Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. fenmetrazyna i metylofenidat.
ODPOWIEDZ
  • 17 / / 0
Czy istnieje jakis sposób by pozbyć się uczucia zimnych spoconych dłoni?irytujace to
  • 1094 / 305 / 2
@lotus62 wpierw wypadało by wiedzieć skąd taka reakcja zachodzi, bo dopiero znając przyczynę możesz odpowiednio decydować swoimi działaniami o w tym przypadku nie chcianym skutku.
kuźwa, pierwszy raz chyba będę się wcielał w rolę 'nauczyciela'
więc, skąd biorą się zimne spocone dłonie po spożyciu metylofenidatu?
stąd iż metylofenidat wpływa na receptory adrenergiczne co raczej każdy wie, bo jest to napisane nawet w ulotce.
ok, teraz trochę konkretów:
a1a2.png
źródło: https://pl.wikipedia.org/wiki/Receptory_adrenergiczne

jak możemy temu zapobiec? czyli swego rodzaju harm reduction NAWET W TERAPEUTYCZNYM PRZYJMOWANIU MPH
  1. NIE ZAPOMINAMY O DOSTARCZANIU DO ORGANIZMU POTRZEBNYCH DO ŻYCIA MAKROSKŁADNIKÓW Z DIETY - konkretniej magnez/potas i sód
  2. ogarniamy klonidynę, nie będę tłumaczył po raz 2345433 dlaczego warto ją przyjmować szczególnie w przypadku przyjmowania leków na ADHD/ADD
nie no k*rwa jego mać, ja tak nie potrafię xDDDDDDD
dobra, TL;DR:
- to co opisałeś nazywane jest wazokonstrykcją tj. zwężeniem naczyń krwionośnych spowodowane najczęściej podwyższonym ciśnieniem krwi, więc dążymy do efektu zwanego wazodylatacją naczyń krwionośnych

- w najmniejszym skrócie jakim tylko potrafię: pić wodę bogatą w magnez i całą resztę elektrolitów (nie szybciej niż 3 łyki wody na 15 minut) inaczej przeleci przez organizm i nic się nie przyswoi.

- JEŚĆ.

- klonidyna jego mać.

- wiem, że zabrzmi glupio ale od kiedy sam stosję to to co działa, a jest głupie, nie ma prawa być XD kurwa ten post to apogeum mojego spektrum autyzmu dosłownie XDDD wracając: medytacja + trening oddechu

- być może sprawdzi się zasada less is more tj. mniej przyjętej substancji da nam lepsze i bardziej komfortowe efekty.

nie wiem co jeszcze doradzić, bo mam pełny łeb pomysłów jak rozwiązać ten problem, ale opisałem wyłącznie te które same w sobie najmniej mogą się przyczynić do pogorszenia naszego stanu zdrowia/komfortu psychicznego.
Spoiler:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 17 / / 0
@Merx dzięki za odpowiedź, ogólnie przeczytałam posta a no tak jedzenie grejpfrut ogólnie bardzo zdrowy wiec wcześniej też jadlam. Kiedys kolega mówił że grejpfrut podbije kodeine, przedluzy działanie bo miałam tak że co bym nie wzięła to kopało ale na bardzo krótko. Czytałam też że MPH nie reaguje dobrze z grejpfrutem, że zwieksza stężenie we krwi i blokuje działanie jakis enzymów, tylko pytanie czy to działanie napisane pomedycznemu żeby nie zwiekszac stężenia czy serio może właśnie wpływać na te objawy nie groźne bo nie nawla mi serce, tylko długopis do rąk klei. Jednak o kodeinie z tego co pamiętam było to samo napisane. No ograniczę grejfa do zera i zobacze zobacze moze rozwiąże problem
Co do klonidyny niestety nie załatwie teraz, mam hydroksyzyne może pomóc?
  • 1094 / 305 / 2
@lotus62 niestety nie
  • 34 / / 0
Wiecie może czy w otoczce concentry jest metylo? Słyszałem że podobno jest z 20% a chciałem zmyć otoczkę oddzielic metylo i podzielić na mniejsze dawki
  • 1094 / 305 / 2
@PowolnyM402
powodzenia w dzieleniu concerty, chodzą słuchy, że jest to najtwardszy znany człowiekowi materiał. XD
PS. charakterystyka produktu leczniczego to protip - masz tam dokładny skład każdego leku w tym otoczki.
  • 34 / / 0
Skoro kruszyć ciężko to jak wygląda np rozpuszczenie w 100ml wody i podzielenie tego na dwie części miałoby to sens?
  • 1094 / 305 / 2
z concerty, a dokładniej z jednej jej połówki tworzy się tzw glut z tego co pamiętam, poszukaj na forum, było to omawiane setki razy @PowolnyM402 tzn pytanie czy chcesz walić to iv czy co, ale skoro piszesz, w wątku "zażywany rekreacyjnie" to zakładam, że tak, więc raczej jest to niewykonalne, aczkolwiek nie czuję się osobą kompetentną w tym temacie, ponieważ nigdy w życiu nic nie waliłem iv.
  • 34 / / 0
Przepraszam za pytania które mogły już mieć odpowiedzi w innych wątkach szukałem ale nie mogłem znaleźć. Głównie chce oszczędzić te otoczkę bo nie mam dużo dostępu do tego dlatego każdy mg się dla mnie liczy a 18 o przedłużonym bardzo słabo wpływa na moją koncentrację chociaż nie miałem styczności ze stymulantami oprocz pseudoefki
  • 510 / 110 / 0
Biorę dawki lecznicze (do 60 mg/d), ale zażywam nosem.

Po krótkim MPH i równiez przy okazji zażywania nosem CR (zgniecionego), boli mnie w okolicach serca.

Miał ktoś? Bać się? :)
ODPOWIEDZ
Newsy
Narkotyki w bloku rysunkowym dla dzieci. Z piłkarzami reprezentacji Polski na okładce

Wrocławskie służby znalazły je w paczkach kurierskich

Używanie marihuany znacznie zwiększa ryzyko śmierci. „Byli młodzi i nie mieli wcześniejszych chorób

Regularne używanie marihuany może niemal podwoić ryzyko śmierci z powodu chorób sercowo-naczyniowych – wynika z najnowszej metaanalizy danych medycznych obejmujących blisko 200 milionów osób w wieku od 19 do 59 lat. Niepokoi fakt, że dotyczy ono również młodych osób, które do tej pory uważano za mniej narażone na takie zagrożenia.

Bochnia. Policja ujęła dilerów narkotyków. W garażach przy KN-2 urządzili „biuro” i magazyn

Małopolscy policjanci zlikwidowali „przedsiębiorstwo” zajmujące się handlem narkotykami. Wynajmowane garaże przy jednej z ulic w Bochni spełniały rolę biura oraz magazynu ze środkami odurzającymi. Zabezpieczono duże ilości środków odurzających oraz zatrzymano 4 osoby.