Należące do grupy anilidopiperydyn substancje opioidowe, o krótszym i silniejszym efekcie.
Więcej informacji: Fentanyl w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1522 / 192 / 0
Wybrałbym odpał, nie ma nic lepszego, w latach '80 czy 90 gdy jeszcze kręciłem garami to było najlepsze.
  • 95 / 8 / 0
Cześć, mam pytanie. Słyszałem, że fentanyl jest tak silny, że już porcja 3 "ziarenek" jest śmiertelna.
Natomiast w DN można spotkać oferty 1g fentanylu w proszku w cenie, której w tej chwili nie pamiętam dokładnie, ale jak najbardziej przystępnej.
I teraz pytania:
Jak to możliwe, że cena jest taka przystępna? Przecież skoro jego moc jest tak duża, że 3 ziarenka zabijają, to znaczy, że 1 gram to ilość iście hurtowa, porównywalna do co najmniej setek gram przeciętnych substancji.
A może po prostu "stężenie" takiego proszku nie jest tak duże i 3 ziarenka takiej postaci nie zabijają?
No, ale czy to w ogóle jest możliwe, aby istniały takie słabsze formy fentanylu w proszku?

A jeśli jest tylko jedna postać proszku, taka silna, to pytanie, jak to w ogóle rozdzielić na dawki?
Owoc żywota Twojego je ZUS.
  • 4854 / 817 / 0
To jest prawdopodobnie rozcierka z kofeina lub lewamizolem
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 1522 / 192 / 0
Żadne 3 ziarenka fnt nie zabijają, LD50 jest na poziomie 2mg, a to już wyraźnie widać, pomyliłeś carfentanylem, gdzie takie ziarenko, jak z bardzo drobnej soli może zabić świeżaka. Jak napisał przedmówca, na 100% rozcierka.
  • 1522 / 192 / 0
Jak to potwierdzają się stare powiedzenia, gdy szukasz towaru, to on na pełnej piździe przed tobą spierdziela. Tak się składało, że w niedzielę przejeżdżałem obok Berlina. Pomyślałem, że a co tam, zajrzę na znaną miejscówkę w parku koło Kreuzberga. Dokładnie dwie minuty i podbija do mnie dziewusia i ... proponuje mi ... fenta MX, najtłustszy z plastrów, w plastrze 100 mcg/h jest prawie 24 mg fnt i łatwo się go przerabia. Cena liczbowo jak w Polsce, tyle, że w €, czyli 4X drożej Pytałem, dlaczego ona gania za klientami, a nie klienci za nią. Tłumaczenie jakieś takie mętne, że jedni się boją, bo kilka osób pierdolneło w ramki, po spożyciu proszku hera + fnt, a to przecież plaster, a nie jakiś pierdolony proszek, poza tym ponoć nie wszyscy umieją przerabiać plastry, a pojawiające sie na roztworze oka oleju sojowego wprawiają ich w przerażenie, bo debile nie wiedzą, że wiele leków do podania i.v. są roztworami w oleju sojowym. I tak złamałem tygodniową abstynencję, gdy było już z górki i coraz lepiej się czułem. Przy podawaniu byłem b. ostrożny, wiedząc, że tolerka drastycznie mi spadła, poszło na początek 1,5 mg, później dokładka 1 mg. I było niestety fajnie, bo tydzień się męczyłem i w sumie niepotrzebnie, ale mam nadzieję, że na tym jednym plastrze, choc masywnym, ni wpierdolę się znowu, będę walił coraz mniejsze dawki.
Jutro rano będę w Prowansji, gdy minę Lyon zatrzymam się gdzieś na sen i już rano direccion Montpellier. Życzcie dziadkowi powodzenia w jeździe i wychodzeniu z fenta.
  • 27 / 5 / 0
@stary dziad
Jak ty przerabiając plastry liczysz to ile sobie zapodałeś? Tniesz na 24 równe części i każdą liczysz jako miligram czy jak?
Myśli gonią, czas twój trwonią. Nie zamykaj oczu, nie płyń z tonią. Ślady po igłach rosną, jak kwiaty na grobach.

Nie dotykajcie opoidów i benzodiazepin! To nie jest droga życiowa.
ODPOWIEDZ
Newsy
Nadużywanie marihuany zwiększa ryzyko przedwczesnego zgonu m.in. z powodu raka płuca [BADANIE]

Osoby wymagające hospitalizacji z powodu nadużywania marihuany są bardziej zagrożone przedwczesnym zgonem w ciągu kolejnych pięciu lat – wynika z badań prowadzonych w Kanadzie, które opisano na łamach JAMA Network Open.

Francja stanie się "Meksykiem Europy"? Wartość rynku narkotykowego sięga 5 mld euro

Handel narkotykami stał się częścią francuskiej gospodarki i stanowi niemal część jej PKB. Obroty mogą przekraczać nawet pięć miliardów euro, a proceder ten może być źródłem utrzymania nawet dla 200 tys. osób.

Młody mężczyzna skręcał skręta na ławce pod kamerą monitoringu miejskiego

Operator, który obserwował zachowanie młodego mężczyzny siedzącego na ławce w Parku Garnizonowym widział jak młodzieniec zażywa narkotyki.