Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 91 / 1 / 0
Dlaczego zazwyczaj się spotykam z osobami uzależnionymi od różnych środków którzy są po prostu przyjebani?
Głowna cecha to bycie ignorantem, chęć zabawy nieostrożna zauważyłem że przysłoniła jakiekolwiek konsekwencję.
Rzadko kiedy się zdarza że takie osoby rozpoczęły przygodę z samotności, pustki w życiu ale są to też cechy wspólne dla ludzi uzależnionych od typu "imprezowego".
Czy Wy zauważyliście takie dwie cechy wspólne dla osób uzależnionych?
  • 1310 / 333 / 12
Musisz otaczać się w kręgu bardzo dziwnych ludzi skoro wysuwasz takie wnioski.

Faktem jest, że większość narkomanów których spotkałem na swej drodze byli jakoś na swój sposób przyjebani tj każdy ma swoje jebnięcia, swoje fetysze ale debilami bym ich nie nazwał bo jednak sporo z nich osiągnęło w życiu większy sukces niż niejeden nic niećpający.
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 1628 / 1031 / 7
Wbrew panującej opinii (tak, uzaleznienie samo w sobie to juz skaza na intelekcie) oraz stereotypom, większość ćpunów, których znam osobiście oraz bliżej, to osoby bardzo inteligentne, zazwyczaj posiadający ogromną wiedzę i to bynajmniej nie na temat substancji, wykonujący ciekawe zawody, open-minded, żąglujący formą wypowiedzi co również bardzo cenię, bystrzy, wybiegający ciekawością o wiele dalej i generalnie bardzo w porządku.

Kwestia filtracji otoczenia, jeśli się otaczasz "debilami", to w sumie nie wiem czy to ich wina, ze nimi są, czy Twoja że się takimi otaczasz.

Nie ma również co generalizować, to tak samo jak stereotypy na temat różnych nacji. Znajdziesz i serdecznego muslima i muslima chuja. Polaka cwaniaczka i polaka z wielkim sercem. Rumuna pozera i złodzieja i rumuna, który Cię ugości lepiej niż Twoja własna rodzina. I finalnie.. Ćpuna debila, i ćpuna z potencjałem. Pytanie tak retoryczne, że aż szok, że ktoś je zadał... No debil 😅
Spoiler:
Jedyna wspólna cecha to uskutecznianie intoksynacji, cechy charakteru czy inne kwestie uosobienia, czy wiedzy to kwestia mocno osobnicza i bez ćpania.
𝕊𝕥𝕒𝕪 𝕨𝕚𝕝𝕕, 𝕄𝕠𝕠𝕟 𝕔𝕙𝕚𝕝𝕕.. 🌙
  • 2626 / 552 / 0
Wynika to z faktu, że nie zależy na ukrywaniu się ćpunom głupszym. Zdjęcia napierdalają blantów i kresek na snapchatach i instagramach, więc wiesz o nich. Na wyższym zaś intelektualnym poziomie ćpuny z reguły z tym że coś zażywają nie obnoszą się..
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
  • 1600 / 549 / 0
W większości.
  • 1628 / 1031 / 7
W sumie miło, że się nie wstydzisz. 😉
𝕊𝕥𝕒𝕪 𝕨𝕚𝕝𝕕, 𝕄𝕠𝕠𝕟 𝕔𝕙𝕚𝕝𝕕.. 🌙
  • 5 / / 0
Nie zawsze obnoszenie się z nałogiem to bycie debilem, czasem to wołanie o pomoc, nadzieję, że ktoś zauważy i pomoże z tego wyjść, ale to w sumie ja z selfharm. Aczkolwiek faktycznie większość to idioci i tyle :/
  • 91 / 1 / 0
@Czoug ja nie zadaje się z osobami uzależnionymi bo nie ma o czym gadać. Jeśli ostatni raz u mnie to była końcówka kwietnia 2025. Muszę zapisywać bo tak rzadko że bym zapomniał. Zresztą wątpie żeby takie osoby miały wiedze jak np. dokładnie zrobić metkatynon (poprawnie a nie KMnO4)

@Vetulani44 to już nie chodzi o to. Tylko o "suplementowanie" codziennie substancji psychoaktywnej jakby to była witamina C.

@LeszekSmieszek w 100% się zgadzam a zauważyłem to po tym że ci ludzie mają IQ jakby byli w pewien sposób dziećmi, nie wiem upośledzenie umysłowe w stopniu lekkim czy coś takiego. Jeśli taka osoba wpadnie w ciąg na alko czy speedzie to jest cofnięta w rozwoju do kwadratu.

