Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
11:39 Ricsson[257]: w ogóle
11:39 Ricsson[257]: uwierzyłem w boga, w cuda
11:39 Ricsson[257]: miałem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: wypiłem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: otwieram rano plecak
11:40 Ricsson[257]: mam 3 piwa
neurogroove.info - zarzuć trip raportem
Choruje na zaburzenia lękowe i depresję od wielu wielu lat. Od 2020 brałem różne leki SSRI pregabalina i Benzo. Ogólnie przerwałem leczenie bo substancje gaba ergiczne wywoływały uzależnienie i zażywanie większych dawek.
Odstawiłem je 3 miesięcy temu objawy mam już za sobą. Ale wróciła choroba jeszcze gorsza.
Ogólnie od paru miesięcy przyznam się że nie wychodzę z łóżka. Postanowiłem to przerwać z powodu myśli S.
Zacząłem od paroksetyny ale działanie jest takie sobie, może się zwiększy na wyższej dawce ale nie wiem czy chce brać te SSRI bo czułem się w nich jak bez emocji.
Kontynuuje jednak branie. Postanowiłem spróbować jeszcze raz zaryzykować uzależnienie i zażyłem klonazepam.
Ludzie. Od razu wstałem z łóżka, załatwiłem wszystkie zaległe sprawy, wyszedłem z domu na zwykły nudny spacer i czuję się zajebiscie.
Mam teraz dylemat co zrobić żeby mieć tak na codzień. Branie Benzo chyba odpada, SSRI nie wiem bo nie doszedłem jeszcze do dawki większej.
Ale z czasem mam ochotę to pierdolic i brać Benzo codziennie max 2mg.
Nie wiem do końca jak to będzie wpływać długotrwałość neurologicznie o czy tolerancja nie zabije efektów?
Będę miał kontrolę z zażyciem tylko jedną tabletkę przy kontroli bliskiej osoby żeby samemu nie zwiększać dawki.
Nie wiem jak dobrać leczenie jestem już w tym pogubiony, chciałbym bez leków ale to okazało się totalnie niemożliwe.
Pregabalina jest dobra ale totalnie odpada, rośnie tolerancja i zmienia osobowość na bardziej towarzyską niż jest to naturalne.
Co myślicie o tym wszystkim?
@Merx wolam bo Ty bierzesz codziennie klona, może masz jakieś dodatkowe sugestie do mojego przypadku?
Pozdro
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
SR może działać lepiej dzięki za sugestie ale jak wspomniałem chodzi o codzienne zażywanie bo Benzo tyko maskuje objawy.
Dodatkowo jeszcze dodam że alpra gdy brałem za często powiększała lęk gdy schodziła. klon natomiast schodzi bardzo subtelnie.
Jeśli mówimy o braniu codziennie stalej dawki dlaczego wersja Xanaxu SR miałaby być lepszym wyborem od klonazepamu?
W alprze też ma coś w sobie ze bardziej ciągnie do dorzuciani
p.s oczywiście wchodzę na większą dawkę paroksetyny wiec może to dużo zmieni.
Memantyna + dużo magnezu (najlepiej w postaci leku, nie suplementu - polecam magnefar b6 forte bo nie dość, ze polski, to najtańszy) i wtedy bierzesz się za klona (zaleciłbym 1mg bo po co pakować się w 2 szczególnie po ostatniej zwiększonej cenie preparatu), a paro to bym wyj3bal w pizdu sam na tym gównie nie mogłem wyjść z łóżka bo "nie czułem emocji", a z memantyną to radzę uważać, zaczynasz od próby uczuleniowej ofc tj. 1/4 tabletki jeśli masz 20mg - bo to docelowa dawka, a przez pierwsze 2 tyg lepiej lecieć z 10mg, tylko zanim wpakujesz się w memantynę zakończyłbym kurację paroksetyną.
Nie jestem lekarzem, nie jest to porada 'zdrowotna'. Jest to wyłącznie moja subiektywna opinia na ten temat.
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
08 lutego 2025Merx pisze: @pomasujplecki +1 z alprą ma za krótki czas działania, co prowadzi do częstych dorzutek, co skutkuje zwiększoną tolerancją.
