Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 118 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: seb123 »
Kazik pisze:
seb123 pisze:
mam takie pytanie co nie co związane z Holandią

czy jeśli złapały by mnie psy i wykryły obecność thc ale baki by przy mnie nie znaleźli to gdybym np powiedział ze dopiero co wracam z holandii i jeszcze mnie pissda trzyma to zrobili by mi coś??
Manie we krwi jest legalne, bardziej nawet jak zażywanie (nielegalne]
aha czyli gdyby kiedyś coś tam sie przytrafiło to wiem co mówić xD
zycie ma sens...czasami...

banany na twarzy żadnych warzyw jeśli cos nas parzy to piaseczek na plazy
banany na twarzy żadnych warzyw chce widzieć jak w oczkach szczęście sie żarzy
  • 913 / 39 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kazik »
seb123 pisze:
aha czyli gdyby kiedyś coś tam sie przytrafiło to wiem co mówić xD
Tylko się na mnie nie powołuj, ok? :) Jak będziesz cwaniaczył, to i tak z liścia ci pan policjant przypierdoli.
Your circuit's dead, there's something wrong, can you hear me, major Tom?
  • 14 / / 0
Nie wiem skąd te info o nielegalności grzybów. Pod koniec maja były jeszcze legalne, sam kupowałem. Co prawda znajomi Holendrzy mówili, że jest jakiś skandal z nieletnią Francuzką, która po zjedzeniu grzybów wyskoczyła z okna, albo utopiła się w kanale (dokładnie nie pamiętam), ale o zakazie jeszcze nikt na serio nie mówił...
  • 907 / 8 / 0
staryalejara pisze:
Nie wiem skąd te info o nielegalności grzybów. Pod koniec maja były jeszcze legalne, sam kupowałem. Co prawda znajomi Holendrzy mówili, że jest jakiś skandal z nieletnią Francuzką, która po zjedzeniu grzybów wyskoczyła z okna, albo utopiła się w kanale (dokładnie nie pamiętam), ale o zakazie jeszcze nikt na serio nie mówił...
http] [url]http://hyperreal.info/holand ... ch_grzybow

styka ta odpowiedź?
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 913 / 39 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kazik »
staryalejara pisze:
Nie wiem skąd te info o nielegalności grzybów. Pod koniec maja były jeszcze legalne
Bo widzisz, jest lipiec.
Your circuit's dead, there's something wrong, can you hear me, major Tom?
  • 14 / / 0
styka ta odpowiedź?
Nie styka, bo to nie jest informacja o wprowadzeniu zakazu, tylko że wożą się z takim zamiarem już z dobry rok. Na razie to zakazali palenia tytoniu w coffee i dobrze. :-)
  • 803 / 7 / 0
ktoś wie, gdzie jest/jak się nazywa w Amsterdamie ten coffeshop prowadzony przez polaka?
  • 23 / / 0
WEEDBOROWA w dzielnicy czarnych latarń
Uwaga! Użytkownik tyntyryntyn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 907 / 8 / 0
Emeryt nieświadomym hodowcą konopi indyjskich
73-letni Holender zdumiał się, gdy dowiedział się od policji, że begonie, które pielęgnował z oddaniem na grządce przed domem, kryją plantację konopi indyjskich - surowca do produkcji marihuany i haszyszu.
- Policjanci zauważyli wśród begonii pędy konopi - powiedziała rzeczniczka haskiej policji.

Emeryt z Hagi przyrzekł, że zniszczy uprawę, o której założenie podejrzewa miejscowych nieletnich. Uprawa konopi indyjskich w Holandii jest nielegalna, lecz wciąż tolerowana jest sprzedaż w coffee-shopach tzw. narkotyków miękkich, w tym marihuany.
http://wiadomosci.onet.pl/1795420,69,em ... ,item.html

że niby co? mi sie wydawało, że może osoba dorosła uprawaiać do 5 krzaków!

Kasztaniak pisze:
Pewnie ta kwestia, tak jak zaopatrzenie coffee shop'ów nie jest sprecyzowana przez prawo i wszystko zależy od policji. Zauważ, że ten emeryt nie został pociągnięty do odpowiedzialności, tylko powiedział, że je zniszczy.
ok, nie ma legalnej uprawy, posiadania czy sprzedaży, ale z kąd wiedzą właściciele kofików, że można sprzedawać? musi być jakaś ustawa, choćby i nie pisana "zależy od miejscowej policji", na forum było już nie raz pisane, że można kupić w kofiku max 5g naraz i dorosły obywatel może mieć 5 krzaków, no ale w sumie mają to nielegalne, jest tylko przyzwolenie państwa na to. Jakie są kary w holandii za posiadanie czy uprawe, bo przeciesz jakieś kary muszą by być bo, gdyby to był legal jak to tak widzimy jak widzimy to by holandia została wyżucona z ONZ czy jakąś karte dostała. co nie?
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 849 / 45 / 0
Nie wiem, ale przypuszczam że realnie wymierzane są kary typu prace społeczne, grzywny itp.
Uwaga! Użytkownik lucyper2 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom

Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.

Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"

Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.

Marihuana po reklasyfikacji: wciąż daleka droga do federalnej legalizacji w USA

Administracja Donald Trump ogłosiła wykreślenie marihuany z najbardziej restrykcyjnej kategorii federalnych substancji kontrolowanych. To ważna decyzja dla branży i inwestorów. Nie oznacza jednak, że Stany Zjednoczone zalegalizowały marihuanę rekreacyjną na poziomie federalnym. Do tego droga pozostaje długa i politycznie trudna. Po reklasyfikacji, zgodnie z zasadą „kupuj plotki, sprzedawaj fakty”, akcje firm z branży najpierw silnie wzrosły, a potem mocno spadły.