@CATCHaFALL w pewien sposób zgodzę się z Tobą i z tym że jeśli ktoś miał jakieś doświadczenia z psychodelikami lub dysocjantami nawet kilkukrotne to taka osoba wie że nie ma tylko cannabis (żeby to jeszcze była aurora)/mityczne syntetyczne kannabinoidy (oow) np. AM-2201, stymulantami pewnie 4-CMC/3-CMC, fetą czy rzadko z opioidami.

@Aronek401 nie chodzi mi o podejście tylko o ignorancki sposób życia, myślenia. Bycie po prostu uzależniony od najpopularniejszych substancji np. alkoholu czy jakiś beta ketonów + ignorancki styl bycia (chyba cecha charakteru takiej osoby bo nie chcę wyjść ze swojej bańki w sensie że on zna tą substancję, on wie najwięcej, on nie chcę poznać że można czuć się inaczej/lepiej)
  • 1600 / 549 / 0
No ja to głównie odnośnie stimiarzy właśnie napisałem, większość ćpunów jakich poznałem to właśnie stimiarze, opiowraki się raczej nie afiszują. Stimiarze mają rozjebaną hierarchię wartości i ich wyparcie i racjonalizacja prowadzi do srogich fikołków mentalnych. Wchodząc z nimi w dłuższe rozmowy to się za głowę można złapać słysząc niektóre wypowiedzi, dla nich jednak są w pełni normalne. Tak to jest z tymi ludźmi, że każdy widzi, iż napierdalają, podczas, gdy zielarze, opioidowcy, dysoświry czy sero-szamani jeszcze się kamuflować umiejąc, a taki stimolotnik musi sobie jakoś radzić z posiadaniem takiej opinii, przecież nie przestanie się stymulować ani nie przyzna innym racji, bo jest do tego niezdolny w tej swojej pętli. Zaczyna więc wierzyć w jakieś absurdalne teorie o sobie i swojej wyjątkowości i elitarności względem innych, a jakieś błędy w rozumowaniu tłumaczy nowymi warstwami iluzji i tak to leci. Często nawet sami nie kleją w pełni szerszego obrazu, własnego mniemania o sobie, mają te pętle, warstwy wypowiedzi i racjonalizacji, ale nie spojrzeli z boku na całokształt. Zresztą ich maksymalny czas skupienia na jednej rzeczy bez kreski jest za krótki, by pojąć coś większego. Z biegiem lat przychodzi coraz większe ogłupienie i idzie efekt kuli śnieżnej. Byłem tam, przeżyłem to. Nie mówię że inne ćpuny są jakieś inteligentne, ani, że nie ma wyjątków wśród stimiarzy, ale niestety w tej grupie najwięcej jest odklejeńców. Bez urazy dla naszych forumowych stimiarzy ofc, nie poznałem Was prywatnie. A na drugim miejscu to bym dał jaraczy, co sobie też od chuja warstw złudzeń budują, byleby nie przyznać, że są leniwymi pizdami, niezdolnymi do działań wykraczających poza niezbędne minimum, szczególnie jeśli chodzi o ruszenie dupy sprzed ekranu. Ale tutaj wiadomo też są wyjątki. Alkusy wieloletnie codziennie ex aequo na pierwszym ze stimami chyba, nie wiem czemu pominąłem, chyba dlatego, że sam jestem jednym, hehe. Ale że już ponad 100 dni, to chyba już biernym, nie wiem.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
DNA w powietrzu. Wykrywają tak narkotyki i patogeny

Przełomowe badanie naukowców z Uniwersytetu Florydy wykazało, że środowiskowe DNA (eDNA) zasysane prosto z powietrza może dostarczyć szczegółowych informacji o otaczającym nas świecie. Od identyfikacji zagrożonych gatunków i śledzenia ludzkich patogenów, po wykrywanie alergenów i nielegalnych substancji.

Bochnia. Policja ujęła dilerów narkotyków. W garażach przy KN-2 urządzili „biuro” i magazyn

Małopolscy policjanci zlikwidowali „przedsiębiorstwo” zajmujące się handlem narkotykami. Wynajmowane garaże przy jednej z ulic w Bochni spełniały rolę biura oraz magazynu ze środkami odurzającymi. Zabezpieczono duże ilości środków odurzających oraz zatrzymano 4 osoby.

Rozbita grupa narkotykowa. Marcin K. odpowie za handel heroiną i kokainą wartą miliony

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku stanie mężczyzna oskarżony o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem heroiną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Śledztwo w tej sprawie, pod nadzorem prokuratora Prokuratury Regionalnej w Gdańsku, prowadzili funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji w Gdańsku.