Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. fenmetrazyna i metylofenidat.
ODPOWIEDZ
  • 125 / 17 / 0
@nakiwarai Spróbuj MPH a jak nie to możesz spróbować elvanse/tentin czyli legalnych już w polsce amfetamin. Też tak mam że niewiem jak miałbym iść do roboty bez stimów, chociaż też robiąc np papierkowe rzeczy zakładam słuchawki i puszczam muzyke na full no i ciezko tak przestać szukać dalszej dopaminy
Zna ktoś na to jakiś sposób?
  • 11 / / 0
Okej więc głupio zrobiłam, jednak myślę że niemożliwe żeby wyrobic tolerancje przez 2 dni, przez ostatni miesiąc nawet moze więcej zużyłam jedynie z 2 i troche opakowania na początku brałam jedynie terapeutycznie, no ale potem pierwsze 5mg sniffem i super potem dwie i przez jakiś czas wystarczyło, ale odcinało mnie nawet nie wiem kiedy i budziłam się rano. Brane pod wieczór dopiero wiec i tak to była jakaś 3, ale problem ze snem to mam juz bardzo długo wiec ti nie wina leku narpierw przez depresje, potem cpanie, ale gdy nic nie bralam przez 2 lata tam z malymi odstępstwami to też nie mogłam spac. No i teraz 4 op po 10mg no cudownie. To bede po 20mg nic bardziej mylnego 40 jednak nie chciało się kruszyc to podjezyk i nic, na następny dzień 60 tu juz pół na pół sniff, super jednak nie doświadczyłam niestety tego stanu skupienia full i tak. Myślę dobra dzień przerwy, wstalam poszlam na zakupy wróciłam i zasnęłam i przespalam do 18 i zła na siebie że nic nie zrobilam, a musze się uczyć wzielam 40mg i potem jeszcze nie wiem ile ale trzymalo mnie, do 8 rano, dopiero wtedy poszalam spac. Dzisiaj cos kolo 30mg i nic, ale sie rozpisałam do sedna. Ogólnie chodzi o to że chciałabym 4 opakowan przepisanych na miesiąc w 2 tygodnie zjeść i pytanie do was jak schodzic dawki teraz, plus jeszcze pod koniec tygodnia jadę na wycieczkę gdzie chciałabym nie brać lekow ale też nie mieć konkretnego zjazdu.
  • 954 / 271 / 2
nie da sie zejsc z dawki MPH nie robiac przerwy, a tolerancja od MPH bardzo szybko sie zbija (przynajmniej w moim przypadku) tez kiedys uwazalem za niemozliwe nie żarcie blistra dziennie przy sniffie (a tylko ta metoda podania w moim przypadku działa, cóż czekam na tentin 20mg, juz 10mg jest w hurtowniach, w tym tyg powinno byc 20mg) ale jakos to opanowalem, wiec da sie? da sie. Z reszta im czlowiek starszy tym lepiej i latwiej przychodzi cos takiego jak samokontrola.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 11 / / 0
Czy istnieje jakis sposób by pozbyć się uczucia zimnych spoconych dłoni?irytujace to
  • 954 / 271 / 2
@lotus62 wpierw wypadało by wiedzieć skąd taka reakcja zachodzi, bo dopiero znając przyczynę możesz odpowiednio decydować swoimi działaniami o w tym przypadku nie chcianym skutku.
kuźwa, pierwszy raz chyba będę się wcielał w rolę 'nauczyciela'
więc, skąd biorą się zimne spocone dłonie po spożyciu metylofenidatu?
stąd iż metylofenidat wpływa na receptory adrenergiczne co raczej każdy wie, bo jest to napisane nawet w ulotce.
ok, teraz trochę konkretów:
a1a2.png
źródło: https://pl.wikipedia.org/wiki/Receptory_adrenergiczne

jak możemy temu zapobiec? czyli swego rodzaju harm reduction NAWET W TERAPEUTYCZNYM PRZYJMOWANIU MPH
  1. NIE ZAPOMINAMY O DOSTARCZANIU DO ORGANIZMU POTRZEBNYCH DO ŻYCIA MAKROSKŁADNIKÓW Z DIETY - konkretniej magnez/potas i sód
  2. ogarniamy klonidynę, nie będę tłumaczył po raz 2345433 dlaczego warto ją przyjmować szczególnie w przypadku przyjmowania leków na ADHD/ADD
nie no k*rwa jego mać, ja tak nie potrafię xDDDDDDD
dobra, TL;DR:
- to co opisałeś nazywane jest wazokonstrykcją tj. zwężeniem naczyń krwionośnych spowodowane najczęściej podwyższonym ciśnieniem krwi, więc dążymy do efektu zwanego wazodylatacją naczyń krwionośnych

