Dział dostępny także bez rejestracji, gdzie szybko możesz otrzymać odpowiedź, gdy czas jest na wagę złota.
ODPOWIEDZ
  • 147 / 27 / 0
@PowaznyRozwazny3322 , widzę, że Twój stan się nie poprawia, a pogarsza (pamiętam, jak pisałeś o swoim samopoczuciu w innych wątkach). Wkleję jedną z moich odpowiedzi w temacie dot. pregabaliny: "(...) w schizofrenii zwiększona jest aktywność dopaminergiczna w szlaku mezolimbicznym mózgu, a długotrwałe stosowanie agonistów GABA-B może obniżać toniczne hamowanie neuronów dopaminergicznych i prowadzić do paradoksalnego wzrostu aktywności dopaminowej, głównie przez mechanizmy adaptacyjne (desensytyzacja receptorów, kompensacja neuroprzekaźnictwa). W dodatku u niektórych osób mogą maskować objawy lęku lub napięcia, opóźniając rozpoznanie nawrotu psychozy (...)".
Co do Ciebie - nie wiem, co Cię spotkało, ale wyobrażam sobie, że na tamten moment szukałeś czegoś, co Cię wyreguluje, pomoże funkcjonować w świecie, który zapewne Cię zdradził i zawiódł. Niestety to, co miało "leczyć", zrobiło Tobie to samo, co wcześniej zrobił tamten świat. Póki co dobrym prognostykiem jest zachowany krytycyzm, a to, czego doświadczasz, to raczej idee odniesienia. Istnieje jednak duże prawdopodobieństwo, że gdy lęk się znacznie nasili, to przekształcą się w urojenia. Kwetiapina w tej dawce Cię nie zabezpieczy.
  • 11 / / 0
@Hanalena Pregabalina na gaba-b nie działa, tylko na kanały wapniowe
Wiem że zażywanie 900mg rano i 900mg wieczór jest mocną przesadą, lecz wtedy chciałem przestać czuć sie tak źle i jakoś tak zwiększyłem, jednak myśle że w przeciągu kilku dni będe zmniejszał dawke do 450mg X2 , bo 900mg to biore z 3 dni dopiero
alprazolam biore też kilka dni bo maskuje on objawy odstawienia fenibutu itp
Kwetiapine narazie brać z tymi lekami? Pomimo tego że zamula to jakoś tam pomaga chyba, i wiem że od 50mg sie zaczyna przeciwpsychotyczna dawka, a ja bralem tylko 25mg dopiero
  • 1 / / 0
W razie sytuacji która nie jest sytuacja i śmierci w ciągu kilkunastu godzin. Polecam wszystkim szpital Babińskiego i dr. cut Grzegorz psychiatra już na emeryturze ale to lekarz z powołania i to powód czemu nadal przyjmuje . Człowiek ten ma tak ogromne doświadczenie że z stanu zombiee wyprowadzi Cię i doprowadzi do stanu żywego człowieka jeśli tylko jesteś pewny/pewna . Nie chodzi o całkowite abstynencje ale o dostosowanie leków i minimalizacje szkód . Dlatego ma to tak dużą skuteczność ,ponieważ pacjenci nie umierają w tak wielu przypadkach jak bywa to w innych formach tgzw. leczenia gdzie smiertelnosc wynosi 50% , tutaj jest to 15 % .

wycięto dane osobowe - nv13
  • 147 / 27 / 0
@PowaznyRozwazny3322, dziękuję za uważność! Zabrakło mi precyzji - cytat pochodził z wątku o pregabalinie, ale dotyczył agonistów GABA-B, bo jeden z użytkowników wspomniał tam o fenibucie, a Ty napomknąłeś, że właśnie je odstawiasz. Taka dawka kwetiapiny nie działa przeciwpsychotycznie. Na podstawie tego, co piszesz, rozumiem, że sam ustalasz sobie plan leczenia. W Twojej sytuacji, przy Twoich objawach uważam to za dość ryzykowne. Odstawianie pregabaliny wymaga czujności: https://www.tandfonline.com/doi/full/10 ... 3#abstract
Benzowrak9999
  • / / 0
Da się gdzieś wbić na detox w 10 dni gdzie mnie ściągną z paczki alpry dziennie czy pisać testament? Ze 4 lata w ciągu ostatnie pół na 30mg dziennie dzielonej bez ładu i składu. Wszędzie piszą że nie przeżyje odstawki. Lokalnie nie ma czego szukać tu niczego nie leczą przypną mnie pasami aż zostanę warzywem. Fizycznie też już dogorywam także raczej adios.
ODPOWIEDZ
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Thu, 26 Jun 2025 21:26:09 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750973120'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Artykuły
Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...