"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
09 lutego 2025Flammeus pisze: @tint4 Może. Raczej się ryjesz z tym ziołem z ulicy. Większość to zwykle zioło ale gorszej jakości niż apteczne
Widziałem osoby które paliły zioło z ulicy to łeb zjebany był od tego.
Jak marihuana wpływa na źrenice?
marihuana może wywoływać różne reakcje źrenic, ale w przeciwieństwie do substancji pobudzających, takich jak kokaina czy amfetamina, zazwyczaj nie prowadzi do wyraźnego rozszerzenia źrenic (mydriasis).
https://leczymyuzaleznienia.pl/jak-rozp ... arihuanie/
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
@tint4 Paliłem te wynalazki i nie różnią się mocno od THC. HHC było bardziej spłycone jak chodzi o psychodele z tego co pamiętam, THC-P bardziej psychodeliczne i dłużej działa. Wątpie żeby były jakoś bardziej szkodliwe od zwykłego, bo w końcu od niego pochodzą. Jedynie to że są sztucznie tworzone jest trochę niezachęcające. Jak zwykłe THC nie wywołuje u ciebie powiększonych źrenic to te pewnie tak samo.
A na ulicach jeszcze się nie spotkałem z nimi raczej. Działanie mają lekko inne, ale łatwo rozpoznać jak jest to cbd albo słabej jakości zioło spryskane, chociaż jakby normalne zioło wzmocnić lekko to by ciężko było rozpoznać
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Kartele przemycają narkotyki na statkach z chorym i martwym bydłem
Kartele narkotykowe wykorzystują statki wypełnione chorym i padłym bydłem do przemytu ogromnych ilości kokainy trafiającej ostatecznie do Europy – informuje „The Telegraph”, powołując się na źródła wywiadowcze.
Europa zasypana kokainą. Rekordowy przemyt i miliardowe zyski narkotykowych karteli
Unia Europejska stała się światowym centrum przemytu i konsumpcji kokainy, a rekordowe konfiskaty nie są w stanie zatrzymać fali białego proszku zalewającej kontynent. Jak alarmuje hiszpański dziennik „El Pais”, powołując się na dane światowych i unijnych agencji antynarkotykowych, nigdy wcześniej na świecie nie produkowano ani nie konsumowano tak dużej ilości tego narkotyku. Rynek jest wart miliardy euro, a na granicach UE działa ponad 440 potężnych organizacji przestępczych.
Korea Południowa: Torebki wyglądające jak herbata wypływają na plaży. W środku narkotyki
Ketamina w torebkach przypominających herbatę - takie pakunki znajdują na plaży mieszkańcy południowokoreańskiej wyspy Jeju. Władze ostrzegają, aby ich nie dotykać i nie otwierać, a także informować policję.