Substancje wpływające na wydajność działania układu kwasu gamma-aminomasłowego w organizmie.
Więcej informacji: Modulatory GABA w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 287 / 26 / 0
Zaglądając nas stronę internetową pewnego czeskiego sklepu natrafiłem w ich ofercie na linię nowych produktów nazwanych "dazed". Nie jestem pewien czy nadają się na nowy temat, ale skoro ciekawostka w postaci sentia spirits takowy posiada, to może i ta nowość mogłaby mieć własny.

Czym jest dazed? Zacytuję opis z czeskiego sklepu

"Kluczem do efektów linii DAZED są olejki eteryczne. Ta doskonale zrównoważona mieszanka olejków, ziół, kwiatów i owoców potrafi stymulować receptory GABA w ludzkim ciele"

Sam tego nie próbowałem więc nic od siebie dodać nie mogę. Są dostępne w różnorakiej formie: edibles jak miód czy żelki, są płyny do wapowania i konopne kwiaty nasączane tym czymś. Tanio nie jest bo kartridż z 1ml płynu o mocy 12% kosztuje ok 20 euro.

Jakie olejki eteryczne mogą być podstawą produktu? Kiedyś dodałem kilka kropli jakiegoś olejku do kąpieli i po 15 minutach nie wiedziałem co się ze mną dzieje bo dopadło mnie błogie nieogarnięcie. W olejkach eterycznych drzemie pewna moc.
jestem obłąkany
  • 352 / 87 / 0
Widziałem stronę, info na temat składu zerowe, więc może być tam wszystko
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
CBŚP rozbiło narkotykowy biznes w darknecie. Zabezpieczono tysiące waporyzatorów, ciastek i batonów

Funkcjonariusze CBŚP rozbili zorganizowaną grupę przestępczą, która przez kilka lat produkowała i sprzedawała narkotyki za pośrednictwem sieci darknet. W ofercie grupy znajdowały się m.in. waporyzatory, ciastka i batony nasączone substancjami psychoaktywnymi THC i HHC. W sprawie zatrzymano 10 osób, z których osiem decyzją sądu zostało tymczasowo aresztowanych.

Podlaskie: Lekarz z zarzutami w śledztwie dotyczącym przestępstw narkotykowych

Zarzuty związane z wystawianiem recept na leki psychotropowe postawiła Prokuratura Rejonowa w Hajnówce (Podlaskie) 30-letniemu lekarzowi zatrzymanemu w Białymstoku. To część większego śledztwa dotyczącego przestępstw narkotykowych, w tym działalności internetowego sklepu oferującego narkotyki.

Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?

Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.