Luźne dyskusje na temat opioidów. Posty napisane w tym dziale nie sumują się do licznika postów.
ODPOWIEDZ
  • 1744 / 573 / 0
No i IPP sprawi, że Twój żołądek będzie miał mniej kwasowe środowisko, więc lepiej nie jeść wtedy za dużo, ew. jak bierzesz małą ilość i bez IPP, to wtedy właśnie nie nazrec. Ale no IPP uchroni Ci żołądek (do pewnego stopnia) ale jedzenie nie będzie za dobrze obrobione zanim trafi do jelit, tutaj też dochodzi kwestia na ile w danej chwili opioidy Ci spowalniają perystaltykę, a na ile ich brak przyspieszy. Jeśli ktoś by mnie z bronią przy skroni zmuszał do jedzenia Skudexy, to bym się najadł, godzinę później wziął kilka omeprazolów, a kolejna godzinę później wziął Skudexę starając się nie przekroczyć ilości 5 tabletek, no i popił je dużą ilością wody, a w trakcie tripu też był pił chociaż szklankę wysokozmineralizowanej choć raz na godzinę. Ale jakby mi ktoś broni przy mordzie nie trzymał to bym tego nie jadł, serio serio. Jak żresz to często nie od razu możesz poczuć, ale obrażenia żołądka mogą się zbierać, aż w końcu to jebnie. I to może być nawet tak, że pół roku nic się nie stanie, a w pewnym momencie to już nie wytrzyma, co się tam nagromadziło a goić się nie miało kiedy. I wtedy może i przeżyjesz z dobrą opieką w szpitalu, ale z takim bólem to będziesz wręcz chciał umrzeć.
Uwaga! Użytkownik WladyslawWygiello jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1744 / 573 / 0
24 lutego 2025ErenKruger pisze:
Skudexa to z ketoprofenem jest, mi osobiście mocno ketonal ketoprofen ryje żołądek, ale to wszystkie NLPZ. Ile dziennie leci tabletek, @Lotnik69? Max dawka u zdrowych dorosłych to 150mg/d niby.

Chyba że o wypełniacze Ci szło %-D
Nie, nie jest z ketoprofenem, ale już wyżej wyjaśniłem z czymś jest co i jak, także bez sensu wprowadzać w błąd, nie sądzisz?
Uwaga! Użytkownik WladyslawWygiello jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 164 / 14 / 0
Już rok tak funkcjonuje %-D
  • 218 / 68 / 0
24 lutego 2025TymekDymek pisze:
Nie, nie jest z ketoprofenem, ale już wyżej wyjaśniłem z czymś jest co i jak, także bez sensu wprowadzać w błąd, nie sądzisz?
Dexketoprofen - o to mi szło. To nadal en. ketoprofenu. Dawkę dzienną podałam właśnie dla niego :3 Więc możesz już skończyć się czepiać.
Spoiler:
Spoiler:

Pozdrawiam Cieplutko @TymekDymek
lol [*]
  • 1744 / 573 / 0
Swoją drogą ciekawe tyle czasu tak to żreć i dopiero zapytać na forum nie wiedząc czym jest druga substancja aktywna, nawet tego nie wygooglować xD chciałbym mieć w życiu czasem taki luz, haha

A jak wyszło czepialsko to wybacz @ErenKruger ostatnio mnie ciśnie na opio i czasem jak jadę tramwajem i zerkne na forum to tak wychodzi. No offence.
  • 65 / 11 / 0
Nawet sie pytac nie trzeba bylo tylko wpisac w wyszukwiarce i sporo ci sie wyswietli tutaj opini nt. tego leku. Sam kiedys dostalem owa Skudexe i po przeczytaniu paru postow troche posmutnialem, ale wiadomo jak sie skonczylo-ojebaniem paki, bo ciekawosc okazala sie silniejsza. Ale nie naraz, bo 2/3 tabsy wystarczyly bym mial bombe, takze pare dni sie pobawilem tym. Skoro w sumie juz w temacie tej skudexy to efektami bylem zaskoczony-na plus, bo sam tramal takiego szalu u mnie nie narobil, ten lek natomiast tak. Porobiony bylem prawie jakbym opedzlowal krazek i nie do konca to rozumiem xd
  • 218 / 68 / 0
@TymekDymek None taken.

