Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1049 / 299 / 2
@pomasujplecki +1 z alprą ma za krótki czas działania, co prowadzi do częstych dorzutek, co skutkuje zwiększoną tolerancją.

Memantyna + dużo magnezu (najlepiej w postaci leku, nie suplementu - polecam magnefar b6 forte bo nie dość, ze polski, to najtańszy) i wtedy bierzesz się za klona (zaleciłbym 1mg bo po co pakować się w 2 szczególnie po ostatniej zwiększonej cenie preparatu), a paro to bym wyj3bal w pizdu sam na tym gównie nie mogłem wyjść z łóżka bo "nie czułem emocji", a z memantyną to radzę uważać, zaczynasz od próby uczuleniowej ofc tj. 1/4 tabletki jeśli masz 20mg - bo to docelowa dawka, a przez pierwsze 2 tyg lepiej lecieć z 10mg, tylko zanim wpakujesz się w memantynę zakończyłbym kurację paroksetyną.

Nie jestem lekarzem, nie jest to porada 'zdrowotna'. Jest to wyłącznie moja subiektywna opinia na ten temat.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 393 / 152 / 0
@pomasujplecki alpra o przedłużonym działaniu tak nie muli. Mi wystarczy zwykłej max 1 mg i mogę iść tylko spać, nic poza tym, przy tej SR tego nie ma i mi spokojnie wystarczała 1 tabl. na cały dzień tej SR.
  • 3234 / 549 / 0
08 lutego 2025Merx pisze:
@pomasujplecki +1 z alprą ma za krótki czas działania, co prowadzi do częstych dorzutek, co skutkuje zwiększoną tolerancją.

Memantyna + dużo magnezu (najlepiej w postaci leku, nie suplementu - polecam magnefar b6 forte bo nie dość, ze polski, to najtańszy) i wtedy bierzesz się za klona (zaleciłbym 1mg bo po co pakować się w 2 szczególnie po ostatniej zwiększonej cenie preparatu), a paro to bym wyj3bal w pizdu sam na tym gównie nie mogłem wyjść z łóżka bo "nie czułem emocji", a z memantyną to radzę uważać, zaczynasz od próby uczuleniowej ofc tj. 1/4 tabletki jeśli masz 20mg - bo to docelowa dawka, a przez pierwsze 2 tyg lepiej lecieć z 10mg, tylko zanim wpakujesz się w memantynę zakończyłbym kurację paroksetyną.

Nie jestem lekarzem, nie jest to porada 'zdrowotna'. Jest to wyłącznie moja subiektywna opinia na ten temat.
Próbowałem memantyne już kiedyś także luzik mogę zaczynać od 20mg.
Napiszesz coś więcej o mechanizmie memantyny który sprawia że ten klon Ci lepiej działa?
I jak Twoje funkcje neurologiczne typu zapominanie, problem z przypomnieniem słów itp
Czy lęki nawracają czasami? Pytam ze względu na tolerancję. Jak dużo się zmieniło na słabsze od początku brania do teraz (bo wiem że długo bierzesz)

P.S wyrobiłem już kiedyś tolerancję na Benzo. Oczywiście ona spadła ale nie na tyle żeby być świeżakiem więc pewnie wybiorę 2mg. A ceny fakt skoczyła w chuj prawie 4 dychy 🧐

scalono. lady

Napiszę post pod postem bo nie mogę edytować. Proszę moderatora o polaczenie.

Ostatecznie pomyślałem że faktycznie może lepiej zacząć od 1mg.
Tu nie chodzi o wchodzenie w jakąś fazę Benzo tylko usunięcie nerwicy i normalne życie
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 114 / 22 / 0
@pomasujplecki zacytuję część Twojej wypowiedzi z innego wątku - pisałeś to 4 dni wcześniej: "Najskuteczniejsze dla mnie byłoby Benzo i opio zeby zablokować te traumy bo ten mix pozwala mi stanąć na nogi jak nowonarodzony, konsekwencje niestety nie są tego wartej.
Zostaje na znienawidzonych SSRI żeby trochę uspokoić swój organizm bo na nich jestem mniej pobudzony na obszarach które łatwo mogą wyzwolić chęć na stimy i ryzykowne działania.
Z opio i Benzo to one nie pomagają walczyć wręcz przeciwnie.
Szkoda od nowa się w to wpierdalac".
  • 320 / 82 / 0
Powiem tak o ile wrzucanie benzo na nerwice ma sens, to tylko w jednym przypadku jeśli pracujemy nad swoją głową i zmianą myślenia, tak to tylko ładujemy się w lichwiarski kredyt, który przy spłacie połamie nam mózg. Pozdro od ex nerwicowca z tego da się wyjść
  • 3234 / 549 / 0
08 lutego 2025Hanalena pisze:
@pomasujplecki zacytuję część Twojej wypowiedzi z innego wątku - pisałeś to 4 dni wcześniej: "Najskuteczniejsze dla mnie byłoby Benzo i opio zeby zablokować te traumy bo ten mix pozwala mi stanąć na nogi jak nowonarodzony, konsekwencje niestety nie są tego wartej.
Zostaje na znienawidzonych SSRI żeby trochę uspokoić swój organizm bo na nich jestem mniej pobudzony na obszarach które łatwo mogą wyzwolić chęć na stimy i ryzykowne działania.
Z opio i Benzo to one nie pomagają walczyć wręcz przeciwnie.
Szkoda od nowa się w to wpierdalac".
To są ciągłe dylematy.
Wtedy byłem albo w etapie odstawiania, albo znienawidzone uczucie do leków.

