"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
Natomiast organizm faktycznie był wyjałowiony i ciężko się dziwić, z suplementów które włączyłam po okresie dtx i post-dtx (które jakoś tak mi się zlały, że NIE mogę powiedzieć jednoznacznie, że doświadczałam jakiegokolwiek skrętu poza dreszczami i lekkimi objawami neurologicznymi mimo schodzenia z b. wysokich dawek morf, benzo i mieszanek podawanych IV bez jakiegokolwiek taperingu) to mogę wymienić:
- omegę 3 w wersji 500 EPA / 250 DHA, do 1g czy nawet 1.5g dziennie początkowo (trzy tabsy), słucham organizmu i jak czegoś się domaga to zarzucam suple. Generalnie sięgam po słoiczki OstroVitu (wpis niesponsorowany, natomiast mają najlepsze price-quality-ratio o ile mi wiadomo) jak mi się przypomni.
- cholina dla ułatwienia wchłaniania, tu dawki praktycznie progowe;
- kreatyna w ilości ~5g, 1 porcja na dzień, bezsmakowy proch monohydratu;
- witamina D3 2000 IU, bo blady wampir o urodzie suchotniczki ze mnie był;
- cytrynian magnezu z B6, 400mg (chyba najbardziej nieprzyjemne, "tępe" i kredowe tabletki do przełykania jakie widziałam);
...i jako bonus dodam beta-alaninę z tym zastrzeżeniem, że dla ex-opiatowców działaniem pożądanym będzie coś, co generalnie np. na SFD (taaaa) uznaje się za działanie niepożądane, aka mrowienie. W praktyce? Uczucie jak histaminowe wrażenia przy wjeździe majki IV plus igiełki wbijają się głębiej, jakby od środka też. Prawdopodobnie pomogło mi to w zaprzestaniu samej czynności "igłomanii" na etapie rozstawania się z MPH. Należy zadać sobie jednak pytanie, czy rozsądnie przypominać organizmowi o tym uczuciu i czy w ogóle uznajemy to za potrzebne. 200g bezsmakowego prochu wychodzi ok. 70zł za opakowanie, odnośnie dawkowania - byle przekroczyć "rekomendowaną dawkę jednorazową", bo producent ujmuje to tak, by nikt niechcący tych igiełek właśnie nie doświadczył. By wpieprzyć organizm we wspomniany suchy skręt dwugodzinny (kolejne kontakty, choć rzadkie, z beta alaniną NIE wywołały już żadnego efektu przypomnienia; zaniepokoiło mnie to jednak na tyle, że zriserczowałam skąd bierze się taka, a nie inna igiełkowa odpowiedź organizmu i jakie receptory są ruszane zgodnie z obecnym stanem badań) osoba o mojej dawnej tolerancji potrzebowała ośmiu miareczek dołączonych do opakowania, czyli 8x800mg (tyle ma miareczka). Jak ktoś nie lubi histaminy ani wrażenia w stylu "opieprzyłam właśnie papryczkę w stylu caroliny reaper", to nie radzę rzucać się na takie niemal heroiczne dawki, bo potrafi czasem potrzymać zaskakująco długo i mocno. Jest to natomiast na tyle ciekawa substancja (gdzie jej działanie ogranicza się do chwilowej, skokowej poprawy wydolności i powrotu do baseline'u - szybkiego), że uznałam, iż warto wysmarować tego posta. Może ktoś szuka akurat "taniej i bezopioidowej/bezopiatowej >>morfiny<<" i zastrzegam, że nie żartuję sobie, ani mi się to śni. Największym żartem i niespodzianką dla mnie jest to, że nie jestem już zależna od żadnego magika, a apteki istotnie poszły w zapomnienie. Na płaszczyźnie opio, benzo, wszelkiej innej używkowej, nawet alkohol został istotnie zredukowany do ilości typu "butelka lekkiego wina na dwie osoby do obiadu raz w tygodniu".
PS - nie, nie byłam w monarze żadnym, ten las to taki pobliski. :P
PS2 - i nie, nie popieprzyło mnie na tyle by uciekać w jakieś straight edge czy coś, ale sport - jak najbardziej. Można powiedzieć, że jestem bardzo zadowolona, nawet jeśli "racjonalnie" nie umiem wytłumaczyć skąd takie, a nie inne długotrwałe zmiany. Dodam, że ślady na rękach czy stopach - wszelkie, no poza blizną po spieprzonym zaszywaniu dawnego drenu - również zanikły.
Trzeźwość, kurczę. Wow. Obawiałam się, że to chwilowe "zachłyśnięcie się", ale nie wygląda na to. Specjalnie uznałam, że odczekam dłużej z napisaniem powyższego.
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
Brawo życzę powodzenia i ogromnej wytrwałości by nie wracać do starego schematu kiedy doznasz wielu niepowodzeń życia codziennego.
It's not going to be fun.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/cbd_0.jpg)
Legalne, ale traktowane jak podejrzane. Nowy biznes tonie w absurdach przepisów i kontroli
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/uecocaine.jpg)
UE alarmuje: coraz więcej Europejczyków zażywa kokainę i inne ciężkie narkotyki
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/jurekpatryk.jpg)
Ćpali po 96 godzin, żeby cokolwiek poczuć. Fragment mocnego reportażu Patryka Jurka
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/442-2159.jpg)
Fabryka narkotyków zlikwidowana
Policjanci Zarządu w Poznaniu Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości wspólnie z Zarządem w Łodzi Centralnego Biura Śledczego Policji, przy współpracy z prokuratorami wielkopolskiego pionu Przestępczości Zorganizowanej Prokuratury Krajowej, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą, której członkowie wytwarzali środki psychotropowe. W działaniach polegających na likwidacji laboratorium narkotykowego udział brali także funkcjonariusze KAS i pracownicy Wydziału Zwalczania Przestępczości Środowiskowej WIOŚ w Olsztynie.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/musketamine.jpg)
Musk zażywał narkotyki w Białym Domu? Trump "ma nadzieję, że nie"
Donald Trump, komentując doniesienia "New York Timesa", wyraził nadzieję, że Elon Musk nie zażywał narkotyków w Białym Domu. Amerykański przywódca zdradził także, co zrobi z zakupioną od miliardera teslą. Od momentu odejścia Muska z administracji pomiędzy prezydentem a jego byłym doradcą trwa spór.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/narkotyki-i-euro.jpg)
Żeby nie dostać mandatu za piwo, próbował przekupić policjantów 70 euro i kokainą
Przyłapany na piciu piwa na peronie sopockiego dworca 33-latek, by nie dostać mandatu, zaoferował policjantom łapówkę: 70 euro i... kokainę.