Luźne dyskusje na temat opioidów. Posty napisane w tym dziale nie sumują się do licznika postów.
ODPOWIEDZ
  • 529 / 99 / 0
No to muszę przyznać że gówniana sprawa Lotnik

Dziś niestety posucha, napar z filtrów trzyma przy życiu
:tabletki:
  • 5773 / 1175 / 43
Jak to możliwe że po zjedzeniu 4g tramca ze znikomą tolerką nie czułem ciała od pasa w dół ?
Nie mogłem chodzić a i zwidzeniem miałem problem. Do tego dwa dni wyjęte z życia, takie noody.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 29 / 5 / 0
No zgadnij? 4g przy znikomej tolerancji to naprawdę solidne ujebanie się stary
Myśli gonią, czas twój trwonią. Nie zamykaj oczu, nie płyń z tonią. Ślady po igłach rosną, jak kwiaty na grobach.

Nie dotykajcie opoidów i benzodiazepin! To nie jest droga życiowa.
  • 529 / 99 / 0
wlasnie tramal jest jakis zjebany, ja jeszcze jak nie mialem praktycznie zadnego stazu w opio to zjadlem tez kolo 3-4g przez dzien i ani sie nie ujebalem, ani nic sie nie stalo. tramal jest zjebany
  • 5773 / 1175 / 43
Mogła wejść w interakcję z paroksetyną.
Nie było żadnych drgawek ani ZS.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 529 / 99 / 0
kurwa to identycznie jak u mnie :P pozdro
A nawet nie wiem czy też troche przed tym paro nie bralem przez jakis czas, ale nie pamietam bo to pare lat temu bylo
  • 115 / 9 / 0
To to gowno w skudexie co to dosypują do tramca to mocno szkodzi? Jak np jem se kilka takich opakowań miesięcznie albo nawet tygodniowo to coś mi grozi? Biorę pregabe też, czasem się trafi tramiec z parasyfem, zioło i benzo
  • 1152 / 438 / 0
To jest deksketoprofen i to jest taki mocniejszy ketonal, mówiąc w uproszczeniu. To jest najsilniejsze co możesz kupić bez recepty na ból i sam to kupuję w formie leku Dexak na ostrzejsze bóle, bo łącząc go z Antidolem mam trzy podstawowe formy mechanizmu przeciwbólowego: COX-2 (deksketoprofen) + COX3/AM404 (paracetamol) + opio (kodeina).

To jest bardzo mocna substancja i już do zwykłego ketonalu zalecają lekarze, żeby brać inhibitory pompy protonowej, żeby kwas żołądkowy Ci nie zrobił kuku, kiedy niechciana inhibicja COX-1 (działanie NLPZ) spierdoli Ci warstwę ochronną żołądka czasowo. Dlatego też jestem zwolennikiem tego, aby nimesulid czy etoksykoryb były bez recepty, bo są selektywne na COX-2 i żołądka nie rozjebią. Dochodzi tutaj kwestia wątroby, ale w czasach, kiedy na infekcje wirusowe masowo biorą antybiotyki przyspieszając mutację bakterii, to konieczność wizyty lekarskiej po głupi Nimesil to są jakieś jaja.

Ale wracając — zdarzyło mi się dwukrotnie ojebać 4-5 tabletek Skudexy z IPP i nie było problemów. Zdarza mi się także będąc najedzonym zjeść w ciągu doby np. 3 tabletki Dexak (taka sama ilość deksketoprofenu) bez IPP i też tragedii nie ma. Ale ogólnie to nie jest lek do ćpania. Komuś mogło to zrobić większe kuku. Może na ogromnych dawkach omeprazolu i pijąc ogromne ilości wody dałoby się wziąć więcej, ale to za duże ryzyko.

I to naprawdę nie jest syf, tylko najsilniejszy NLPZ OTC. Jak mogę wziąć 5 x 400 mg ibuprofenu to wolę wziąć 1 x 25 mg deksketoprofenu i serio mam większy efekt.

Jeśli już musisz to żreć, to kup sobie inhibitor pompy protonowej w aptece i łącz z tym, pij dużo wody i nie rób tego za często, bo to serio głupota.
  • 191 / 53 / 0
Skudexa to z ketoprofenem jest, mi osobiście mocno ketonal ketoprofen ryje żołądek, ale to wszystkie NLPZ. Ile dziennie leci tabletek, @Lotnik69? Max dawka u zdrowych dorosłych to 150mg/d niby.

Chyba że o wypełniacze Ci szło %-D
lol [*]
  • 115 / 9 / 0
No jak jest gorzej to potrafię listek skudexy cały wjebac ale staram się trzymać poniżej jednego listka dziennie, czasem 3-4 tabsy sa brane, rzadziej po dwie
ODPOWIEDZ
Newsy
Policjant przebrał się za kapibarę. Zatrzymał podejrzanych o handel narkotykami

Peruwiańska policja przeprowadziła nietypową akcję. Policjant działający pod przykryciem wtargnął do mieszkania, w którym miało dochodzić do handlu narkotykami. Z okazji Walentynek funkcjonariusz pojawił się w nietypowym stroju - przebrany za kapibarę.

Znów narkotyki w paczkach. Mężczyzna odebrał przez pomyłkę przesyłkę. Co z adresatem?

W Siedlcach doszło do nietypowego zatrzymania mężczyzny podejrzanego o handel narkotykami. Wszystko zaczęło się od omyłkowo wydanych paczek w punkcie kurierskim, w których znajdowały się środki odurzające.

Straż Graniczna przechwyciła na dnie Zatoki Gdańskiej ponad 100 kg kokainy. Jej wartość to 60 mln

Ponad 100 kilogramów kokainy ukrytej w foliowych workach na dnie Zatoki Gdańskiej przechwyciła straż graniczna. Zarzuty w sprawie usłyszało siedem osób - podała prokuratura. Kokaina mogła osiągnąć czarnorynkową wartość nawet 60 mln zł.