc szukam czegos co mi pomoże ,bo libido mam zerowe, zero erekcji do tego ptaszek jakby sie skurczył🙈Dramat kurwa. Lekarz dał mi najpierw kwas foliowy ,nie pomogl nic. Wiec na e-recpta wzialem sobie Trazodone Neuraxpharm. W jakiej dawce powinien dzialac na te sprawy? Wczoraj zacząłem branie tego od 75mg. Co ile zwiekszac?
  • 105 / 14 / 0
Mi trazodon niewiele poprawiał funkcje seksualne. Odstawiłem go już, ale nie z racji tego, że nie poprawiał seksualnych funkcji, tylko dlatego że nie działał na moje OCD. Tu się potwierdza opinia ekspertów, że trazodon nie nadaje się do leczenia OCD, a nawet potrafi je czasem nasilać podobno. Na szczęście zmieniłem go na inny lek, który powoli zwalcza moje OCD.

PAMIĘTAJCIE!
W pierwszej kolejności tak naprawdę najważniejsze jest leczenie schorzenia podstawowego, a dopiero potem, po ustąpieniu objawów, w razie potrzeby można kombinować w zakresie zwalczania przykrych skutków ubocznych.
  • 84 / 9 / 0
Słyszałam, ze paroksetyna jest swietna na OCD. Mi pomaga bardzo przy moim GADzie. Ok.a komu trazodon poprawił funkcje seksualne? W jakiej dawce?
  • 1547 / 247 / 0
@RobertoSS mi 150 mg sporo pomogło na libido i sprawność zaburzone przez inne antydepresanty. Biorę ich sporo i obecnie mimo brania 300 mg trazodonu libido nie istnieje. Na szczęście poza tym samopoczucie bardzo dobre, a że jestem teraz sam to zanik libido tak nie przeszkadza. Szkoda tylko że nawet kiedy przywalę jakiegoś ketona libido jest wyłączone, podobne e zresztą jak sprzęt - po prostu trup.
  • 84 / 9 / 0
@zburzony Czyli pomogło 150mg ,a teraz nawet 300 nic nie daje?Coś dorzuciłeś czy jak to możliwe? Ok to ja 4 dni podjem 75mg,a potem wskocze na 150mg i niech się dzieje wola nieba🙈
  • 1547 / 247 / 0
@RobertoSS tak, dołożyłem fluoksetynę i sulpiryd, to spowodowało zgon libido ostateczny. Chociaż wydaje mi się że przy odrobinie dobrej woli udało by mi się coś zdziałać.
ODPOWIEDZ
Newsy
THC i rozwój mózgu nastolatków – co pokazują najnowsze badania?

Używanie marihuany może prowadzić do ścieńczenia kory mózgowej u nastolatków – wynika z najnowszego badania prowadzonego przez Gracielę Piñeyro i Tomáša Pausa, naukowców z CHU Sainte-Justine oraz profesorów Wydziału Medycznego Uniwersytetu w Montrealu. Współpraca dwóch laboratoriów badawczych, korzystających z uzupełniających się podejść, wykazała, że THC – czyli tetrahydrokannabinol, substancja aktywna w konopiach – powoduje kurczenie się arborescencji dendrytycznej, czyli „sieci anten” neuronów, które odgrywają kluczową rolę w komunikacji między nimi. Skutkuje to zanikiem (atrofią) pewnych obszarów kory mózgowej – co jest szczególnie niepokojące w wieku, w którym mózg się rozwija.

Bochnia. Policja ujęła dilerów narkotyków. W garażach przy KN-2 urządzili „biuro” i magazyn

Małopolscy policjanci zlikwidowali „przedsiębiorstwo” zajmujące się handlem narkotykami. Wynajmowane garaże przy jednej z ulic w Bochni spełniały rolę biura oraz magazynu ze środkami odurzającymi. Zabezpieczono duże ilości środków odurzających oraz zatrzymano 4 osoby.

Finał głośnego procesu w sprawie dziecka, które trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą

Dziecko, które latem 2023 roku trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą, miało wtedy dwanaście tygodni. Chłopczyk był w ciężkim stanie. Zarzuty narażenia dziecka na śmierć usłyszeli jego rodzice. Sąd skazał ojca na karę półtora roku pozbawienia wolności, matka usłyszała wyrok 10 miesięcy więzienia.