Szałwia wieszcza (Salvia divinorum) - dyskusja o ekstrakcji, paleniu i uprawie
Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 373 / 151 / 0
Ekstrakt 40x po 5 miesiącach przechowywania w ciemności, bez wilgoci lecz z dostępem powietrza (ukryty w torebce po herbacie i w opakowaniu herbaty) działa nadal i to nawet mocno :D jednak salvinorin nie rozkłada się tak szybko. Nie mam jednak porównania jak by było, gdyby był przechowywany w bardziej odpowiednich warunkach.
  • 46 / 6 / 0
Kupiłem ekstrakt x40 jakieś 2 lata temu ostatniego dnia w holce tak o żeby mieć jakby naszła ochota, miło słyszeć że jeszcze jest na chodzie. Wcześniej paliłem tylko x20 z bonia po tym doświadczeniu czuje ogromny szacunek oraz strach do tej rośliny i bije się z myślami żeby spróbować. Myślę że do końca roku się przełamie i dam znać jak tam z trwałością.
  • 46 / 6 / 0
Chuj dupa i kamieni kupa, nie działa. Jakieś mentalne efekty po dużej chmurze z bonia nic w porównaniu z x20 kiedyś. Nie paliłem tego po kupnie mam nadzieję że się po prostu zepsuło i nie zrobili mnie w balona w smarcie.
ODPOWIEDZ
Newsy
Wystarczy sekunda i kolor się zmienia. Ten tatuaż wykrywa groźną pigułkę w twoim napoju

Chociaż dużo mówi się o zagrożeniu, jakie niosą ze sobą tzw. pigułki gwałtu, rozpoznanie ich na imprezie wciąż bywa trudne. Właśnie dlatego naukowcy z Korei Południowej zaprezentowali nowatorskie rozwiązanie, które działa błyskawicznie i jest niemal niewidoczne.

Polacy robią to w samotności. W domach, nie na imprezach. A królowa jest tylko jedna

Coraz częściej używamy substancji psychoaktywnych w samotności. Szczególnie popalamy. I nie chodzi rzecz jasna o papierosy dostępne w kiosku. O czym to świadczy? – O tym, że te substancje są wykorzystywane do regulacji emocji, takich jak lęk, smutek czy napięcie – dr Gniewko Więckiewicz, psychiatra ze Śląskiego Uniwersytetu Medycznego komentuje wyniki raportu PolDrugs 2025.

Skandaliczne sceny na SOR-ach w wakacje. Pacjenci pod wpływem alkoholu i narkotyków

Skaczą po łóżkach, demolują sufit, są agresywni i niebezpieczni – a to wszystko dzieje się na oddziałach ratunkowych, gdzie inni pacjenci czekają na pomoc. W wakacje SOR-y pękają w szwach, a liczba pacjentów pod wpływem alkoholu i narkotyków lawinowo rośnie.