@TakiSobieJa tramadol rusza też serotoninę, ot, tyle. „Sam tramal”
- może jadłeś retardy?
lol [*]
  • 1744 / 573 / 0
@TakiSobieJa jak wziąłem 4-5 skudex na pierwszy raz w życiu i to było moje pierwsze spotkanie z opio innym niż kodeina, to miałem grube nody. Jedyny raz w życiu. Mówisz, że jakbyś opędzlował krążek, otóż no ja miałem identycznie, czułem się jak po MDMA ale bez uboków. To było 300-375 mg trampka. Normalnie piguła ale bez szczękościsku i nachalnego napięcia mięśni, mogłem normalnie wyjść z domu i funkcjonowałem z bananem na ryju, ale jak się położyłem na łóżko to nodding, mikro-sny, no po prostu jak z wyidealizowanych opowieści o działaniu opio.

I co potem?

Potem to leciało do 2000 mg trampka na raz i padaczki.
Poszły oksykodony i prawie się udusiłem.
Poszło MST i był niedosyt.
kodeina leciała kolejny rok, podbijana już deksem.
Kratom w NL ze smartshopu, czy O-DSMT w proszku.

I chuj, nigdy już nie było noddów i takiej radości. Raz w życiu, no może dwa, bo mogę już nie pamiętać, ale ten 1-2x jak się udało to był trampek, Skudexa właśnie. Później to już było uczucie niedojebania albo przedawkowanie. Już nigdy opioidy mi nie dały tego samego i to niezależnie od dawki, przerw i innych czynników. Po prostu nie.
  • 164 / 14 / 0
Raczej nie jadł retardów bo nie ma skudexy o spowolnionym uwalnianiu, jest tylko zwykła. Btw, coś mi może grozić zdrowotnie jak w przypadku tjokodinu czy raczej nie jest to aż tak trujące? Jakoś się trzymam póki co %-D że brzuch boli to wiadomo no ale to póki co na tyle raczej
  • 5176 / 910 / 0
Jak puszczałem zwiadowce na szerokie wody, to tez często była blokada tranzytu .
Tzn Wojny opiumowe
Kiedy odbyt walczy ze skałą kałową 🤣

Najgorzej bylo po morfinie . 2 tyg ciagu i potrafiłem mieć już hemoroida.
Po niczym innym nie mialem👍
I wraz z odstawka problem znika.
Teraz jestem w ciągu na kratomie od grudnia , i trzeba czasem wiecej wysilku, ale co 2,3 dni jest dzialanie i zadne żylaki sie nie robią.
Dupa jak u dziewicy
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
ODPOWIEDZ
Newsy
Młoda kobieta znalazła portfel z narkotykami

Młoda mieszkanka Pisza przekazała policji znaleziony portfel, w którym oprócz dokumentów i gotówki znajdowały się narkotyki. Dzięki jej reakcji funkcjonariusze szybko ustalili właściciela zguby i zabezpieczyli kolejne środki odurzające

Marihuana ukryta w grze planszowej. Paczkę przechwyciła Krajowa Administracja Skarbowa

Funkcjonariusze śląskiej Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) udaremnili próbę przemytu marihuany do Polski. Narkotyki ukryto w nietypowy sposób – wewnątrz popularnej gry planszowej. Do wykrycia trefnej przesyłki przyczynił się pies służbowy Kodi.

65% Amerykanów popiera legalizację marihuany na poziomie federalnym

Analiza sondażu Emerson College Polling (sierpień 2025).