Memantyna + dużo magnezu (najlepiej w postaci leku, nie suplementu - polecam magnefar b6 forte bo nie dość, ze polski, to najtańszy) i wtedy bierzesz się za klona (zaleciłbym 1mg bo po co pakować się w 2 szczególnie po ostatniej zwiększonej cenie preparatu), a paro to bym wyj3bal w pizdu sam na tym gównie nie mogłem wyjść z łóżka bo "nie czułem emocji", a z memantyną to radzę uważać, zaczynasz od próby uczuleniowej ofc tj. 1/4 tabletki jeśli masz 20mg - bo to docelowa dawka, a przez pierwsze 2 tyg lepiej lecieć z 10mg, tylko zanim wpakujesz się w memantynę zakończyłbym kurację paroksetyną.
Nie jestem lekarzem, nie jest to porada 'zdrowotna'. Jest to wyłącznie moja subiektywna opinia na ten temat.
Napiszesz coś więcej o mechanizmie memantyny który sprawia że ten klon Ci lepiej działa?
I jak Twoje funkcje neurologiczne typu zapominanie, problem z przypomnieniem słów itp
Czy lęki nawracają czasami? Pytam ze względu na tolerancję. Jak dużo się zmieniło na słabsze od początku brania do teraz (bo wiem że długo bierzesz)
P.S wyrobiłem już kiedyś tolerancję na Benzo. Oczywiście ona spadła ale nie na tyle żeby być świeżakiem więc pewnie wybiorę 2mg. A ceny fakt skoczyła w chuj prawie 4 dychy
scalono. lady
Napiszę post pod postem bo nie mogę edytować. Proszę moderatora o polaczenie.
Ostatecznie pomyślałem że faktycznie może lepiej zacząć od 1mg.
Tu nie chodzi o wchodzenie w jakąś fazę Benzo tylko usunięcie nerwicy i normalne życie
Zostaje na znienawidzonych SSRI żeby trochę uspokoić swój organizm bo na nich jestem mniej pobudzony na obszarach które łatwo mogą wyzwolić chęć na stimy i ryzykowne działania.
Z opio i Benzo to one nie pomagają walczyć wręcz przeciwnie.
Szkoda od nowa się w to wpierdalac".
08 lutego 2025Hanalena pisze: @pomasujplecki zacytuję część Twojej wypowiedzi z innego wątku - pisałeś to 4 dni wcześniej: "Najskuteczniejsze dla mnie byłoby Benzo i opio zeby zablokować te traumy bo ten mix pozwala mi stanąć na nogi jak nowonarodzony, konsekwencje niestety nie są tego wartej.
Zostaje na znienawidzonych SSRI żeby trochę uspokoić swój organizm bo na nich jestem mniej pobudzony na obszarach które łatwo mogą wyzwolić chęć na stimy i ryzykowne działania.
Z opio i Benzo to one nie pomagają walczyć wręcz przeciwnie.
Szkoda od nowa się w to wpierdalac".
Wtedy byłem albo w etapie odstawiania, albo znienawidzone uczucie do leków.
Widzisz na tym polega dylemat w mojej głowie!
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/0/0ef5b7c8-be94-4b86-ac12-87fe9d883a29/1000021671.jpg?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250910%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250910T112501Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=32e1053f8996f441010221b8adbed8bed5dd59b852b4bf7e04b5467fff00e4fe)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/psyloszwajcaria.jpg)
Szwajcaria – jedyne miejsce w Europie z legalną terapią psychodeliczną
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/cbd_0.jpg)
Legalne, ale traktowane jak podejrzane. Nowy biznes tonie w absurdach przepisów i kontroli
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/otwarcie-punktow-sprzedazy-marihuany-1038x1038.png)
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/kateryna_wakarowa.jpg)
Ukraińce przemycającej narkotyki na Bali grozi kara śmierci przez rozstrzelanie
21-letnia Kateryna Wakarowa jest oskarżona o wwiezienie narkotyków na Bali. Kobieta może zostać za to skazana na karę śmierci przez rozstrzelanie.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/eatingdisorders.jpg)
Zaburzenia odżywiania: marihuana i psychodeliki pomagają skuteczniej niż konwencjonalne leki
Pionierskie badanie osób żyjących z zaburzeniami odżywiania wykazało, że marihuana i substancje psychodeliczne, takie jak grzyby czy LSD, najlepiej łagodzą objawy u respondentów, którzy leczyli się za pomocą leków bez recepty.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/portfelzpisza.jpg)
Młoda kobieta znalazła portfel z narkotykami
Młoda mieszkanka Pisza przekazała policji znaleziony portfel, w którym oprócz dokumentów i gotówki znajdowały się narkotyki. Dzięki jej reakcji funkcjonariusze szybko ustalili właściciela zguby i zabezpieczyli kolejne środki odurzające