Z własnego doświadczenia, koda jest bardzo podstępna, jej efekt znieczulenia działa zarówno na psychikę jak i na ciało, efektywnie przykrywając gromadzące się negatywne skutki uboczne w obu sferach. Jeśli zaczynasz myśleć jak tu ułożyć sobie dawkowanie, żeby jednocześnie się nie wjebać ale też regularnie zażywać to zdecydowanie powinna ci się zapalić czerwona lampka ostrzegawcza. Z brania raz na dwa tygodnie krótka droga do raz na tydzień, krótka droga do dwa razy na tydzień, co dwa dni, i potem już codziennie, potem stopniowe zwiększanie dawki, "bo przecież na razie nic złego się nie dzieje". Nie będę już nawet wspominał o stratach finansowych bo z tego teoretycznie można się gładko odbić, ale straty zdrowotne i potem w którymś momencie walka z odstawieniem to już o wiele bardziej poważna sprawa. Wybierz sobie inną używkę.
xd
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
04 maja 2025Ptaszyna pisze: @freezin9moon
problem jest w robocie, bo jej nie lubię i tam takie myśli pojawiają się częściej, bo tam się co jakiś czas ktoś przypierdala i wtedy odechciewa mi się żyć i czuję się jak śmieć. Wiem, że napiszesz mi, że to stadium prodomalne do wjebania, albo że to już jest alarm, ale ja o tym wszystkim wiem.
Pomijając moją hipokryzję, bo te parę pudełek u mnie samo się nie zjadło i doskonale wiem, jak niezbędne do przeżycia mogą się wydawać kaszlotabletki xd ale zaczynając zerwanie z thiocodinem (swoją drogą - dziś równo dwa mce) wyrzuciłam resztę jego i antka do kosza z dosłownie łzami w oczach, ale jakiś właśnie instynkt samozachowawczy do przyszłości się odezwał. Stąd moje pytanie.
Z kontekstu wydaje mi się, że obie (obydwoje?) walczymy całe życie o przetrwanie, tylko Ty poszłaś bardziej w stronę zmęczenia tym, a mi pod skórą został ten bunt i niepogodzenie się z byciem tym, czym statystycznie i środowiskowo powinnam być. Czyli debilem, ale w dużo gorszym wydaniu niż jestem. Wybaczcie za jebane ściany tekstu xd
04 maja 2025dasmoker pisze: Ile czasu trzeba odczekać po ostrym piciu kratomu około rok czasu żeby koda wogole "smyrneła" ?
Dwa
Kratom na swój sposób blokuje działanie innych opio.
Musisz się go pozbyć z organizmu, a to kwestia kilku dni i powinna koda zadziałać.
Przecież Kratom to nie jest mocarny opioid .
Co prawda , ta magia kody po romansie z kratomem gdzieś znika nieuchwytnie ale nie można powiedzieć że nie czuć dzialania.
The methapor of Life
ledzeppelin2@safe-mail.net
23 kwietnia 2025DobryWujas pisze: Czekam na potwierdzenie, że rozjebało. :) @SzybkiStachu.
Na błędach się nauczysz. :)
Wiadomo ;) wczoraj załatwiłem recke na 3 paki prometazyny i wlatują dawki 240 kody oraz 100/125 promki. Serdecznie polecam noody pierwsza klasa :D
Co kto lubi. Ja wolę czyste działanie kodeiny. prometazyna wzmacnia jedynie sedację i może ciut podbija. Ale nie czułem tego specjalnie. Raz też użyłem prometazyny do podbicia mixu oxy i morfiny dożylnie, zadziałało dobrze, ale nie ma co rozstrząsać.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu
Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski
Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm
Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.