Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
@Merx
@ladyinnaightmares
Po odstawieniu pregi te objawy przeszly bądz sie unormowaly? Czy po prostu drogą eliminacji typu „nic innego nie moglo pani tak spieprzyc serducha wiec to prega” lekarz postawil na prege wlasnie? Zaciekawilas mnie
Mniej więcej się cofnęły zmiany. Raz w roku muszę się pokazywać u kardiologa kontrolnie, no i wszelkie leki o potencjalnym działaniu kardiotoksycznym są u mnie spalone.
Żeby nie było że jakiś offtop:
Ja brałam 150mg 1-0-1 kilka lat + sporo wyskoków po kilka g (4-5g++) i bardzo często antyskrętowo - i ostatnie ekg wyszło czyste. Z siuraniem też problemów brak. Dex też po odstawce bodaj pisał, że wyniki w normie - a on brał jeszcze dłużej.
Odstawka 600/D cold turkey to była masakra.
Więc po co? Żeby się tylko wjebać?
Psychodeliki mogą wspomagać onkologiczną psychoterapię i leczenie alkoholizmu
Czy lekarstwem na samotność, niepewność lub lęk mogą być psychodeliki?
Według rządu USA Walgreens wydawał opioidy bez uzasadnienia medycznego
Departament Sprawiedliwości USA wytoczył proces przeciwko sieci aptek Walgreens, oskarżając ją o realizację milionów recept na kontrolowane substancje, w tym opioidy, bez odpowiedniego uzasadnienia medycznego. Zarzuty obejmują wydawanie recept z „czerwonymi flagami”, które wskazywały na ich potencjalną nielegalność.
Używanie marihuany może wiązać się ze zmianami epigenetycznymi
Naukowcy podjęli się próby zbadania związku między zmianami epigenetycznymi u dorosłych osób, którzy palili lub palą marihuanę.
Europol rozbił siatkę handlarzy kokainą. Skonfiskowano ponad 7 ton narkotyków
Hiszpańskie służby rozbiły siatkę handlarzy narkotyków. Zatrzymano 22 osoby, które są podejrzane o hurtową dystrybucję kokainy na terenie Unii Europejskiej. Dochodzenie, koordynowane przez unijną agencję ds. współpracy organów ścigania (Europol), obejmowało Hiszpanię, Bułgarię, Kolumbię, Kostarykę i Panamę.