Należące do grupy anilidopiperydyn substancje opioidowe, o krótszym i silniejszym efekcie.
Więcej informacji: Fentanyl w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1534 / 205 / 0
Wybrałbym odpał, nie ma nic lepszego, w latach '80 czy 90 gdy jeszcze kręciłem garami to było najlepsze.
  • 95 / 8 / 0
Cześć, mam pytanie. Słyszałem, że fentanyl jest tak silny, że już porcja 3 "ziarenek" jest śmiertelna.
Natomiast w DN można spotkać oferty 1g fentanylu w proszku w cenie, której w tej chwili nie pamiętam dokładnie, ale jak najbardziej przystępnej.
I teraz pytania:
Jak to możliwe, że cena jest taka przystępna? Przecież skoro jego moc jest tak duża, że 3 ziarenka zabijają, to znaczy, że 1 gram to ilość iście hurtowa, porównywalna do co najmniej setek gram przeciętnych substancji.
A może po prostu "stężenie" takiego proszku nie jest tak duże i 3 ziarenka takiej postaci nie zabijają?
No, ale czy to w ogóle jest możliwe, aby istniały takie słabsze formy fentanylu w proszku?

A jeśli jest tylko jedna postać proszku, taka silna, to pytanie, jak to w ogóle rozdzielić na dawki?
Owoc żywota Twojego je ZUS.
  • 5140 / 894 / 0
To jest prawdopodobnie rozcierka z kofeina lub lewamizolem
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 1534 / 205 / 0
Żadne 3 ziarenka fnt nie zabijają, LD50 jest na poziomie 2mg, a to już wyraźnie widać, pomyliłeś carfentanylem, gdzie takie ziarenko, jak z bardzo drobnej soli może zabić świeżaka. Jak napisał przedmówca, na 100% rozcierka.
  • 1534 / 205 / 0
Jak to potwierdzają się stare powiedzenia, gdy szukasz towaru, to on na pełnej piździe przed tobą spierdziela. Tak się składało, że w niedzielę przejeżdżałem obok Berlina. Pomyślałem, że a co tam, zajrzę na znaną miejscówkę w parku koło Kreuzberga. Dokładnie dwie minuty i podbija do mnie dziewusia i ... proponuje mi ... fenta MX, najtłustszy z plastrów, w plastrze 100 mcg/h jest prawie 24 mg fnt i łatwo się go przerabia. Cena liczbowo jak w Polsce, tyle, że w €, czyli 4X drożej Pytałem, dlaczego ona gania za klientami, a nie klienci za nią. Tłumaczenie jakieś takie mętne, że jedni się boją, bo kilka osób pierdolneło w ramki, po spożyciu proszku hera + fnt, a to przecież plaster, a nie jakiś pierdolony proszek, poza tym ponoć nie wszyscy umieją przerabiać plastry, a pojawiające sie na roztworze oka oleju sojowego wprawiają ich w przerażenie, bo debile nie wiedzą, że wiele leków do podania i.v. są roztworami w oleju sojowym. I tak złamałem tygodniową abstynencję, gdy było już z górki i coraz lepiej się czułem. Przy podawaniu byłem b. ostrożny, wiedząc, że tolerka drastycznie mi spadła, poszło na początek 1,5 mg, później dokładka 1 mg. I było niestety fajnie, bo tydzień się męczyłem i w sumie niepotrzebnie, ale mam nadzieję, że na tym jednym plastrze, choc masywnym, ni wpierdolę się znowu, będę walił coraz mniejsze dawki.
Jutro rano będę w Prowansji, gdy minę Lyon zatrzymam się gdzieś na sen i już rano direccion Montpellier. Życzcie dziadkowi powodzenia w jeździe i wychodzeniu z fenta.
  • 46 / 14 / 0
@stary dziad
Jak ty przerabiając plastry liczysz to ile sobie zapodałeś? Tniesz na 24 równe części i każdą liczysz jako miligram czy jak?
Myśli gonią, czas twój trwonią. Nie zamykaj oczu, nie płyń z tonią. Ślady po igłach rosną, jak kwiaty na grobach.

Nie dotykajcie opoidów i benzodiazepin! To nie jest droga życiowa.
  • 3189 / 373 / 0
17 lutego 2025stary dziad pisze:
... ale mam nadzieję, że na tym jednym plastrze, choc masywnym, ni wpierdolę się znowu, będę walił coraz mniejsze dawki.
Jutro rano będę w Prowansji, gdy minę Lyon zatrzymam się gdzieś na sen i już rano direccion Montpellier. Życzcie dziadkowi powodzenia w jeździe i wychodzeniu z fenta.
Ehh tyle dekad w branży, a widzę nadal wierzysz że plany i nadzieja cokolwiek tutaj znaczą. Miałeś przymusową abstę a potem stworzyłeś sobie okazję i ją wykorzystałeś, jak plaster się skończy to pewnie zrobisz to samo.

