Rośliny z rodzaju Mitragyna, rodziny marzanowatych, zawierające alkaloidy o działaniu psychoaktywnym (Mitragyna speciosa, Mitragyna hirsuta, Mitragyna javanica).
Więcej informacji: Mitragyna speciosa na Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1505 / 526 / 0
Warto czytać temat zanim się zada pytanie, bo było już multum razy. Kratom się wali w małych dawkach, im mniejsze tym lepiej. Powyżej 10 g to już chyba tylko przy ogromnej tolerancji ma sens, choć nie wiem, czy w ogóle. To nie jest substancja do nakurwiania ogromnych dawek, będziesz miał tylko więcej skutków ubocznych, a nie ugrzejesz się lepiej. Także przy rzucaniu opio, ludzie stosują to na własną rękę już pod koniec i oczywiście nie pomoże to osobom w szczycie uzależnienia.

Też jak byłem w NL nie wiedziałem i jak kupowałem paczki po 25 albo 50 gramów, to bez tolerki zaczynałem od około 10, dziwiłem się, że nie jest super i dorzucałem więcej, robiąc całą paczkę w jeden dzień, co nie miało najmniejszego sensu, bo brałem to średnio raz na kwartał a za granicą nie miałem styczności z opioidami, więc tolerancja zerowa. Czułem się tylko chujowo. Całe szczęście, że kratom dużo wybacza i poza zrąbanym dniem i wrażeniem strucia nic mi nie było.

To jest głównie substancja do okazyjnego zgrzania się bez tolerancji dawkami około 5-10g max oraz ew. używania 2-5g w celu aktywizacji i delikatnej stymulacji na miejsce np. kawy. Nie wyciśniesz z tego więcej, a jak ktoś mówi, że tak robi, to ma pewnie kratom chrzczony O-DSMT czy innymi RC.

I podejrzewam że nawet z tą "szybko rosnącą tolerką" jakbyś wziął 50 g albo 5 g, to serio byś to czuł mocniej po pięciu. Nie zawsze więcej znaczy lepiej.

@0PI8M
  • 286 / 12 / 0
Jak ktoś szuka stymulacji to polecam odmianę green entikong

Piłem juz inne zielone i białe, ale nigdy nie odczułem tej kratomowej stymulacji, o której wszyscy mówią.

A przy tej odmianie czułem sie jak po słabej fecie, ale bez tej nerwowości, podwyższonego ciśnienia no i w ogóle nie widać po człowieku ze coś brał. Ogólnie takie pobudzenie połączone z dobrym nastrojem. Nie takie nachalne ze musze coś zrobić bo mnie rozsadzi. Tylko jak zaczniesz coś robić to wkręcasz sie w ta czynnosc i skupiasz na 100%.
  • 324 / 31 / 0
Dajesz 3-4G na start potem możesz ponowić ilość jeśli to nie zadziała to jakaś lipa, trzecie podbicie dawki nie daje żadnych efektów. Takie ilości co Ty napisałeś to wiara na redicie osiągala po kilku latach spożywania tego i mieli zjazd z pół roku.
ODPOWIEDZ
Newsy
"Bardzo lubiłem amfetaminę". Znany muzyk o narkotykach

Kazik Staszewski opowiedział o swoim doświadczeniu z narkotykami. Muzyk sporo eksperymentował z używkami.

Narcos Holandia. Rekordowa liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych

O ponad 10 proc. wzrosła liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych – informuje holenderska policja. W 2024 r. wyeliminowano aż 167 takich przybytków. Dla porównania w Polsce w tym samym roku odkryto 85 przestępczych laboratoriów. Wzrasta też liczba składowisk nielegalnych odpadów po produkcji narkotyków, zagrażających środowisku.

Turcja: Całe miasto na haju po spaleniu 20 ton marihuany przez policję w centrum miasta

W tureckim mieście Lice 25 000 mieszkańców zostało nieumyślnie odurzonych dymem z marihuany po nieprofesjonalnej akcji spalania 20 ton marihuany. Sprawdź, co się wydarzyło.