jest wykurwiste)
Ale obudziłam się dziś z mega kacem I wróciła myśl o moim remedium na wszystkie problemy - otóż, czy da się tu kupić opiaty? jakiekolwiek, serio, już nawet z helu bym się cieszyła
i kupowalem kodeinę w aptece.
bylem kurwa na takim cisnieniu, ze po prostu wbilem, nasciemnialem po angielsku i sprzedala. wprost powiedzialem, ze chodzi mi o jakis mocniejszy lek przeciwbolowy z kodeiną. lek mial 400mg kodeiny i jakies syfy oprocz tego. aspiryne i kofeine jesli pamietam. w hotelu jeszcze sprawdzalem czy da sie cos z tym zrobic. bo oczywiscie inny jezyk i tak ekstrahowac nie wiadomo to strach..ustalilem co jest co, moze po lacinskich nazwach, zrobilem ekstraktion z polówki i nic sie nie stalo.
taka ciekawostka tutaj wszystko co z kodeiną dla kazdego panstwa, chociaz np. thiocodinu nie ma, moze chodzi o przeciwbolowe czy cos. nie wiem
https://www.ema.europa.eu/en/documents/ ... x-i_pl.pdf
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Marihuana w Norwegii — odrzucona reforma i to, co zrobiły sądy
Norwegia odrzuciła dekryminalizację w parlamencie, a rok później jej Sąd Najwyższy w praktyce złagodził karanie za posiadanie na własny użytek. To rzadki przypadek, w którym sądy poszły dalej niż ustawodawca.
Oświęcim. Zasnął na ławce miał przy sobie torbę narkotyków
Policjanci z Ogniwa Patrolowo-Interwencyjnego oświęcimskiej komendy Policji podczas patrolu zatrzymali 18-letniego obywatela Ukrainy. Nastolatek posiadał przy sobie torbę z kilkoma rodzajami narkotyków. Jest podejrzewany o posiadanie znacznych ilości środków odurzających.
Chcą zakazać reklam alkoholu w Polsce. Może to być też koniec dla promocji 12+12
Trwają zaawansowane prace nad zmianami w ustawie o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi. Wspólny projekt przygotowany przez Lewicę i Polskę 2050 zakłada całkowity zakaz reklamy alkoholu, a także zakaz jego promowania w sklepach. Co to oznacza?