Ma ona ciekawe właściowości nootropowe, między innymi Upregulacja Gaba B
Mi ona pomagała po odstawieniu, i zauważyłem że np po kuracji tianeptyną np 5 dni, po ponownym zażyciu np baklofenu, działał on lepiej
Jednak niestety jestem narkomanem, stosowałem dawki 100-185mg tianeptyny raz dziennie mniej więcej
Jakie inne właściowości ma tianeptyna?
Moim zdaniem (dla osób które nie mają skłonności do zażywania opioidów rekreacyjnie) to jest dobry antydepresant, potrafi wyciszać depresje i natrętne myśli, praktycznie odrazu w dawkach leczniczych, moim zdaniem tianeptyna 12.5mg-25mg(3 razy dziennie) w przypadku gdy ktoś sobie mocno nie radzi z depresją i jego zdrowie jest zagrożone, może pomóc lepiej niż ssri, bo działa wyraźnie, i nie trzeba czekać miesiąca na działanie.
Dodatkowo nie powoduje ona skutków ubocznych takich jak ssri
Po tianeptynie jest dobre libido itd
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG
Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.
Chcą zakazać reklam alkoholu w Polsce. Może to być też koniec dla promocji 12+12
Trwają zaawansowane prace nad zmianami w ustawie o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi. Wspólny projekt przygotowany przez Lewicę i Polskę 2050 zakłada całkowity zakaz reklamy alkoholu, a także zakaz jego promowania w sklepach. Co to oznacza?
Palacze wiedzą, że tytoń wywołuje raka, gorzej znają zagrożenia dla serca
Nowe badanie obejmujące ponad 240 tys. palaczy w 46 krajach wskazuje, że wciąż słabo rozumiemy szkody sercowo-naczyniowe wywołane przez tytoń, co rodzi pytania, czy dziesięciolecia ostrzeżeń zdrowotnych przynoszą skutek.