Dział dostępny także bez rejestracji, gdzie szybko możesz otrzymać odpowiedź, gdy czas jest na wagę złota.
ODPOWIEDZ
  • 0 / / 0
Hej, jestem Malwa i choruję na endometriozę. W skrócie oznacza to, że szara rzeczywistość kobiet jaką jest okres, dla mnie jest nie do przejścia. To jest ból, przy którym pierwsze dwa dni miesiączki spędzam na kafelkach w łazience bo z bólu wymiotuję, czasem tracę przytomność, czasem chcę ze sobą skończyć. Tak wygląda każdy miesiąc, od wielu lat. Co na to lekarz? Nimesil. Z początku pomagał, w tym momencie już nie. Lekarze nie wierzą mi, ze to tak boli, lekceważą. Nie wiem co robić, gdzie szukać pomocy. Jestem zmęczona. Kiedy tylko wspominam o mocniejszych lekach temat jest ucinany natychmiast- „pani jest na to za młoda”. Moja desperacja sięga zenitu. Wiem, ze to forum nie jest o leczeniu bólu, ale widzę ze sporo tu ludzi którzy wiedzą coś więcej. Czy jest jakaś sensowna strona typu receptomat gdzie mogę uzyskać „coś mocniejszego”? Może jest coś bez recepty o czym nie wiem, może jakiś sposób? Jeśli ktoś wie cokolwiek co pomoże mi w tej sytuacji będę wdzięczna.
  • 18 / 2 / 0
Chyba najlepiej jakby się Twoim przypadkiem zainteresował specjalista prywatnie, pewnie też nie za tanio niestety bo żyjemy w Polsce i dużo się musimy dokształcić... Ale nie jesteś jedyna z tym problemem, koleżanka brała nlpz przez jakiś czas, tablekti antykoncepcyjne ale chyba nie zostanie Ci nic tylko opio na dwa dni w miesiącu.

Szpital medicover zajmuje się endometriozą na poważnie może tam
  • 3527 / 576 / 1
@Malwa spróbuj wejść na tabletki antykoncepcyjne, niezależnie od tego czy faktycznie potrzebujesz zabezpieczenia przed ciążą. Znam przypadek gdzie kobieta zaczęła stosować tabletki i bóle miesiączkowe zelżały o 3/4.

Jeśli nie możesz albo nie chcesz, spróbuj zapalić mj - co najmniej dwie osoby donoszą że pomaga na ból i rozluźnia.
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 177 / 62 / 2
na pewno postaraj sie wypróbować wszystko, czego sie da a dopiero wtedy może myśleć o opio. tak jak napisali moi przedmówcy, mj oraz tabletki antykoncepcyjne. jeśli możesz to zrób badania hormonów tj lh, fsh, prolaktyna, estradiol (najlpiej lc/ms) i je tutaj wklej. inhibitory aromatazy, analogi gnrh albo progestageny moga pomóc, ALE nie myśl o tym bez badań hormonalnych i kogoś, kto mógłby cie prowadzić i kontrolować dawki jak i hormony

11:39 Ricsson[257]: w ogóle
11:39 Ricsson[257]: uwierzyłem w boga, w cuda
11:39 Ricsson[257]: miałem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: wypiłem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: otwieram rano plecak
11:40 Ricsson[257]: mam 3 piwa
neurogroove.info - zarzuć trip raportem
  • 94 / 19 / 0
@Malwa, w jakim wieku jesteś? Próbowałaś fizjoterapii lub akupunktury? Czy suplementujesz kurkumę i/lub kwasy Omega-3 (łagodzą stany zapalne)? Trzymaj się z dala od opioidów. Zwykle powodują zaparcia, a te pogarszają ból miednicy. Jeśli w swojej historii masz niekorzystne doświadczenia relacyjne, tym bardziej ich nie bierz - rośnie wówczas ryzyko uzależnienia. Właściwe leczenie musi ustalić kompetentny lekarz, nie my tutaj.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Turcja: Całe miasto na haju po spaleniu 20 ton marihuany przez policję w centrum miasta

W tureckim mieście Lice 25 000 mieszkańców zostało nieumyślnie odurzonych dymem z marihuany po nieprofesjonalnej akcji spalania 20 ton marihuany. Sprawdź, co się wydarzyło.

"Bardzo lubiłem amfetaminę". Znany muzyk o narkotykach

Kazik Staszewski opowiedział o swoim doświadczeniu z narkotykami. Muzyk sporo eksperymentował z używkami.

Hiszpania zezwala na narkotyki w samochodach

Ministerstwo Spraw Wewnętrznych Hiszpanii zaskoczyło związki zawodowe policji, wydając polecenie, aby nie karać użytkowników narkotyków znajdujących się w zaparkowanych samochodach. Decyzja ta ma na celu ochronę prywatności obywateli, ponieważ zaparkowane pojazdy uznawane są za „prywatną przestrzeń”.