- w najmniejszym skrócie jakim tylko potrafię: pić wodę bogatą w magnez i całą resztę elektrolitów (nie szybciej niż 3 łyki wody na 15 minut) inaczej przeleci przez organizm i nic się nie przyswoi.

- JEŚĆ.

- klonidyna jego mać.

- wiem, że zabrzmi glupio ale od kiedy sam stosję to to co działa, a jest głupie, nie ma prawa być XD kurwa ten post to apogeum mojego spektrum autyzmu dosłownie XDDD wracając: medytacja + trening oddechu

- być może sprawdzi się zasada less is more tj. mniej przyjętej substancji da nam lepsze i bardziej komfortowe efekty.

nie wiem co jeszcze doradzić, bo mam pełny łeb pomysłów jak rozwiązać ten problem, ale opisałem wyłącznie te które same w sobie najmniej mogą się przyczynić do pogorszenia naszego stanu zdrowia/komfortu psychicznego.
Spoiler:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 11 / / 0
@Merx dzięki za odpowiedź, ogólnie przeczytałam posta a no tak jedzenie grejpfrut ogólnie bardzo zdrowy wiec wcześniej też jadlam. Kiedys kolega mówił że grejpfrut podbije kodeine, przedluzy działanie bo miałam tak że co bym nie wzięła to kopało ale na bardzo krótko. Czytałam też że MPH nie reaguje dobrze z grejpfrutem, że zwieksza stężenie we krwi i blokuje działanie jakis enzymów, tylko pytanie czy to działanie napisane pomedycznemu żeby nie zwiekszac stężenia czy serio może właśnie wpływać na te objawy nie groźne bo nie nawla mi serce, tylko długopis do rąk klei. Jednak o kodeinie z tego co pamiętam było to samo napisane. No ograniczę grejfa do zera i zobacze zobacze moze rozwiąże problem
Co do klonidyny niestety nie załatwie teraz, mam hydroksyzyne może pomóc?
  • 954 / 271 / 2
@lotus62 niestety nie
  • 14 / / 0
Wiecie może czy w otoczce concentry jest metylo? Słyszałem że podobno jest z 20% a chciałem zmyć otoczkę oddzielic metylo i podzielić na mniejsze dawki
  • 954 / 271 / 2
@PowolnyM402
powodzenia w dzieleniu concerty, chodzą słuchy, że jest to najtwardszy znany człowiekowi materiał. XD
PS. charakterystyka produktu leczniczego to protip - masz tam dokładny skład każdego leku w tym otoczki.
  • 14 / / 0
Skoro kruszyć ciężko to jak wygląda np rozpuszczenie w 100ml wody i podzielenie tego na dwie części miałoby to sens?
ODPOWIEDZ
Newsy
Strzelanina w ośrodku leczenia narkomanii. Są ofiary

Grupa uzbrojonych ludzi zaatakowała ośrodek rehabilitacji narkomanów w Meksyku - podały miejscowe władze. Zginęło co najmniej dziewięć osób, a pięć zostało rannych. Do zdarzenia doszło w poniedziałek w stanie Sinaloa na północnym zachodzie kraju.

1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.

Przemycali narkotyki z Kolumbii, trafią za kraty. Wyrok w głośniej sprawie

Od 4 lat i 3 miesięcy do 8 i pół roku więzienia - taki wyrok usłyszało w piątek sześciu mężczyzn należących do grupy przestępczej, która przemyciła z Kolumbii do Polski kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Sąd Okręgowy w Gliwicach wymierzył im także kary finansowe.