Rośliny z rodzaju Mitragyna, rodziny marzanowatych, zawierające alkaloidy o działaniu psychoaktywnym (Mitragyna speciosa, Mitragyna hirsuta, Mitragyna javanica).
Więcej informacji: Mitragyna speciosa na Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1481 / 525 / 0
Warto czytać temat zanim się zada pytanie, bo było już multum razy. Kratom się wali w małych dawkach, im mniejsze tym lepiej. Powyżej 10 g to już chyba tylko przy ogromnej tolerancji ma sens, choć nie wiem, czy w ogóle. To nie jest substancja do nakurwiania ogromnych dawek, będziesz miał tylko więcej skutków ubocznych, a nie ugrzejesz się lepiej. Także przy rzucaniu opio, ludzie stosują to na własną rękę już pod koniec i oczywiście nie pomoże to osobom w szczycie uzależnienia.

Też jak byłem w NL nie wiedziałem i jak kupowałem paczki po 25 albo 50 gramów, to bez tolerki zaczynałem od około 10, dziwiłem się, że nie jest super i dorzucałem więcej, robiąc całą paczkę w jeden dzień, co nie miało najmniejszego sensu, bo brałem to średnio raz na kwartał a za granicą nie miałem styczności z opioidami, więc tolerancja zerowa. Czułem się tylko chujowo. Całe szczęście, że kratom dużo wybacza i poza zrąbanym dniem i wrażeniem strucia nic mi nie było.

To jest głównie substancja do okazyjnego zgrzania się bez tolerancji dawkami około 5-10g max oraz ew. używania 2-5g w celu aktywizacji i delikatnej stymulacji na miejsce np. kawy. Nie wyciśniesz z tego więcej, a jak ktoś mówi, że tak robi, to ma pewnie kratom chrzczony O-DSMT czy innymi RC.

I podejrzewam że nawet z tą "szybko rosnącą tolerką" jakbyś wziął 50 g albo 5 g, to serio byś to czuł mocniej po pięciu. Nie zawsze więcej znaczy lepiej.

@0PI8M
ODPOWIEDZ
Newsy
Tona kokainy przechwycona. Gangsterzy wpadli, bo kupili łódź za gotówkę

Z łodzi u wybrzeży Australii skonfiskowano ponad tonę kokainy wartej niemal pół miliarda dolarów amerykańskich. Policja zatrzymała pięć osób.

Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu

Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.

Narcos Holandia. Rekordowa liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych

O ponad 10 proc. wzrosła liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych – informuje holenderska policja. W 2024 r. wyeliminowano aż 167 takich przybytków. Dla porównania w Polsce w tym samym roku odkryto 85 przestępczych laboratoriów. Wzrasta też liczba składowisk nielegalnych odpadów po produkcji narkotyków, zagrażających środowisku.