Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
Ogólnie jak możesz to staraj sie luzować stazę, spróbuj też podać bez stazy. Ja np długi czas podawałem uzywając stazy, a potem skapnąłem się że w ogóle jej nie potrzebuję, krew i tak napływa jak podaje bez założenia stazy, nie robi mi to żadnej różnicy.
Z poradników to "bhp monar rób to bezpieczniej" (to nieironiczna polecajka, b. rzetelny) + książki pielęgniarskie/medyczne, filmy na YT też są + na forum jest oddzielny temat albo i nawet dwa. Aha, i nie ma sensu na początku ryć sobie kabli próbowaniem tuż obok, jak nie wyjdzie to trzeba być cierpliwym i rotować miejsca. Łatwiej na początku nie w zgięcia łokci itp. tylko np. w dłonie czy nadgarstki bo widzisz od razu czy się rozlewa, czy coś puchnie itp. i można zareagować w porę anulując iniekcję.
Ja podaję na zaciśniętej stazie bo już tak słaby przepływ krwi mam w wiecznie zimnych kończynach, no delikatnie może ją luzuję ale to ze względu na poorane przez lata kable muszę tak podawać, albo czasem wręcz na czuja jak manewruje się między zrostami czy w pobliżu nerwów. Na pewno nie robiłabym tak na świeżych kablach bo szybko się je wykończy, o spieprzonych iniekcjach i stresie nie wspominając.
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
15 lutego 2025krzychv pisze: Był już taki jeden co podawał na zaciśnietej stazie tzw metoda "na kopa", nazywał sie Anabolik i już go z nami nie ma :p
Serce > tętnica płuca > płuca > tętnice > cały organizm (natlenowana krew) > żyły (odtlenowana krew) > serce
Wniosek? Krew z żył razem z zawartością idzie w kierunku serca, jaki jest sens spowalniania tego procesu naciskiem na żyły w których ciśnienie i tak nie jest wysokie? Krew i tak jakoś przejdzie ale za mądre to nie będzie. Zacisnięta staza naciska na naczynia krwionośne i zwiększa ciśnienie w obrębie zaciśniętej kończyny. W najlepszym wypadku walenie na zaciśniętej skończy się wolniejszym transportem towaru i szybszym wykończeniem żył, w najgorszym - ciśnienie przy podaniu rozerwie ci żyłę. Not worth. Większa elastyczność żył nie zwalnia z myślenia.
Staza jest potrzebna, działa jak napompowanie balona, dosłownie! Jak napompujesz lekko balon, wbijesz w niego igłę i spuścisz powietrze to za chuja nie znajdziesz już gdzie kułeś.
Jak natomiast napompujesz ten sam balon jak pojebany i wbijesz igłę, to balon pierdolnie ci w ryj. Analogicznie że stazą
15 lutego 2025stary dziad pisze: Oj, dzieci, wasze problemy mnie rozczulają. Ja praktycznie nie mam już żył powierzchniowych, czasami coś na palcu się znajdzie czy we wnętrzu dłoni - bolesne jak chuj! Tak to walę, a właściwie waliłem ,w to, co niebieskie na nogach, bo jestem na odwyku 6 dzień na sucho po wieloletnim ciągu na kosmicznych dawkach fnt, do 24mg na dobę, w dodatku odwyk spędzam za kierownicą na zachodzie.
Nie dotykajcie opoidów i benzodiazepin! To nie jest droga życiowa.
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/6/6b791ffb-fb37-4115-a7cf-228555add870/depresja-oddechowa.jpg?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250219%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250219T104002Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=3d9618d737f767e8cfba9ef87ed4aca6b2d0c253ef6c55ea730cf76ac47c906e)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/zrzut_ekranu_z_2024-09-23_11-41-33.png)
USA może zaoszczędzić 29 miliardów rocznie dzięki legalizacji marihuany medycznej
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/istock-510635986.jpg)
Dzieci żyjące z palaczami marihuany, mają pozytywne wyniki testów na obecność narkotyku
Według nowego badania, palenie marihuany w domu jest związane z wyższym ryzykiem wykrycia biomarkerów marihuany w moczu dzieci mieszkających w tym samym gospodarstwie domowym. Choć autorzy podkreślają, że wyników nie należy traktować bez zastrzeżeń, to badanie wskazuje na potencjalne zagrożenia zdrowotne, które warto dokładniej zbadać.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/182911_sya1_825345_prop_1x1_2fad3817_spo_83.jpg)
Przewozili narkotyki z Kolumbii. Policja przejęła 26 kg kokainy
Ok. 21 mln zł była warta kokaina przejęta przez policję i Służę Celno-Skarbową. To 26 kg narkotyku. Funkcjonariusze rozbili grupę przemytników, przewożących „towar” z Kolumbii. Kokaina była szmuglowana do Polski drogą lotniczą, pierwszą partię wykryto w porcie w Pyrzowicach.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/switzerland-aims-to-legalize-medical-marijuana.jpg)
Szwajcaria myśli nad legalizacją marihuany. Będzie referendum?
Szwajcarski parlament przygotowuje się do kolejnej debaty na temat legalizacji marihuany. Komisja Rady Narodowej ma wkrótce pochylić się nad zniesieniem prohibicji dotyczącej konopi indyjskich. Choć pomysł spotyka się z szerokim poparciem, obejmującym nawet polityczne centrum, ostateczne decyzje mogą należeć do obywateli – możliwe jest referendum w tej sprawie.