Luźne dyskusje na temat opioidów. Posty napisane w tym dziale nie sumują się do licznika postów.
ODPOWIEDZ
  • 1152 / 438 / 0
No i IPP sprawi, że Twój żołądek będzie miał mniej kwasowe środowisko, więc lepiej nie jeść wtedy za dużo, ew. jak bierzesz małą ilość i bez IPP, to wtedy właśnie nie nazrec. Ale no IPP uchroni Ci żołądek (do pewnego stopnia) ale jedzenie nie będzie za dobrze obrobione zanim trafi do jelit, tutaj też dochodzi kwestia na ile w danej chwili opioidy Ci spowalniają perystaltykę, a na ile ich brak przyspieszy. Jeśli ktoś by mnie z bronią przy skroni zmuszał do jedzenia Skudexy, to bym się najadł, godzinę później wziął kilka omeprazolów, a kolejna godzinę później wziął Skudexę starając się nie przekroczyć ilości 5 tabletek, no i popił je dużą ilością wody, a w trakcie tripu też był pił chociaż szklankę wysokozmineralizowanej choć raz na godzinę. Ale jakby mi ktoś broni przy mordzie nie trzymał to bym tego nie jadł, serio serio. Jak żresz to często nie od razu możesz poczuć, ale obrażenia żołądka mogą się zbierać, aż w końcu to jebnie. I to może być nawet tak, że pół roku nic się nie stanie, a w pewnym momencie to już nie wytrzyma, co się tam nagromadziło a goić się nie miało kiedy. I wtedy może i przeżyjesz z dobrą opieką w szpitalu, ale z takim bólem to będziesz wręcz chciał umrzeć.
  • 1152 / 438 / 0
dzisiajErenKruger pisze:
Skudexa to z ketoprofenem jest, mi osobiście mocno ketonal ketoprofen ryje żołądek, ale to wszystkie NLPZ. Ile dziennie leci tabletek, @Lotnik69? Max dawka u zdrowych dorosłych to 150mg/d niby.

Chyba że o wypełniacze Ci szło %-D
Nie, nie jest z ketoprofenem, ale już wyżej wyjaśniłem z czymś jest co i jak, także bez sensu wprowadzać w błąd, nie sądzisz?
  • 116 / 9 / 0
Już rok tak funkcjonuje %-D
  • 191 / 53 / 0
dzisiajTymekDymek pisze:
Nie, nie jest z ketoprofenem, ale już wyżej wyjaśniłem z czymś jest co i jak, także bez sensu wprowadzać w błąd, nie sądzisz?
Dexketoprofen - o to mi szło. To nadal en. ketoprofenu. Dawkę dzienną podałam właśnie dla niego :3 Więc możesz już skończyć się czepiać.
Spoiler:
Spoiler:

Pozdrawiam Cieplutko @TymekDymek
lol [*]
  • 1152 / 438 / 0
Swoją drogą ciekawe tyle czasu tak to żreć i dopiero zapytać na forum nie wiedząc czym jest druga substancja aktywna, nawet tego nie wygooglować xD chciałbym mieć w życiu czasem taki luz, haha

A jak wyszło czepialsko to wybacz @ErenKruger ostatnio mnie ciśnie na opio i czasem jak jadę tramwajem i zerkne na forum to tak wychodzi. No offence.
  • 51 / 4 / 0
Nawet sie pytac nie trzeba bylo tylko wpisac w wyszukwiarce i sporo ci sie wyswietli tutaj opini nt. tego leku. Sam kiedys dostalem owa Skudexe i po przeczytaniu paru postow troche posmutnialem, ale wiadomo jak sie skonczylo-ojebaniem paki, bo ciekawosc okazala sie silniejsza. Ale nie naraz, bo 2/3 tabsy wystarczyly bym mial bombe, takze pare dni sie pobawilem tym. Skoro w sumie juz w temacie tej skudexy to efektami bylem zaskoczony-na plus, bo sam tramal takiego szalu u mnie nie narobil, ten lek natomiast tak. Porobiony bylem prawie jakbym opedzlowal krazek i nie do konca to rozumiem xd
  • 191 / 53 / 0
@TymekDymek None taken.

@TakiSobieJa tramadol rusza też serotoninę, ot, tyle. „Sam tramal”
- może jadłeś retardy?
lol [*]
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Znów narkotyki w paczkach. Mężczyzna odebrał przez pomyłkę przesyłkę. Co z adresatem?

W Siedlcach doszło do nietypowego zatrzymania mężczyzny podejrzanego o handel narkotykami. Wszystko zaczęło się od omyłkowo wydanych paczek w punkcie kurierskim, w których znajdowały się środki odurzające.

CBŚP uderza w narkobiznes - zabezpieczono 50 kg mefedronu i kilka ton prekursorów

Funkcjonariusze Zarządu w Krakowie CBŚP zlikwidowali na terenie województwa śląskiego kompletne laboratorium narkotyków syntetycznych, gdzie produkowana była substancja psychotropowa w postaci 4 MMC tzw. mefedron. W miejscu nielegalnej produkcji policjanci zabezpieczyli narkotyki o łącznej wartości około 2 mln zł, natomiast wartość wyprodukowanych przez członków grupy przestępczej narkotyków, szacowana jest na kwotę przeszło 24 mln PLN.

Francja stanie się "Meksykiem Europy"? Wartość rynku narkotykowego sięga 5 mld euro

Handel narkotykami stał się częścią francuskiej gospodarki i stanowi niemal część jej PKB. Obroty mogą przekraczać nawet pięć miliardów euro, a proceder ten może być źródłem utrzymania nawet dla 200 tys. osób.