Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 159 / 25 / 0
Stosował ktoś po odstawieniu baklo/fenibutu/alkoholu tianeptyne?
Ma ona ciekawe właściowości nootropowe, między innymi Upregulacja Gaba B
Mi ona pomagała po odstawieniu, i zauważyłem że np po kuracji tianeptyną np 5 dni, po ponownym zażyciu np baklofenu, działał on lepiej
Jednak niestety jestem narkomanem, stosowałem dawki 100-185mg tianeptyny raz dziennie mniej więcej
Jakie inne właściowości ma tianeptyna?
Moim zdaniem (dla osób które nie mają skłonności do zażywania opioidów rekreacyjnie) to jest dobry antydepresant, potrafi wyciszać depresje i natrętne myśli, praktycznie odrazu w dawkach leczniczych, moim zdaniem tianeptyna 12.5mg-25mg(3 razy dziennie) w przypadku gdy ktoś sobie mocno nie radzi z depresją i jego zdrowie jest zagrożone, może pomóc lepiej niż ssri, bo działa wyraźnie, i nie trzeba czekać miesiąca na działanie.
Dodatkowo nie powoduje ona skutków ubocznych takich jak ssri
Po tianeptynie jest dobre libido itd
  • 73 / 6 / 0
Mnie ciekawi dlaczego tianeptyna jest tylko w dawkach 12.5 dlaczego te 0.5? Nie mogli by robić np 10mg 25mg i 50 mg lub wersji o przedłużonym uwalnianiu? Łyknał byś rano takie 50mg Tiany SR czy XR i by spidowało cały dzień.
  • 164 / 14 / 0
Chuja prawda, u każdego inaczej działa, u mnie 75mg dziennie działa conajwyzej subtelnie. Ja stosuje po odstawieniu benzo i odstawiam pregabe wiec trochę podobna sytuacja ale dzięki tianie jem 300 nie 600 pregi i benzo średnio raz w miesiącu a nie dwa razy w tygodniu. Więc coś tam działa ale pregaby całkowicie nie potrafię jeszcze odstawić choć chcę
ODPOWIEDZ
Newsy
Nowy gatunek grzyba produkującego alkaloidy sporyszu zidentyfikowany na WVU

Studentka mikrobiologii z Uniwersytetu Zachodniej Wirginii (WVU) dokonała przełomowego odkrycia, które może zrewolucjonizować rozwój farmaceutyków. Corinne Hazel, stypendystka programu Goldwater i specjalistka mikrobiologii środowiskowej, zidentyfikowała nieznany wcześniej gatunek grzyba, który produkuje związki chemiczne o działaniu zbliżonym do LSD – substancji wykorzystywanej w terapii depresji, zespołu stresu pourazowego (PTSD) i uzależnień.

CBD znacznie obniża głód alkoholu – pierwsze badanie kliniczne ICONIC

Alkoholowy zespół uzależnienia (AUD) jest powszechny, a skutecznych leków wciąż brakuje. Kannabidiol (CBD) zapowiadał się na obiecującego kandydata w modelach zwierzęcych – niniejsze randomizowane badanie ICONIC dostarcza pierwszych dowodów klinicznych u ludzi z AUD.

Do 3 gramów marihuany bez recepty? Poszło pismo z Sejmu do rządu

Legalizacja posiadania marihuany na własny użytek w ilości do 3 gramów - taka propozycja wpłynęła do sejmowej Komisji do spraw petycji. - Obowiązujące przepisy penalizują za posiadanie nawet niewielkiej ilości marihuany. Nie odpowiadają one współczesnym realiom społecznym i ustaleniom naukowym - argumentuje autor.