Widzisz na tym polega dylemat w mojej głowie!

• 1049 / 299 / 2
08 lutego 2025pomasujplecki pisze:
08 lutego 2025Merx pisze:

1. Próbowałem memantyne już kiedyś także luzik mogę zaczynać od 20mg.

2. Napiszesz coś więcej o mechanizmie memantyny który sprawia że ten klon Ci lepiej działa?

3. I jak Twoje funkcje neurologiczne typu zapominanie, problem z przypomnieniem słów itp

4. Czy lęki nawracają czasami? Pytam ze względu na tolerancję. Jak dużo się zmieniło na słabsze od początku brania do teraz (bo wiem że długo bierzesz)
Pozwoliłem, że dokonam edycji tego cytatu, bo łatwiej mi odpowiedzieć na pytania ponumerowane niż nie, treści nie zmieniałem.

1. może nie pytanie, ale lepiej zacząć od mniejszych dawek czyli 10mg memantyny 1mg klona niż się pakować w koszty od razu, no chyba, że masz wyj3bane na pieniądze, to co innego.

2. Wiesz co trochę mi ciężko jest przepisać z głowy mechanizmy działania, bo bym musiał się powoływać na badania naukowe itp a nie mam na to za bardzo czasu, po za tym nie jestem lekarzem tylko fizykiem xD no i szczerze, to nie bardzo mam na to czas aktualnie.

3. brak. jeśli trenujesz mózg, to zmniejszony stres w dodatku Ci jeszcze pomoże w nauce. No i nie można zapominać o harm-reduction - nawet przy lekach.

4. po tym pytaniu to ja już nie wiem czy mówimy o tym samym czyli lęku uogólnionym lub inaczej wolno płynącym - pojebane nazwy swoją drogą, ja nie mam czegoś takiego, że mój lęk wywołuje ataki paniki przez jego sinusoidalne wzmocnienie lub osłabnięcie - u mnie nie było nigdy sinusoidy, tylko lęk ten utrzymywał się na stałym poziomie od kiedy tylko pamiętam. Jeśli by go porównać do skali od 1 do 10 to podczas zażywania klonazepamu jest on na poziomie 1/10 a bez (bo raz zapomnę sobie ogarnąć wcześniej recepty, czy inny losowy przykład przez który przez kilka dni mogę nie mieć dostępu do klona) to mocne 6.5/10 - gdzie w dodatku trzęsą mi się dłonie i nie pozwala to na wykonywanie precyzyjnie prze ze mnie jednego z moich zawodów. Od razu wspomnę, że przed okresem zażywania klona ręce mi się trzęsły z taką samą intensywnością.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 3234 / 549 / 0
Głównie to jest lęk ogolnoplynacy ale zdarzały sie takie objawy somatyczne jak skurcz przepony czyli takie mówienie na niskim wdechu przez co widać zestresowanie ale to w wyjątkowych sytuacjach.

Narazie rozkręca mi się paro.
Z klonem mam dalej dylemat, niby biorę po 1mg ale koniec końców ciągnie mnie do tej benzo aktywizacji.
paroksetyna może w gruncie rzeczy być tutaj szkodliwa ponieważ kładzie mnie na glebę bardziej niż depresja to robiła, tylko wycisza leki reszta same negatywy

Wymienić paro tylko na benzo? To brzmi bardzo głupio. Tyle dylematów. Mam przesrane :)

• 5774 / 1182 / 43
Czy 3mg bromazepamu to jak mniej więcej 5mg diazepamu ?
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 3234 / 549 / 0
nie chce mi się patrzeć na przelicznik bo w rzeczywistości jest on tylko lekko orientacyjny.
Pod kątem wjazdu na łeb to co porównujesz to jest Inna liga stary.
Nie najgorsza ale nie na tyle delikatna co diazepam

ODPOWIEDZ
Newsy
Hiszpania: obowiązkowe testy na alkohol i narkotyki dla kierowców zawodowych?

Hiszpańska scena polityczna podzieliła się wokół nowej propozycji Partii Ludowej (Partido Popular), która chce wprowadzenia obowiązkowych corocznych testów na obecność alkoholu i narkotyków dla kierowców zawodowych. Projekt ustawy zmieniający hiszpańskie prawo o ruchu drogowym, zgłoszony kilka tygodni temu, trafił już pod obrady Kongresu Deputowanych, wywołując ostry spór między rządem a opozycją.

Fabryka narkotyków zlikwidowana

Policjanci Zarządu w Poznaniu Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości wspólnie z Zarządem w Łodzi Centralnego Biura Śledczego Policji, przy współpracy z prokuratorami wielkopolskiego pionu Przestępczości Zorganizowanej Prokuratury Krajowej, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą, której członkowie wytwarzali środki psychotropowe. W działaniach polegających na likwidacji laboratorium narkotykowego udział brali także funkcjonariusze KAS i pracownicy Wydziału Zwalczania Przestępczości Środowiskowej WIOŚ w Olsztynie.

CBŚP i ukraińska Służba Bezpieczeństwa rozbiły grupę przestępczą produkującą metamfetaminę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji z Zarządu w Poznaniu, we współpracy z jednostką śledczą Służby Bezpieczeństwa Ukrainy z obwodu zaporoskiego, pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Poznaniu oraz prokuratury ukraińskiej, przeprowadzili skoordynowaną operację wymierzoną w zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się nielegalnym wywozem z Polski do Ukrainy leków zawierających pseudoefedrynę, które następnie były wykorzystywane do produkcji metamfetaminy.