Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 165 / 28 / 0
Stosował ktoś po odstawieniu baklo/fenibutu/alkoholu tianeptyne?
Ma ona ciekawe właściowości nootropowe, między innymi Upregulacja Gaba B
Mi ona pomagała po odstawieniu, i zauważyłem że np po kuracji tianeptyną np 5 dni, po ponownym zażyciu np baklofenu, działał on lepiej
Jednak niestety jestem narkomanem, stosowałem dawki 100-185mg tianeptyny raz dziennie mniej więcej
Jakie inne właściowości ma tianeptyna?
Moim zdaniem (dla osób które nie mają skłonności do zażywania opioidów rekreacyjnie) to jest dobry antydepresant, potrafi wyciszać depresje i natrętne myśli, praktycznie odrazu w dawkach leczniczych, moim zdaniem tianeptyna 12.5mg-25mg(3 razy dziennie) w przypadku gdy ktoś sobie mocno nie radzi z depresją i jego zdrowie jest zagrożone, może pomóc lepiej niż ssri, bo działa wyraźnie, i nie trzeba czekać miesiąca na działanie.
Dodatkowo nie powoduje ona skutków ubocznych takich jak ssri
Po tianeptynie jest dobre libido itd
  • 87 / 8 / 0
Mnie ciekawi dlaczego tianeptyna jest tylko w dawkach 12.5 dlaczego te 0.5? Nie mogli by robić np 10mg 25mg i 50 mg lub wersji o przedłużonym uwalnianiu? Łyknał byś rano takie 50mg Tiany SR czy XR i by spidowało cały dzień.
  • 172 / 18 / 0
Chuja prawda, u każdego inaczej działa, u mnie 75mg dziennie działa conajwyzej subtelnie. Ja stosuje po odstawieniu benzo i odstawiam pregabe wiec trochę podobna sytuacja ale dzięki tianie jem 300 nie 600 pregi i benzo średnio raz w miesiącu a nie dwa razy w tygodniu. Więc coś tam działa ale pregaby całkowicie nie potrafię jeszcze odstawić choć chcę
  • 2 / 1 / 0
Tianeptyna normalizuje NMDA, który szaleje jak się schodzi z benzo, zwłaszcza jak się schodzi za szybko. Biorąc tiane schodząc zmniejsza to szkody w mózu wywołane zjazdem.
  • 10 / 1 / 0
@Patrykpatyk to twoje wrażenie po tianeptynie czy jest ta upregulacja udokumentowana ?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Powiedziała policji, że ktoś ją śledzi. Została zatrzymana za... posiadanie narkotyków

Zaalarmowała policję, że ktoś ją śledzi – usłyszała zarzuty za posiadanie narkotyków. 31-latka z Dobroszyc poprosiła funkcjonariuszy o pilną pomoc. Jak się okazało, jej zachowanie mogło mieć związek z działaniem substancji psychoaktywnych. Oleśniccy policjanci zostali postawieni na nogi przez 31-letnią kobietę z Dobroszyc. Spanikowana zgłaszająca poinformowała funkcjonariuszy, że śledzą ją podejrzani mężczyźni. Na dodatek grożą jej i wyzywają. Kobieta wyraźnie obawiała się o swoje bezpieczeństwo i prosiła o natychmiastową pomoc.

Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.