Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 75 / 23 / 0
@yoshi420 weed działa na sporo rzeczy, w tym na dopaminę więc bym się nie zdziwił jakby ktoś mógł mieć rozszerzone. Na pewno sprawia że białka są czerwone i u mnie lekko zwęża źrenice.
  • 521 / 43 / 0
Wszędzie jest napisane, że rozszerza źrenice. Druga kwestia to odmiana zioła i co bierzecie razem z ziołem, tytoń i alkohol połączone/osobno mogą dawać różne efekty. Trzecia kwestia to jaki był stan psychofizyczny podczas sprawdzania i w jakich warunkach sprawdzacie te źrenice. Mam nadzieję, że nie pod światło %-D Tak jak napisał kolega wyżej, przestańcie obwiniać o wszystko zioło od dila, jest za dużo zmiennych.
  • 3087 / 528 / 0
Potwierdzam że rozszerza ale nie zawsze. I też nie jak po MDMA bez przesady, po prostu tylko średnica może stać się nieco większka niezauważalnie dla postronnych.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 1847 / 301 / 0
Poprosilbym jakies zrodlo, ze rozszerza zrenice w takim razie. Powszechnie wiadono ze obniza cisnienie wewnatrzgalkowe stad czerwone oczy. Ale zrenice? Zrodlo albo koniec tematu. Bo wasze puste historie sa , wybaczcie, bez żadnej wartosci
konto od 2011 roku (ban kiedyś, totalnie nieważne)
  • 10 / / 0
09 lutego 2025Flammeus pisze:
@tint4 Może. Raczej się ryjesz z tym ziołem z ulicy. Większość to zwykle zioło ale gorszej jakości niż apteczne
Tutaj nie ma "może". Oni mogą sprzedawać jakieś THC-P które się pokazało jakoś w 2019 - nie wiem czy konkretnie w Polsce czy ogólnie na świecie. Są też inne kannabinoidy izolowane z konopii które są legalne i przez to są na ulicy.
Widziałem osoby które paliły zioło z ulicy to łeb zjebany był od tego.
  • 44 / 41 / 0
@yoshi420 a ty co? Nie potrafisz sobie poradzić z wpisaniem trzech wyrazów do wyszukiwarki? Znajdziesz tam całą listę wyników.
  • 1847 / 301 / 0
@IStillKnow
Jak marihuana wpływa na źrenice?
marihuana może wywoływać różne reakcje źrenic, ale w przeciwieństwie do substancji pobudzających, takich jak kokaina czy amfetamina, zazwyczaj nie prowadzi do wyraźnego rozszerzenia źrenic (mydriasis).
https://leczymyuzaleznienia.pl/jak-rozp ... arihuanie/
  • 3087 / 528 / 0
No i sam sobie odpowiedziałeś, wpływa ale nie na poziomie MDMA czy fety, to całkiem inna skala
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 1847 / 301 / 0
Mhm cukier tak samo wpływa, też rusza dopaminę. Przestańcie się mądrować, głupio to wychodzi. Zioło z zasady NIE powiększa źrenic. Nie bardziej niż kawa/słodkości.
  • 75 / 23 / 0
@yoshi420 Sam gościu robisz backtracking i mówisz że może wywoływać różne reakcje źrenic i próbujesz się trzymać zdania że nie rozszerza xd. Zdecyduj się w końcu.

@tint4 Paliłem te wynalazki i nie różnią się mocno od THC. HHC było bardziej spłycone jak chodzi o psychodele z tego co pamiętam, THC-P bardziej psychodeliczne i dłużej działa. Wątpie żeby były jakoś bardziej szkodliwe od zwykłego, bo w końcu od niego pochodzą. Jedynie to że są sztucznie tworzone jest trochę niezachęcające. Jak zwykłe THC nie wywołuje u ciebie powiększonych źrenic to te pewnie tak samo.

A na ulicach jeszcze się nie spotkałem z nimi raczej. Działanie mają lekko inne, ale łatwo rozpoznać jak jest to cbd albo słabej jakości zioło spryskane, chociaż jakby normalne zioło wzmocnić lekko to by ciężko było rozpoznać
ODPOWIEDZ
Newsy
Przewozili narkotyki z Kolumbii. Policja przejęła 26 kg kokainy

Ok. 21 mln zł była warta kokaina przejęta przez policję i Służę Celno-Skarbową. To 26 kg narkotyku. Funkcjonariusze rozbili grupę przemytników, przewożących „towar” z Kolumbii. Kokaina była szmuglowana do Polski drogą lotniczą, pierwszą partię wykryto w porcie w Pyrzowicach.

Polska spółka ma zgodę na import dużej ilości marihuany medycznej

THC Pharma - spółka zależna od Cannabis Poland - otrzymała z Głównego Inspektoratu Farmaceutycznego pięć pozwoleń na zsumowaną ilość 249,99 kg na import do Polski surowca farmaceutycznego jakim jest marihuana medyczna.

Narkotyki o wartości miliarda euro. To dzieje się w Holandii

Służby celne podsumowały ubiegły rok: przechwycono narkotyki o wartości blisko miliarda euro. Prawie na każdym statku przypływającym do holenderskich portów z Ameryki Łacińskiej przemycana jest kokaina. Mafia wykupuje holenderskie firmy, hotele i kamienice. Pracują dla niej młodzi Holendrzy.