Substancje wpływające na wydajność działania układu kwasu gamma-aminomasłowego w organizmie.
Więcej informacji: Modulatory GABA w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 248 / 24 / 0
Zaglądając nas stronę internetową pewnego czeskiego sklepu natrafiłem w ich ofercie na linię nowych produktów nazwanych "dazed". Nie jestem pewien czy nadają się na nowy temat, ale skoro ciekawostka w postaci sentia spirits takowy posiada, to może i ta nowość mogłaby mieć własny.

Czym jest dazed? Zacytuję opis z czeskiego sklepu

"Kluczem do efektów linii DAZED są olejki eteryczne. Ta doskonale zrównoważona mieszanka olejków, ziół, kwiatów i owoców potrafi stymulować receptory GABA w ludzkim ciele"

Sam tego nie próbowałem więc nic od siebie dodać nie mogę. Są dostępne w różnorakiej formie: edibles jak miód czy żelki, są płyny do wapowania i konopne kwiaty nasączane tym czymś. Tanio nie jest bo kartridż z 1ml płynu o mocy 12% kosztuje ok 20 euro.

Jakie olejki eteryczne mogą być podstawą produktu? Kiedyś dodałem kilka kropli jakiegoś olejku do kąpieli i po 15 minutach nie wiedziałem co się ze mną dzieje bo dopadło mnie błogie nieogarnięcie. W olejkach eterycznych drzemie pewna moc.
jestem obłąkany
  • 323 / 82 / 0
Widziałem stronę, info na temat składu zerowe, więc może być tam wszystko
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Nastolatki z województwa łódzkiego najrzadziej w Polsce sięgają po używki

Nastolatki z województwa łódzkiego rzadziej, niż ich rówieśnicy w innych częściach Polski, sięgają po alkohol i narkotyki. Wynika to z najnowszych badań przeprowadzonych na zlecenie Regionalnego Centrum Polityki Społecznej w Łodzi. Wyniki zaprezentowano w Międzynarodowym Dniu Zapobiegania Narkomanii.

Kieleccy policjanci zlikwidowali fabrykę klefedronu w powiecie sandomierskim

W minioną środę kieleccy policjanci zajmujący się zwalczaniem przestępczości narkotykowej współpracując z Biurem Kryminalnym Komendy Głównej Policji oraz kontrterrorystami z Kielc i Radomia przeprowadzili realizację, która doprowadziła do likwidacji dużej, fabryki produkującej klefedron. W sprawie zatrzymano 32 – latka, który najbliższe trzy miesiące spędzi w areszcie.