Pochodne kwasu lizergowego, jak na przykład LSD, czy LSA.
Więcej informacji: Lizergamidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1529 / 534 / 0
Skąd ten mit, że wypłukanie cokolwiek robi? Większość serotoniny to i tak układ pokarmowy, a dwa, że LSD nie jest releaserem. Kluczowe jest po prostu dać białkom receptorowym się znowu uwrażliwić. Główny mechanizm działania psychodelików moduluje przewodnictwo glutaminowe, nie serotoninowe. Proszę o korektę jak ktoś coś wie.
  • 3 / / 0
05 czerwca 2025DzoBajden pisze:
A odstępy między tripami? Jak przechowujesz kartony?
Wiesz ja miałem sytuację, gdzie taka sama ilość tego samego psychodelika robiła mi całkowicie inną robotę.
S&s to nie chodzi tylko o badtrip. Oglądanie jak ktoś kopie piłkę nie wydaje mi się w żaden sposób interesujące, za to np. pójście na spacer już tak.
Btw. wypłukanie z serotoniny może sprawić, że kwas nie zadziała/zadziała bardzo słabo.
odstepy to gdzies 3-4 miesiace miedzy kazdym, kartony przechowuje normalnie w biurku w takich malutkich szczelnych woreczkach ze prawie idealnie wchodzą (nie samarach zwyklych) ale zwykle jak kupie to tego samego/nastepnego dnia daje pod jezyk. mozliwe w sumie ze wieczor z meczem to mogl nie byc idealny moment pod kwasa, no w sumie za pierwszym razem mialem ciekawie dzieki candy flippowi, za drugim faktycznie wyszedlem i nawet jak drugą część tripa przesiedzialem na chacie i tak bylo spoko. tez w sumie roznica byla ze poprzednie razy tak jakos srednio moglem z ludzmi rozmawiac bo za duzo mi sie w glowie dzialo i bylem przekonany ze to zawsze tak na kwasie wyglada, a za tym trzecim bylo tak nijako i nudnawo (jakby caly trip opieral sie na tym ze sie wszystko w chuj zwykłe i nijakie wydawalo jezeli wiesz o co chodzi) ze na luzie moglbym konwersacje podtrzymac. nie pozostaje nic niz nastepne podejscia robic bo tak jak wczesniej pisalem to widze zajebisty potencjal w LSD, moze mi sie jakis gorszy towar trafil albo po prostu gorszy trip i nie bede rozmyslac, jedynie co mnie jeszcze ciekawi to ten za kazdym razem taki sam bol w zoladku i chuj wie jak sie tego pozbyc, kiedys jak sie lekutko zaznajamialem z tą substancją to zem przeczytal chyba jakos przypadkiem jak kogos boli brzuch jezeli polknie kwasa, a jesli go wypluje to juz nie, i nie wiem czy mi to nie pozostalo w podswiadomosci - ale zobaczymy, przy nastepnej probie wypluje i napisze update jakis tutaj pewnie
ODPOWIEDZ
Newsy
Nowy gatunek grzyba produkującego alkaloidy sporyszu zidentyfikowany na WVU

Studentka mikrobiologii z Uniwersytetu Zachodniej Wirginii (WVU) dokonała przełomowego odkrycia, które może zrewolucjonizować rozwój farmaceutyków. Corinne Hazel, stypendystka programu Goldwater i specjalistka mikrobiologii środowiskowej, zidentyfikowała nieznany wcześniej gatunek grzyba, który produkuje związki chemiczne o działaniu zbliżonym do LSD – substancji wykorzystywanej w terapii depresji, zespołu stresu pourazowego (PTSD) i uzależnień.

CBD znacznie obniża głód alkoholu – pierwsze badanie kliniczne ICONIC

Alkoholowy zespół uzależnienia (AUD) jest powszechny, a skutecznych leków wciąż brakuje. Kannabidiol (CBD) zapowiadał się na obiecującego kandydata w modelach zwierzęcych – niniejsze randomizowane badanie ICONIC dostarcza pierwszych dowodów klinicznych u ludzi z AUD.

Do 3 gramów marihuany bez recepty? Poszło pismo z Sejmu do rządu

Legalizacja posiadania marihuany na własny użytek w ilości do 3 gramów - taka propozycja wpłynęła do sejmowej Komisji do spraw petycji. - Obowiązujące przepisy penalizują za posiadanie nawet niewielkiej ilości marihuany. Nie odpowiadają one współczesnym realiom społecznym i ustaleniom naukowym - argumentuje autor.