P.S.
Przeskoczyłeś z taryfy na tira?

pozdro
  • 5 / / 0
Siema, wpadł mi w rece matrifen 100 i jak to wygląda na pierwszy raz z fentem? Próbowałem bupry w plastrach to pamiętam, że ją żułem. Czy jest taka opcja z metrifenem? Jak tak, to ile takiego plastra najlepiej spróbować wyżuć na pierwszy raz? Z góry dzięki za odpowiedź
  • 48 / 6 / 6
Zauważyłem dzisiaj kolejny, chyba tysięczny już przykład wywoływania paniki i sensacji którym jest trąbienie o fentanylu (padło na jakiś reportaż z TVNu). Reportaż odnosi się do przedawkowania oksykodonu młodej dziewczyny a do filmu na siłę wpierdolony jest fentanyl (ujęcia na ampułki ze zlowrogą muzyką i smutny młody chłopak w kapturze oparty o scianę itp. xD) Bo oksykodon i fentanyl to przecież ta sama grupa substancji! Tak... tylko, że równie dobrze do tej samej grupy substancji należy np. lek na srakę niedziałający psychoaktywnie - loperamid. Jak wiemy osoby biorące narkotyki w Polsce sięgają zazwyczaj po inne środki, problem z fentanylem jest marginalny ale trzeba tworzyć własną wymyśloną, sensacyjną narrację, że mamy jakąś epidemię jak w USA. Prawdziwym problemem w kontekście nadużywania opioidów jest oksykodon ewentualnie morfina albo tramadol ale o wiele gorzej jest ze stymulantami, szczególnie z syntetycznymi katynonami które są dosłownie wszędzie, a o tym polskie media mówią co raz rzadziej na rzecz durnego tego samego pieprzenia o fentanylu, bo na tym więcej zarobią. Uważam, że polskie media działają wyjątkowo niemoralnie. Ciągła dezinformacja i manipulacja w każdym aspekcie. Faktyczne problemy związane z narkotykami schodzą na dalszy plan, bo oczywiście nie są tak medialne. Każę osobom które bezgranicznie wierzą mediom w takich tematach samemu spojrzeć na statystyki albo popytać toksykologów czy terapeutów uzależnień co jest większym problemem ale ciężko jest takim ludziom cokolwiek uświadomić. A jakie wy macie przemyślenia, widzicie też co się dzieje?
w razie potrzeby proszę o kontakt prywatny
  • 48 / 6 / 6
Zauważyłem też, że duża część społeczeństwa nie rozumie w ogóle powodu powstania kryzysu związanego z fentanylem w USA. Duża część osób myśli że fent wyparł heroinę z powodu tego, że działa rzekomo lepiej rekreacyjnie (W ŻYCIU) a nie wiedzą, że z powodu tego, że jest bardziej opłacalny w produkcji. Część osób myśli, że moc działania i mniejsze dawki aktywne to lepsza "moc" mierzona np. w euforii i innych korzystnych efektach rekreacyjnych. Natknąłem się na komentarz jakiegoś gościa pod artykułem o fencie i użył ten stwierdzenia - "skoro 100 razy mocniejszy od morfiny to równie 100 razy lepszy dla ćpunów". Przykre, pismaki jak już tak lubią temat fentanylu to mogliby chociaż czegoś o nim nauczyć... ale wiadomo, że im mniej się o nim wie tym dla nich lepiej. Wywoływanie skrajnych emocji to ich cel. Oczywiste dla nas rzeczy, które wie większość użytkowników forum to dla laika tajemna, niesamowita wiedza.
PS: Duży % polskiego spoleczeństwa myśli, że tak jak u nas, w USA fentanyl jest pochodzenia farmaceutycznego a nie produkowany przez kartele i gangi.
PPS: Musiałem to wszystko "wykrzyczeć" bo mnie to po prostu wszystko wkurwia.
w razie potrzeby proszę o kontakt prywatny
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Ogromne ilości narkotyków przejęte na Śląsku. Za procederem mieli stać obywatele Ukrainy

Na ponad milion złotych oszacowana została czarnorynkowa wartość narkotyków przejętych przez mundurowych ze Śląska. W ich rękach znalazły się ponad 43 kilogramy pseudoefedryny. - Z zabezpieczonej ilości, można było uzyskać ponad 32 tysiące działek dilerskich metamfetaminy - wskazują policjanci. Za nielegalnym procederem stała 51-letnia obywatelka Ukrainy i jej 17-letni syn.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.