Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
@Merx
@ladyinnaightmares
Po odstawieniu pregi te objawy przeszly bądz sie unormowaly? Czy po prostu drogą eliminacji typu „nic innego nie moglo pani tak spieprzyc serducha wiec to prega” lekarz postawil na prege wlasnie? Zaciekawilas mnie
Mniej więcej się cofnęły zmiany. Raz w roku muszę się pokazywać u kardiologa kontrolnie, no i wszelkie leki o potencjalnym działaniu kardiotoksycznym są u mnie spalone.
Żeby nie było że jakiś offtop:
Ja brałam 150mg 1-0-1 kilka lat + sporo wyskoków po kilka g (4-5g++) i bardzo często antyskrętowo - i ostatnie ekg wyszło czyste. Z siuraniem też problemów brak. Dex też po odstawce bodaj pisał, że wyniki w normie - a on brał jeszcze dłużej.
Odstawka 600/D cold turkey to była masakra.
Więc po co? Żeby się tylko wjebać?
03 lutego 2025ErenKruger pisze: @ladyinnaightmares a długo ją wtedy bralaś? Więcej niż rok?
Żeby nie było że jakiś offtop:
Ja brałam 150mg 1-0-1 kilka lat + sporo wyskoków po kilka g (4-5g++) i bardzo często antyskrętowo - i ostatnie ekg wyszło czyste. Z siuraniem też problemów brak. Dex też po odstawce bodaj pisał, że wyniki w normie - a on brał jeszcze dłużej.
@DobryWujas ja osobiście - poza rekreacyjnymi wrzutkami - muszę brać ją jako anagletyk na dyskopatię. NLPZ ryją mi bebechy, tramadol na to gunwo nie działa - a prega pif paf i względnie po bólu. Gorzej, że po wyskokach rekreacyjnych to i anaglezyjna tolerancja poszła w górę :( Ale coś za coś.
My chyba serio mamy inne pojęcie bólu, tj. napierdalania.
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Indonezja: Najstarszy dowód na użycie substancji psychoaktywnej - sprzed 25 tys. lat
Mieszkańcy indonezyjskiej wyspy Sulawesi już 25 tys. lat temu wykorzystywali orzechy betelowe jako substancję psychoaktywną - wykazały nowe badania. Nawyk, który początkowo mógł być sposobem na złagodzenie bólu zębów, stał się najstarszym na świecie dowodem używania substancji psychoaktywnej.
Marihuana zmniejsza stres? To nie musi być prawda
Regularni użytkownicy konopi często deklarują, że marihuana pomaga im w walce ze stresem. Najnowsze ustalenia naukowców pokazują jednak, że subiektywne poczucie ulgi w dużej mierze wynika z efektu placebo. Choć THC faktycznie wpływa na niektóre wskaźniki fizjologiczne, inne pozostają bez zmian, a część – jak tętno – wręcz rośnie. Badanie przeprowadzone przez naukowców z Washington State University oraz Arizona State University objęło 120 osób regularnie sięgających po marihuanę. Eksperyment przeprowadzono metodą podwójnie ślepej próby (ani uczestnicy, ani badacze nie wiedzieli, kto otrzymuje substancję czynną).
Lek na bazie LSD firmy Definium zmniejszył objawy lęku. Trzeci pozytywny wynik fazy III
Definium Therapeutics poinformowało o pozytywnych wynikach badania fazy III Panorama, w którym oceniano DT120 ODT – farmaceutyczną formulację lizergidu (LSD) – u dorosłych z uogólnionym zaburzeniem lękowym (GAD). Pojedyncza dawka 100 µg istotnie zmniejszała nasilenie objawów w porównaniu z placebo, a efekt utrzymywał się przez 12 tygodni. To trzecie pozytywne badanie fazy III programu DT120 ODT, po wcześniejszych wynikach w GAD i dużej depresji.