Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 28 / 3 / 0
baklofen super sprawa na np jednodniowe zwiększenie libido SSRI
  • 125 / 9 / 0
@tymi
Czyli przyjmujesz teraz na stałe Klomipraminę?
Remisja choroby się utrzymuje cały czas w pełni?
Możesz napisać jak się czujesz ogólnie?
  • 1165 / 192 / 0
Biorę aktualnie 75 mg klomipraminy razem z 375 mg wenlafaksyny i mimo że mam zaburzony sen (wstaję o 2-3 w nocy) to w ciągu dnia zaczynam znowu być apatyczny i nie chce mi się robić w pracy. Na początku kiedy dołożyłem klomipraminę 2x35 mg było wyraźne pobudzenie i zwiększona motywacja (ale też niepokój), teraz zaczyna to siadać chociaż zniknął lęk. Nie zamierzam zwiększać dawki klomipraminy bo musiałbym jednocześnie mocno zredukować wenlafaksynę, poza tym 150 mg klomi to już chyba gwarancja skutków ubocznych a ten lek może dawać ich sporo, między innymi ze strony układu krążenia.
  • 125 / 9 / 0
@tymi
Czy przyjmujesz teraz klomi na stałe? Po jakim czasie zaczęła na Ciebie działać?
  • 125 / 9 / 0
Witam, czy jest tu ktoś obecnie na klomipraminie?
  • 114 / 3 / 0
Wróciłam jednak do klomipraminy, na początek 25mg, później 2x25, teraz mam przejść na 75mgSR + Spamilan 5mg przeciwlękowo.

Odstawiłam wcześniej bupropion, bo początkowo działał na lęki ale nic a nic p/depresyjnie, a później tylko rosło rozdrażnienie. Magik nie bardzo miał pomysły to mówię klomi kiedyś ratowało.

Spamilan złoto, działa subtelnie ale daje ulgę a poza tym można go ze wszystkim bezpiecznie łączyć.
Anafranil pierwsze dni to dziwna bania ale szybko przy 25mg zaczęła pojawiać się energia, przy wejściu na 50mg znowu ociężałość więc wróciłam na mniejszą.
Nie wiem czy faktycznie jest taka różnica przy przedłużonym uwalnianiu.
I czy ktoś miał tak że większa dawka go muliła ale dalsze zwiększanie pomogło?

--------------
Co do małych dawek brałam kiedyś przez 3 lata 30mg jako wsparcie do psychoterapii i działało, nawet jej trudniejsze etapy były do zniesienia ale nie było wyprania z emocji czy poczucia że mój stan emocjonalny jest nienaturalny. Natomiast skutki uboczne były mocno odczuwalne i dotkliwe, częściowo zostały po zakończeniu brania.
  • 1165 / 192 / 0
@Ronja ja dobrze czułem się kiedy brałem 2x35 mg, byłem pobudzony i nakręcony pozytywnie, tylko lęk się pogorszył ale z czasem minął.
Potem zacząłem brać 75 mg XR i nie było źle ale brakowało mi tego pobudzenia i znowu większy lęk.
  • 114 / 3 / 0
@zburzony no i teraz będę w kropce, jak mi 75mg nie siądzie czy to dawka czy SR.
Ale na logikę lepiej raz a dobrze, z rana kopniak i sobie przekaźniki hulają

Mi ten spamilan na lęk uogólniony podpasował ale nie wiem czy równie skuteczny na silniejsze lęki
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Naukowcy: Marihuana poważnie zwiększa ryzyko schizofrenii. 17-letnie badania

Stosowanie marihuany, nawet w celach medycznych, cały czas budzi kontrowersje. Jest wielu zwolenników takiego rozwiązania, jednak badania naukowe wskazują, że ta substancja może oddziaływać niekorzystnie na mózg.

Dzieci żyjące z palaczami marihuany, mają pozytywne wyniki testów na obecność narkotyku

Według nowego badania, palenie marihuany w domu jest związane z wyższym ryzykiem wykrycia biomarkerów marihuany w moczu dzieci mieszkających w tym samym gospodarstwie domowym. Choć autorzy podkreślają, że wyników nie należy traktować bez zastrzeżeń, to badanie wskazuje na potencjalne zagrożenia zdrowotne, które warto dokładniej zbadać.

CBŚP uderza w narkobiznes - zabezpieczono 50 kg mefedronu i kilka ton prekursorów

Funkcjonariusze Zarządu w Krakowie CBŚP zlikwidowali na terenie województwa śląskiego kompletne laboratorium narkotyków syntetycznych, gdzie produkowana była substancja psychotropowa w postaci 4 MMC tzw. mefedron. W miejscu nielegalnej produkcji policjanci zabezpieczyli narkotyki o łącznej wartości około 2 mln zł, natomiast wartość wyprodukowanych przez członków grupy przestępczej narkotyków, szacowana jest na kwotę przeszło 24 mln PLN.