Błędy można zgłaszać też do CeZu mailowo jakby co - ja tylko tak zgłaszam, ale no ja zgłaszam błędy w aplikacji to na inny @ niż ten dla użytkowników - pacjentów. Czeka się na odpowiedź (czasami kilka godzin, czasami kilka dni), ale odpowiadają.
Co do recepty na Nimesulid - może wystawił papierową? system nie działał czy coś? One się z czasem pojawią też w IKP, ale nie wiem czy w panelu pacjenta czy tylko dla lekarza do wglądu że taka recepta była wystawiona i zrealizowana (ale wtedy nie ma informacji kto wystawił i gdzie). Niektórzy już mają z tego co widziałam jak weryfikowałam recepty pacjentów.
11 maja 2025lotus62 pisze: Myślicie, że farmaceuta mógłby zamienić 50 tabletek mph na 2 opakowania, lekarz rodzinny mi znowu przepisał 50, a ostatnio farmauceta powoedział, że nie ma w hurtowaniach takiego
Tak czy owak, warto spróbować w innej aptece. Można też próbować zamiennikiem, leków z mph trochę jest. Kwestia jeszcze uwalniania, żeby się zgadzało, chociaż ja dostałem niedawno w aptece zamiennik, który miał mr zamiast cr i nie robiło to farmaceucie różnicy.
pkt. 3 regulaminu zamieszczonego w 1 poście. Regulaminu ogólnego zresztą też. Pytania o źródła to nie tu. na razie tylko słowne zwrócenie uwagi. następnym razem będzie z warnem. lady.
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"

Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Wrocławianin hodował w domu grzybki halucynogenne. Policji tłumaczył, że to tylko pieczarki
Awantura domowa w jednym z mieszkań przy ulicy Popowickiej we Wrocławiu zakończyła się odkryciem nielegalnej hodowli i magazynu narkotyków. Policję wezwano z powodu kłótni między parą, jednak szybko okazało się, że 29-latek ukrywa w domu m.in. grzybki psychoaktywne. Policji mówił, że jest to "projekt" i że są to "pieczarki.
Zaskakujący trend wśród Polaków. Chodzi o spożycie alkoholu
Spożycie alkoholu aktywnie ogranicza 55 proc. Polaków, a 21 proc. deklaruje całkowitą abstynencję.
Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu
Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.